Újpesten kapott ki a címvédő

2010. május. 15., 21:58   |    

Újpesten kapott ki a címvédő

A Soproni Liga 28. fordulójának szombati játéknapján a tervezett hat helyett öt mérkőzést rendeztek meg, a Kecskemét és a Kaposvár összecsapása a rossz pályaviszonyok miatt elmaradt. A listavezető Debrecen az Újpest otthonába látogatott és fordulatos, izgalmas mérkőzésen 2-1-es vereséget szenvedett. A címvédő előnye ezzel pontra csökkent a Videoton előtt.

Tíz emberrel nyert az Újpest

Újpest FC - DVSC-TEVA 2-1 (0-0)
Vezette: Iványi Zoltán (Szpisják Zsolt, Albert István)
Gólszerző: Korcsmár a 60., Barczi a 83., ill. Feczesin a 70. percben
Kiállítva: Kabát a 63. percben

Remek iramban kezdődött a találkozó, gyakran forogtak veszélyben a kapuk, elsősorban a házigazdák veszélyeztettek, de a Debrecen is szerezhetett volna gólt. Bár a szünetig nem esett találat, a nézők nem panaszkodhattak sem az iramra, sem az izgalmakra. A második félidőben negyedóra után szerencsés góllal szerzett vezetést az Újpest: egy hazai támadás végén Czvitkovics Péter próbált menteni a kapuja előtt, de rárúgta Korcsmár Zsoltra a labdát, az pedig a védőről a kapuba pattant (1-0). A 63. percben Kabát Péter kezezésért megkapta második sárga lapját, így az utolsó félórában emberhátrányban játszott az Újpest. A hajdúságiak kihasználták az emberelőnyt, a 70. percben Komlósi Ádám csúsztatása után Balajcza Szabolcs még védett, a kipattanót azonban Feczesin Róbert a léc alá vágta (1-1). A 83. percben tíz emberrel is megszerezte a győztes gólt az Újpest, Dusan Vasiljevic 9 méteres lövését követően a vendég védők lába mellett elgurult a labda, Barczi Dávid pedig néhány centiről az üres kapuba passzolt (2-1). A Debrecen veresége ellenére maradt a tabella első helyén, de előnye már csak egy pont a második Videoton előtt.


Öngóllal győzött a Lombard

Lombard Pápa Termál FC - Paksi FC 1-0 (0-0)
Vezette: Veizer Roland (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
Gólszerző: Éger (öngól) az 58. percben

Mindkét együttes számára fontos volt a találkozó, a Pápa és a Paks is a kieső zóna közelében tartózkodott a forduló előtt. A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, mezőnyfölényre tettek szert, a helyzeteikből azonban egyet sem tudtak kihasználni szünetig. A második félidőben sem változott a játék képe, de ekkor már a gól sem maradt el, az 58. percben a Lombard jutott vezetéshez. Bárányos Zsolt beadásába Éger László ért bele szerencsétlenül, a paksi védőről saját kapujába pattant a labda (1-0). A Paks nem tudott újítani a folytatásban, így az eredmény már nem változott, a pápaiak győzelmükkel kiharcolták a bennmaradást az élvonalban.


Lipcsei győztes meccsen lett rekorder

DVTK - Ferencvárosi TC 0-1 (0-0)

Vezette: Takács János (L. Tóth Lajos, Tóth István)
Gólszerző: Tutorics a 49. percben
Kiállítva: Illés a 62. illetve Tóth B. (a kispadról) a 78. percben

A Ferencváros már a mérkőzés elején jelentős mezőnyfölénybe került, a hazaiak kontrákra álltak be, de különösebb veszélyt nem jelentettek a kapura. Ekkor még a vendégek támadásaiban sem volt meg a kellő átütőerő, így a félidőben gólnélküli döntetlen mellett vonultak pihenőre a csapatok. Fordulás után gyorsan megszerezte a vezető gólt a Ferencváros, egy jobb oldali beadás után Elding fejelte vissza a labdát Djordje Tutoricnak, aki közelről a bal sarokba bólintott (0-1). A szünetben beállt Illés Richárd a 62. percben begyűjtötte második sárga lapját is, vagyis az utolsó félórát emberhátrányban játszotta végig a DVTK. A hazaiak tíz emberrel nem tudtak egyenlíteni, sőt, a Ferencváros szerezhetett volna újabb gólokat, de a csúszós talajon a befejezéseknél rendre hibáztak játékosaik. A találkozó 77. percében beállt a vendégek közé Lipcsei Péter is, aki 646. alkalommal lépett pályára a Ferencváros színeiben, ezzel beállította dr. Sárosi György klubrekordját.


Két perc alatt két gól

Budapest Honvéd - Nyíregyháza Spartacus FC 1-1 (0-0)
Vezette: Vad II István (Farkas Balázs, Butkai Zsolt)
Gólszerző: Cuerda a 88. illetve Balbino a 90. percben

A Honvéd kezdte jobban a mérkőzést, de nagyobb lehetőségek nem alakított ki a hazai csapat, miként a nyírségiek sem jelentettek veszélyt ellenfelük kapujára. Az első félidő végére a nagy esőzés miatt egyre rosszabb talajúvá vált a gyepszőnyeg, és mind több hibát vétettek a játékosok. A második félidőben a Honvéd több nagy lehetőséget is elpuskázott, s bár a hajrára irreális körülmények alakultak ki a pályán, végül két gól is esett a találkozón. A 88. percben Hajdú Norbert szögletét követően Fernando Cuerda fejelt a hálóba (1-0), és ekkor úgy tűnt, eldőlt a találkozó. Nem egészen két perccel később azonban egyenlített a Nyíregyháza, egy beadásra Diego Balbino érkezett a legjobb ütemben és a hálóba bólintott (1-1). A megszerzett egy ponttal a nyírségiek két egységre megközelítették a 14., még bennmaradó helyen álló Paksot.


Megtartotta harmadik helyét az ETO

Győri ETO - MTK Budapest 2-0 (0-0)
Vezette: Bognár Tamás (Lémon Oszkár, Huszár Balázs)
Gólszerző: Józsi az 50., Koltai a 84. percben

Győrben is zuhogó esőben kezdődött a találkozó, de a pálya talaja jól bírta a csapadékot. Az ETO az első félidőben nagy fölényben játszott, de hiába támadta végig a 45 percet, az MTK védelmét nem tudta feltörni. Az 50. percben aztán megszületett az első gól, egy hazai szöglet után Józsi György lőtt a kapuba (1-0). Az MTK csak ezt követően kezdett el veszélyesen futballozni, de az egyenlítés nem jött össze a kék-fehéreknek, sőt, a 84. percben a Győr eldöntötte a három pont sorsát: Koltai Tamás lépett ki jó ütemben a védők közül, majd a kapus mellett a hálóba lőtt. A mérkőzés 2-0-ás hazai sikerrel ért véget, a megszerzett három ponttal a hazaiak megtartották harmadik helyüket az Újpest előtt.



A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS