Újpesti siker a fővárosi derbin

2014. szeptember. 21., 20:27   |    

Újpesti siker a fővárosi derbin

Az OTP Bank Liga 8. fordulójának vasárnapi játéknapján az Újpest kétszer szerzett vezetést a Ferencváros ellen, a zöld-fehérek csak egyszer tudtak egyenlíteni.

Újpest FC - Ferencváros 2-1 (0-0)
Vezette: Farkas Ádám
Gólszerző: Vasziljevics 52., 11-esből, Simon K. 72., ill. Mateos 56., 11-esből)

Jó iramú, harcos első félidőt produkáltak a csapatok, az Újpest volt aktívabb, de a játékrész második felében Ferencváros sem játszott veszélytelenül. A zöld-fehérek dolgát nehezítette, hogy a csapatkapitány, Gyömbér Gábor a 2. percben megsérült, és nem tudta folytatni a játékot. A hazaiak fölényét mutatta, hogy két kapufát is lőttek, míg a másik oldalon Somalia közeli lövésénél kellett nagyon védenie Balajcza kapusnak. A fordulás után az első helyzet a Fradi előtt adódott, majd az 52. percben vezetést szerzett az Újpest, a Litauszki Róbert lerántásáért megítélt büntetőt Dusan Vasiljevic értékesítette (1-0). Négy perccel később a Fradi is büntetőhöz jutott, a Heris kezezéséért megítélt tizenegyest David Mateos váltotta gólra (1-1). Mindkét csapat próbálta megszerezni a vezetést, ez a 72. percben az Újpestnek sikerült, Simon Krisztián 18 méterről lőtt a kapu jobb oldalába (2-1). A vendégeknél a hajrában kimondottan támadó szellemú csapat volt a pályán (Gera Zoltán után beállt Roland Lamah is), helyzetet azonban nem tudtak kialakítani a hazai kapu előtt, az Újpest megérdemelten nyerte meg a találkozót.

DVSC-Teva - Kecskeméti TE 0-0
Vezette: Bognár Tamás

Az első félidő a kihagyott ziccereké volt, mindkét oldalon akadt nagy helyzet, de vagy a kapusok védtek bravúrral, vagy a támadók rontották el a kínálkozó lehetőséget, a hazaiaknál Kulcsár Tamás, a vendégeknél Bebeto volt több alkalommal is veszélyes. Helyzetekben a második félidőben sem volt hiány, de a támadók ezúttal nem jó napot fogtak ki, maradt a gólnélküli döntetlen, a helyzetek számát tekintve a megszerzett egy-egy ponttal mindkét oldal csalódott lehet. Manchesterbe is győzni megy a Chelse

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS