Újpesti és ferencvárosi siker az OTP Bank Ligában

2024. március. 31., 20:16   |    

Újpesti és ferencvárosi siker az OTP Bank Ligában

A Ferencváros a Mezőkövesd otthonából, az Újpest FC Paksról hozta el a három pontot az OTP Bank Liga 26. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Paksi FC-Újpest FC 1-2 (1-1)

Sokáig úgy tűnt, nem láthat majd gólt az első félidőben a szép számmal összegyűlt közönség, a játékrész ráadásában azonban mindkét kapunál megrezdült a háló: a lila-fehérek szereztek vezetést egy óriási hibát követően. Az először kezdő Huszti csapott le arra a labdára, amelyről a védő azt hitte, kigurul az alapvonalon, majd megjátszotta az üresen érkező Ljujicot, ám egy perc múlva a túloldalon Könyves egy pattanás után lőtt hatalmas gólt. A fordulást követő első két percben akár két gólt is szerezhetett volna a Paks, de a helyzeteket kimaradtak, az Újpest pedig kijött a szorításból. A félidő közepén újra előnybe került az Újpest, a csereként pályára lépő Csoboth harcolt ki büntetőt - hosszú percekig vizsgálta az esetet a VAR - , Ljujic a 11-esből duplázott. A 83. percben Csoboth eldönthette volna az összecsapást, gyönyörűen tört be a 16-oson belülre, de lövését Simon hárította. A fővárosiak a hajrában már csak az eredmény megőrzésére törekedtek és végül sikerrel is jártak, így megszerezték a három pontot. Az Újpest és a Paks ebben a szezonban negyedik alkalommal találkozott egymással - legutóbb a MOL Magyar Kupában is összecsaptak -, a lila-fehérek három vereség után nyertek először a párharcban. 

Mezőkövesd Zsóry FC-Ferencvárosi TC 0-3 (0-1)

A Ferencváros válogatott játékosai többnyire kimaradtak a kezdőcsapatból, de a vendég együttes így is fölényben játszott, ugyanakkor a hazaiak is igyekeztek egyszer-egyszer támadást vezetni. Nagy helyzet először a 15. percben alakult ki: a Marquinhos mesteri indításával kilépő Zachariassen a jobb kapufát találta el. Nem sokkal később ugyanő fejessel is veszélyeztetett, majd a félidő közepén sok volt a rossz belépő és a szabálytalanságokat követő ápolás. A Ferencváros uralta a játékot, a Mezőkövesd képtelen volt gólhelyzetet kialakítani. A vezetést Loncar révén szerezte meg a vendég csapat, a középpályás egy letámadásnál a 16-oson belül elvette a labdát a csellel próbálkozó Lukictól és tiszta helyzetben a kapuba tekert. A szünet után nem sokkal növelte előnyét a Ferencváros: Marquinhos átadása után megint Loncar volt eredményes, a 16-osról, középről lőtte ki a bal alsó sarkot. A folytatásban nem változott a játék képe, a fővárosi csapat nagy fölényben és ellenfelénél sokkal veszélyesebben futballozott. Újabb helyzeteket alakított ki - a hajrában a góllövőlistát vezető, csereként beálló Varga Barnabás is gólt lőtt -, így teljesen megérdemelten és magabiztosan győzött. Ezzel bajnoki veretlenségi sorozata már kilenc mérkőzés óta tart, és előnyét öt pontra növelte a második helyezett Pakssal szemben úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszott. A hazai együttesnek viszont egyre kilátástalanabb a helyzete az élvonalbeli tagsága megőrzését illetően, hét körrel a zárás előtt 12 pont a hátránya a jelenlegi utolsó bennmaradóval, a Zalaegerszeggel szemben.

OTP Bank Liga NB I. 26. forduló

Sorsolás
2024. 03. 29. 20:00
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2024. 03. 30. 14:30
Kisvárdai Várkerti Stadion
2024. 03. 30. 17:00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024. 03. 30. 19:30
ZTE Aréna
2024. 03. 31. 15:30
Paksi FC Stadion
2024. 03. 31. 18:00
Mezőkövesd Városi Stadion

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS