Újpest-siker Pakson, fehérvári győzelem Zalaegerszegen

2021. február. 28., 21:34   |    

Újpest-siker Pakson, fehérvári győzelem Zalaegerszegen

A Paks a szünetben még vezetett az Újpest ellen, de a lila-fehérek a fordulás után ellenállhatatlanok voltak, és három gólt szerezve nyertek az OTP Bank Liga 23. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Paksi FC-Újpest FC 1-3 (1-0)
Gólszerzők: Gévay (25.), illetve Antonov (47.), Beridze (60.), Szakály P. (92.)
Paksi FC: Rácz - Tamás O., Böde, Gévay - Osváth, Papp K., Bognár I. (Sajbán, 68.), Bertus - Hahn, Ádám (Lenzsér, 57.), Haraszti (Nagy R., 57.)
Újpest: Banai - Kastrati, Kutrumpisz, Ristevski - Pauljevic, Croizet (Csongvai, 70.), Mitrovic, Onovo, Antonov - Beridze (Szakály P., 88.), Stieber Z. (Bacsa, 77.)

Az első bő húsz perc mezőnyjátékkal és sok hibával telt, egyetlen kapura lövést sem rögzíthettek a statisztikusok. Ezt követően aztán két percen belül előbb a paksi, majd az újpesti térfélen alakult ki veszélyes helyzet szabadrúgás után, s utóbbiból gól is született. Vezetése tudatában nagyobb területet adott ellenfelének a hazai csapat, de a vendégek ekkor még nem tudták kihasználni a többször is bizonytalankodó paksi védelem megingásait. A szünet után azonban jött az egyenlítés, majd nem sokkal később - Beridze okos góljával - a fordítás is. A Paks nem tudott felpörögni, támadásban csak erőlködött, a védelme pedig továbbra is gyengén teljesített. A hajrában felívelésekkel próbálkoztak a hazaiak, de nem jártak sikerrel, csak egy kapufáig jutottak Böde révén, a másik oldalon pedig a csereként beállt Szakály Péter az utolsó pillanatokban bebiztosította az újpesti győzelmet. Az ebben az idényben a mezőny egyik legjobb hazai mérlegével rendelkező tolnaiak 2015 októbere óta nyeretlenek a lila-fehérek ellen.

ZTE FC-MOL Fehérvár FC 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Nikolics (64., 11-esből), Nego (78.)
Kiállítva: Tanasin (63.)

ZTE FC: Gyurján - Lesjak, Németh E., Bobál D. - Tanasin, Favorov (Papp, 67.), Sankovic, Kovács B. (Németh D., 87.), Bedi - Futács (Tajti, 68.), Koszta M.
Fehérvár FC: Kovács D. - Bolla (Dárdai, 82.), Rus, Stopira, Hangya - Pinto (Alef, 71.), Fiola - Nego, Houri (Bourard, 83.), Bamgboye (Petrjak, 59.) - Nikolics (Zivzivadze, 72.)

Az első negyedóra enyhe vendégfölényben telt el, de ekkor még nem alakult ki veszély a hazai kapu előtt. A félidő feléhez közeledve a székesfehérváriak némileg fokozták a nyomást, és több ígéretes lehetőséget kialakítottak, a befejezéseknél azonban nem voltak elég pontosak. A zalaegerszegiek energiája jórészt a védekezésre ment el, kevés ellentámadást tudtak vezetni. A Fehérvár jóval többet birtokolta a labdát, de jól zárt a ZTE védelme. Kicsit bátrabban futballozott a szünet után a hazai csapat, de alapvetően nem változott a játék képe. A Fehérvár támadásaiban továbbra sem volt komoly átütőerő, büntetőből mégis vezetéshez jutott a vendég együttes: a csereként beállt Petrjak startolt rá labdára a tizenhatoson belül, Tanasin karral feltartotta őt, amiért megkapta második sárga lapját, így le kellett vonulnia a pályáról. A megítélt büntetőt Nikolics magabiztosan értékesítette, ezzel 100. találatát szerezte fehérvári színekben. A gól után kevésbé zárt a zalaegerszegiek védelme, emiatt a mérkőzés hajrájához közeledve több nagy helyzete is adódott a Fehérvárnak, amely Nego révén növelte előnyét és végül begyűjtötte a három pontot. A hazai együttes alig jutott el ellenfele kapujáig, a vendégcsapat sokkal többet támadott, így megérdemelten nyert. A székesfehérvári csapat hat nyeretlenül megvívott találkozó után tudta begyűjteni a három pontot, amivel a harmadik helyen csökkentette hátrányát az éllovas Ferencvárossal és a második helyezett Puskás Akadémiával szemben.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS