Újpesten szerezte meg első pontját a Budapest Honvéd

2021. augusztus. 15., 22:15   |    

Újpesten szerezte meg első pontját a Budapest Honvéd

Az OTP Bank Liga 3. fordulójának vasárnapi játéknapján a ZTE-Puskás Akadémia mérkőzés a 69. percben, 1-2-es állásnál félbeszakadt, mert egy hatalmas felhőszakadás játékra alkalmatlanná tette a pályát. Az esti mérkőzésen a Budapest Honvéd 1-1-es döntetlent ért el az Újpest FC vendégeként. A mérkőzéssel kapcsolatban az MLSZ Versenybizottsága hoz döntést.

OTP Bank Liga, 3. forduló:
Újpest FC-Budapest Honvéd 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Katona (34.), illetve Lukic (60. - büntetőből)
Újpest: Banai - Kastrati, Kutrumbisz, Antonov, Pauljevic - Csongvai (Bjelos 84.), Dmitrovic, Mack - Croizet - Katona, Tallo (Simon 57.)
Budapest Honvéd: Szappanos - Mezghrani, Batik, Klemenz, Talys (Tamás 65.) - Zsótér (Hidi 52.), Pantelic (Banó-Szabó 82.), Nono - Bőle (Májer a szünetben), Lukic (Eppel 82.), Nagy

A vendégek kezdtek jobban, ám egy-két veszélyes támadás után kiegyenlítetté vált a meccs. Az első fél órában közepes színvonalú, veszélytelen játék folyt a pályán, különösen a Honvéd támadásai voltak ötlettelenek. A lila-fehérek a 34. percben kissé szerencsés előzmények után vezetéshez jutottak, egy sorfalról visszavágódó szabadrúgást követően ugyanis Kastrati lőtt volna kapura, de "eltörte" a labdát, ami a 16-oson belül üresen álló Katonához került, ő pedig közelről nem hibázott. A gól után a Honvéd érezhetően gödörbe került, a játékosok képtelenek voltak megtartani a labdát, rendkívül pontatlanok voltak, a lila-fehérek viszont nem tudták újabb gólra váltani fölényüket. A fordulás után is a remekül játszó Croizet vezette újpestiek uralták a meccset, negyedóra után viszont a vendégek egyenlíteni tudtak. Antonov ugyanis lerántotta a 16-oson belül a remek kiugratást kapó Nagy Dominikot, a 11-est pedig Lukic értékesítette. Az egyenlítés után a Honvéd vette át a játék irányítását, sokkal többet birtokolta a labdát, az egyre fáradtabban mozgó lila-fehéreknek pedig csak ritkán volt erejük egy-egy kontrára. A vendégtámadásokban volt ugyan veszély, de újabb gól már nem esett, így az egyiküknek sem jó döntetlennel kellett beérniük a csapatoknak.

Tabella

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS