Újpesten javítana a listavezető

2013. május. 05., 11:39   |    

Újpesten javítana a listavezető

Újpesten folytatódik, Pakson zárul az OTP Bank Liga 26. fordulója. A lila-fehérek a listavezető Győrt, az atomváros játékosai a Ferencvárost fogadják.

ÚJPEST FC–GYŐRI ETO FC
(Május 5., vasárnap, 16.30)

A Videoton pénteki győzelmével négypontosra fogyott a Győri ETO előnye a tabellán. Pintér Attila együttesének nagyon fontos lenne visszatalálnia a győzelmek ösvényére, a bajnoki cím megnyeréséhez. A listavezető a Paks elleni, múlt heti vereségével sorozatban a negyedik bajnoki találkozóján maradt nyeretlen. Négy forduló alatt tíz pontot veszített, annyit, amennyit előtte 20 fordulóban. Közel két éve, 2011 áprilisában maradt legutóbb négy egymást követő bajnoki meccsen nyeretlen a győri együttes. Az ETO az elmúlt években mindig megélt egy nagy hullámvölgyet áprilisban, vagy április-márciusban. Az Újpest legutóbb, a hétközben, hazai pályán döntetlent játszott az MTK-val. A csapat hazai mérlege tavasszal két győzelem, egy döntetlen és egy vereség. Az Újpest a 2006–2007-es idényben győzte le legutóbb a Győrt. A két csapat 2012 őszi találkozója nagyon izgalmas, fordulatos csatát, s a hajrában ETO-győzelmet hozott. Kabát Péter két gólja ellenére a hazaiak 3-2-re nyertek.

MVM PAKS–FERENCVÁROS
(Május 5., vasárnap, 18.30)

A Paks legutóbbi, a Diósgyőr elleni hazai mérkőzésén megszakadt egy rossz sorozat: Tomiszlav Szivics együttese először nyert hazai pályán a tavaszi idényben. A döntetlenek királya sokkal jobb idegenbeli mérleggel dicsekedhet, mint hazaival, 21 pontot szerzett eddig vendégként és 14-et pályaválasztóként. A Fradinál a tendencia ellentétes, még ha ront is a hazai mérlegen a Videoton elleni, múlt vasárnapi hazai vereség. A Ferencváros hazai pályán 27, vendégként 12 pontot gyűjtött eddig. Jobb idegenbeli szerepléssel Ricardo Moniz együttese akár a bajnoki címért is harcolhatna, ám a 12 mérkőzésen aratott mindössze két győzelem ehhez kevés. A két csapat októberben az Üllői úton 2-2-re végzett egymással. A paksiak közül Tököli Attila, Kulcsár Dávid és Bartha László is volt korábban a Fradi játékosa.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS