Újpesti és egerszegi győzelem az OTP Bank Ligában

2023. október. 07., 22:58   |    

Újpesti és egerszegi győzelem az OTP Bank Ligában

Az OTP Bank Liga 9. fordulójának szombati játéknapján a ZTE 2-1-re nyert Mezőkövesden, az Újpest 2-0-ra legyőzte a DVTK-t, a Kecskemét és a Paks pedig 1-1-es döntetlent játszott egymással.

Újpest FC-Diósgyőri VTK 2-0 (0-0)

Remek hangulatban kezdődött az összecsapás, amely azonban hamar félbeszakadt néhány percre, mert a hazai szurkolók nyomán lila füst ülte meg a pályát. Miután helyreálltak a látási viszonyok, valamelyest az újonc vendégek voltak aktívabbak, de komoly helyzet nem alakult ki. Negyedóra elteltével átvette az irányítást a fővárosi együttes, amely közel járt a vezetés megszerzéséhez, de Kiss veszélyes lövése elkerülte a jobb sarkot, míg Tajti a bal kapufát találta el. A jó iramú meccset egy újabb közjáték zavarta meg, mert ki kellett cserélni az egyik szögletzászlót. A szünet előtti percekben a DVTK volt veszélyesebb, Pernambuco egyik lövése centikkel kerülte el az újpesti kaput, míg a másikat Banai védte, ahogy Jurina próbálkozását is. Az újpesti kapust egy ízben a szerencse is kisegítette, mert Lukács ziccerben elcsúszott. A térfélcserét követően ugyanolyan élvezetes futballal folytatódott a találkozó. Ekkor az Újpest veszélyeztetett sorozatosan: Tajti ugyan másodszor is a kapufát találta el, de szöglete után Onovo már a kapuba fejelt. Érdekesség, hogy a lila-fehérek az előző fordulóban mindkét góljukat sarokrúgás után szerezték. Lendületben maradt a fővárosi gárda, amely egy formás akció végén megduplázta az előnyét. A vendégek az utolsó tíz percben tudtak újítani, de a hajrában végül a szépítés sem jött össze, egy ízben Banai bravúros védéssel akadályozta meg a gólt. A lila-fehérek a sikerükkel - többek között a miskolci riválist is megelőzve - feljöttek a harmadik helyre.

Mezőkövesd Zsóry FC-ZTE FC 1-2 (0-1)

Fél perc alatt helyzetbe került a ZTE, majd továbbra is támadásban maradt. Szűk negyedóra elteltével kiegyenlítettebbé vált a játék, de a vendégek a folytatásban is megtalálták a rést a hazai védelmen, körülbelül tízpercenként nagy helyzetet teremtettek, illetve hagytak ki, előbb Croizet tekert a 16-osról a jobb kapufa mellé, majd Bedi kombinatív játék végén, egy szép csel után közelről lőtt, de Piscitelli lábbal védett. Aztán nagyjából ugyanennyi idő telt el, amikor megszerezte a vezetést a Zalaegerszeg: Mance cselezett befelé a 16-os bal sarkánál és jobbal a hosszúba tekert. A Mezőkövesd viszont nem tudott gólveszélyt teremteni a vendégek kapuja előtt az első félidőben. A második játékrész első felében is a zalaiak futballoztak lényegesen ötletesebben, aminek az lett az eredménye, hogy több nagy helyzetet alakítottak ki, egy alkalommal Ubochioma a felső lécet találta el. Teljesen váratlanul egyenlített a Mezőkövesd, de ehhez segítségre volt szüksége, jobb oldali beívelést követően a menteni igyekvő Evangelu a saját kapujába fejelt. A talált góltól lendületbe jött a hazai csapat, de egy gyors zalai támadásnál Mancét üresen "találta" a labda, a támadó pedig nem hibázott. A jóval több helyzetet kialakító ZTE megérdemelten szerezte meg a három pontot. A második győzelmét arató vendégcsapat maradt a 10., a hazai pedig a 11. helyen, de a zalai együttes négy ponttal ellépett a kövesdiektől.

Kecskeméti TE-Paksi FC 1-1 (0-0)

Az első félidőben a házigazdák birtokolták jóval többet a labdát, a vendégek a kontrákra rendezkedtek be. A játékrész közepéig eseménytelenül, helyzetek nélkül csordogált a mérkőzés, amikor Májer lábáról egy beadásnál lecsúszott a labda, és Szappanos csak úgy tudta megfogni a jobb felső saroknál a kapufának is nekiütközve, hogy ő maga már a gólvonalon belül állt, a karjait azonban maga előtt tartotta. A kecskeméti játékosok és szurkolók gólt reklamáltak, de a játékvezető, Berke Balázs és a videobíró szerint a labda nem haladt át a gólvonalon teljes terjedelmével. A félidő hajrájában a hazaiak többször is veszélyeztettek, míg a másik oldalon Könyves rúgott egy lesgólt, Windecker pedig az utolsó pillanatokban közelről mellé fejelt, de szabályos találat híján a szünetben 0-0 állt az eredményjelzőn. A fordulás után a 452. NB I-es mérkőzésén pályára lépő Böde Dániel beállásával némileg aktívabbá vált a paksiak támadójátéka, ezzel együtt a 60. perctől ismét átvették az irányítást a hazaiak. Akadt olyan időszak, amikor teljesen beszorították a Paksot, amely csak önfeláldozó védőjátékkal tudta megőrizni kapuját a góltól. Ennek fényében némileg váratlanul szerezte meg a vezetést a vendégcsapat: a több mint hat év után betaláló Osváth furcsán szitáló távoli lövését nem tudta hárítani Varga. Sokáig azonban nem örülhettek a paksiak, Horváth jobb oldali beadása után ugyanis Szappanos többször is beleütött ugyan a labdába, de a kavarodás végén a csereként beállt Pálinkás a földről, ollózva egyenlített. A hajrában mindkét oldalon adódtak még kisebb-nagyobb helyzetek, de végül maradt a döntetlen.

OTP Bank Liga NB I. 9. forduló

Sorsolás
2023. 10. 06. 20:30
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2023. 10. 07. 12:45
Mezőkövesd Városi Stadion
2023. 10. 07. 16:15
Szusza Ferenc Stadion
2023. 10. 07. 20:30
Kecskeméti Széktói Stadion
2023. 10. 08. 13:00
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2023. 10. 08. 16:30
Groupama Aréna


Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS