Újpesti győzelem a paksi stadionavatón, később játszhat a Puskás és a Honvéd

2020. augusztus. 15., 18:58   |    

Újpesti győzelem a paksi stadionavatón, később játszhat a Puskás és a Honvéd
Fotó: paksifc.hu

Az Újpest FC 2-1-re győzött a Paksi FC otthonában, döntetlennel kezdett a Fehérvár az OTP Bank Liga 2020-2021-es idényének első fordulójában. A DVTK nyerte a borsodi rangadót.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
Paksi FC–Újpest FC 1–2 (0–1)
Paks, v: Farkas Á.
gólszerző: Ádám (76.), illetve Simon K. (17., 62.)
sárga lap: Lenzsér (31.), Szélpál (69.), illetve Bjelos (87.)

Paksi FC: Holczer – Osváth, Szélpál, Lenzsér, Szabó J. – Haraszti (Bertus, 63.), Windecker, Bognár, Szakály D. (Hahn, 63.) – Böde (Sajbán, 74.), Ádám
Újpest FC: Banai – Pauljevic, Máté, Ristevski, Burekovic – Nwobodo, Mitrovic (Szakály P., 101.), Onovo – Simon K. (Csongvai, 100.), Gigic (Bjelos, 82.), Bacsa

Az Újpest ellen avatta fel új stadionját a Paks, az átadó ünnepségen a Magyar Labdarúgó Szövetséget Gellei Imre képvilsete, aki beszédében visszaemlékezett a csapatnál eltöltött időszakára, továbbá kiemelte, hogy itthon – sajnos – egyedülálló módon a Paks az egyetlen klub, amely kizárólag magyar játékosokban bízik, illetve hogy az MLSZ 10 évvel ezelőtti nagy vállalása volt az infrastruktúrális lemaradás felszámolása volt, aminek fontos pillére a modern körülményeket biztosító stadionok, élsportoláshoz szükséges pályák átadása a profik számára.  

Az első félidőben a játék képe alapján is jobb volt az Újpest, de a hivatalos statisztika is azt támasztotta alá, hogy a lila-fehérek játszanak veszélyesebben. A fővárosiak viszonylag hamar vezetést szereztek, utána a kapufát is eltalálták egyszer, és a paksi kapusnak összességében több dolga volt az első 45 percben, mint a vendégek hálóőrének.

Fordulás után újabb újpesti helyzetek voltak, majd a második fővárosi gól is megszületett. A paksiak nagyon lassan tértek magukhoz, de 15 perccel a lefújás előtt egygólosra csökkentették a különbséget. A játékvezető a locsolórendszer okozta kényszerszünet miatt 11 percet hosszabbított, de a Paksnak ez sem volt elég az egyenlítéshez, így az Újpest elvitte a három pontot a Fehérvári úti stadionból.

ZTE FC–MOL Fehérvár FC 3–3 (2–2)
Zalaegerszeg, v.: Bogár
gólszerzők: Babati (2., 75., a másodikat 11-esből), Szépe (16.), illetve Evandro (11.), Nikolics (44., 61., az elsőt 11-esből)
sárga lap: Bobál (34.), Könyves (66.), illetve Hangya (38., Evandro (45+3.), Stopira (73.)
    
ZTE FC: Demjén – Tanasin, Szépe (Zivko, 53.), Bobál D., Gergényi (Kovács B., 68.) – Sankovic, Lesjak, Bedi – Szánthó (Dragóner, 76.), Babati, Könyves
MOL Fehérvár FC: Kovácsik – Bolla (Petrjak, a szünetben), Musliu, Stopira, Hangya – Pátkai, Houri – Nego, Evandro (Hodzic, 81.), Bamgboye – Nikolics (Zivzivadze, 62.)

Nagy védelmi hibát kihasználva a ZTE már a második percben vezetést szerzett, de a Fehérvár gyorsan egyenlített. A vendégcsapat védelme a folytatásban is többször bizonytalankodott, így egy nagy bedobás után megint a hazaiak kerültek előnybe az első negyedóra végén. Nem volt meg a lendület a székesfehérváriak játékában, illetve stabilan, szervezetten védekezett, eredményesen szűrte meg ellenfele támadásait a ZTE. A félidő nagy részében kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán, kevés jól felépített támadás futott végig, a gyors gólváltást követően már nem akadtak helyzetek. A szünet előtt mégis egyenlített a Fehérvár: a Bamgboye buktatásáért megítélt büntetőt Nikolics értékesítette.

A pihenőt követően kicsit nagyobb sebességre kapcsolt a Fehérvár, amely Nikolics nagyszerű tekerésével előnybe került, de a továbbra is mozgalmas mérkőzésen, megint jött az egyenlítés, ezúttal a hazaiak kaptak büntetőt, melyet Babati lőtt be. A folytatásban is maradt az élénk iram, az eredmény azonban nem változott.

Diósgyőri VTK–Mezőkövesd Zsóry FC 2–1 (2–1)
Miskolc,  v.: Berke
gólszerzők: Iszlai (8., 11-esből), Drazic (19.), illetve Berecz (27.)
piros lap: Ivanovski (93.)
sárga lap: Márkvárt (44.), Ivanovski (93., 93.), illetve Lakveheliani (81.), Berecz (93.)

Diósgyőri VTK: Antal – Sesztakov, Polgár, Hegedűs J., Memolla – Márkvárt, Iszlai – Hasani, Molnár G. (Rui Pedro, 63.), Grozav – Drazic (Ivanovski, 72.)
Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Eperjesi, Guzmics, Neszterov, Lakveheliani – Cseri, Karnyickij, Berecz, Besirovic – Szerderov, Nagy D. (Jurina, 83.)

Lendületesen kezdett a Diósgyőr, amely Iszlai értékesített büntetőjével korán vezetést szerzett, majd egy gyors ellentámadás végén megduplázta előnyét. Hegedűs labdaszerzése után saját 16-osáról ugratta ki Drazicot, a nyáron igazolt csatár pedig a kiharcolt 11-est követően gólt is szerzett. A piros-fehérek akár el is dönthették volna a találkozót, azonban a kihasználatlanul maradt ígéretes támadások megbosszulták magukat, mivel egy rövid felszabadítást Berecz használt ki – a csatár egy lövőcsellel három védőt is becsapott –, a szépítés pedig teljesen megváltoztatta a játék képét. A bekapott gólra Grozav egy jó lövéssel válaszolt, de onnantól a vendégek akarata érvényesült, viszont egyenlíteniük nem sikerült.

A fordulás után is a Mezőkövesd futballozott fölényben, kifejezetten veszélyes akciókat is vezetett. A játékrész derekától kevésbé volt veszélyes a matyóföldi együttes, de a játék így is változatos és lendületes maradt. A hajrában is folyamatosan próbálkozott a Mezőkövesd, voltak ígéretes támadásai és egyéni akciói is, azonban a gólszerzés és így a pontmentés is elmaradt, sőt, a meccs védését a vendég kapus, Szappanos mutatta be a rendes játékidő utolsó percében. 

Puskás Akadémia–Budapest Honvéd

A Puskás Akadémia halasztási kérelmet adott be a Budapest Honvéd elleni mai OTP Bank Liga mérkőzésére vonatkozóan, amelyet az MLSZ Versenybizottsága azonnali hatállyal elfogadott és a találkozót későbbi időpontra halasztotta, amikor azt biztonságosan meg lehet rendezni.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS