Újpesten nyert a Győr, Pakson a Ferencváros

2013. május. 05., 20:30   |    

Újpesten nyert a Győr, Pakson a Ferencváros

Az OTP Bank Liga 26. fordulójának vasárnapi játéknapján az éllovas Győri ETO nagy lépést tett a bajnoki cím megszerzése felé.

Újpest FC - Győri ETO FC 1-2 (1-0)
Vezette:
Solymosi Péter (Erős Gábor, Berettyán Péter)
Gólszerző: Vasiljevic a 30., ill. Andric az 56., Strestik a 90. percben

Két győri helyzetet hozott az első 20 perc, a másik oldalon pedig Kabát Péter lőtt kapufát. A 30. percben vezetéshez jutott az Újpest, Grégory Christ lövése után Stevanovic kapusról Dusan Vasiljevic elé pattant a labda, aki 6 méterről a hálóba továbbított (1-0). Pintér Attila a második félidő elején több cserét is eszközölt, és húzása bevált, az egyik friss erő, Nemanja Andric az 56. percben megszerezte az egyenlítő találatot (1-1). A hajrában a győriek tettek többet a győztes gól megszerzéséért, és próbálkozásukat siker koronázta, a 90. percben Marek Strestik lőtte ki a jobb sarkot (1-2), megszerezve csapatának a győzelmet.

MVM Paks - Ferencváros 1-3 (0-1)
Vezette:
Andó-Szabó Sándor (Kelemen Attila, Bozó Zoltán)
Gólszerző: Lázok (11-esből) a 88., ill. Leonardo a 45., Besic a 64., Klein a 73. percben

Az első percekben nagy iramot diktáltak a csapatok, majd némileg visszavettek a tempóból, és a biztonságosabb játék mellett tették le a voksukat. A vendégek mezőnyfölénye a félidő hajrájára ért góllá, a 45. percben Leonardo 18 méterről, szabadrúgásból csavart kapura, a labda megpattant a sorfalon, majd a jobb sarokban kötött ki (0-1). A 64. percben ismét szabadrúgásból szerzett gólt a Ferencváros, míg a hazaiak a sorfalat rendezgették, Muhamed Besic jó 20 méterről a jobb sarokba tekert (0-2). A 73. percben újabb ferencvárosi találat következett, Józsi György jobb oldali szöglete után Martin Klein fejelt közelről a hálóba (0-3). A paksiak háromgólos hátrányban lőttek egy kapufát, majd a Fiola Attila elleni szabálytalanságért megítélt büntetőből Lázok János állította be az 1-3-as végeredményt.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS