Újpesti sikerével növelte előnyét a Paks, botlott a Fradi

2023. december. 03., 20:11   |    

Újpesti sikerével növelte előnyét a Paks, botlott a Fradi

Újpest FC-Paksi FC 1-2 (1-1)

Az újpesti szurkolók a mérkőzés előtt élőképpel emlékeztek meg a Megyeri úti stadion névadója, Szusza Ferenc születésének századik évfordulójáról. A lelátón kirajzolódott a legendás futballista arcképe, a kerítésre pedig egy idézet került ki tőle: "engem idekötött minden, a gyermekkor, a barátok, az újpesti utcák és a Megyeri úti stadion". Az első negyedórában az iramra nem lehetett panasz, de helyzet nem alakult ki, mert a játékosok nem tudtak az ellenfél védelmi vonala mögé kerülni. A játékrész derekán a gyors gólváltástól megélénkült a találkozó, amelyen a lila-fehérek kerültek fölénybe, de a fővárosi csapat Szappanos bravúros védései miatt nem tudott fordítani, így a két együttes döntetlennel vonulhatott az öltözőbe. Térfélcserét követően valamelyest visszavettek a tempóból a csapatok, de így is mindkét fél előtt adódott egy-egy nagy lehetőség, azonban a hazaiaknál Ambrose, a vendégeknél pedig Könyves várt túl sokat, így a védők utolérték és szerelték a két csatárt. A Paks fokozatosan átvette az irányítást, fölénye pedig hamar góllá érett, miután egy bal oldali szöglet után Hahn fejelt a kapuba. A fővárosiak megzavarodtak a bekapott góltól, így az éllovas többször eldönthette volna a három pont sorsát, azonban Molnár három-négy alkalommal is óriási védéssel tartotta meccsben a csapatát. Az Újpest a hajrában sem tudott újítani, így a Paks megérdemelten diadalmaskodott. A vendégek sikerükkel biztosan élen a maradnak, míg a hazaiak sorozatban ötödik vereségüket szenvedték el.

DVTK-ZTE 0-3 (0-0)

Az első perctől az újonc Diósgyőr lépett fel támadólag, míg a Zalaegerszeg a stabil védekezésre helyezte a hangsúlyt, abból próbált gyors ellentámadásokat vezetni, de erre csak elvétve volt lehetősége. Az idő múlásával fokozódott a piros-fehérek fölénye, viszont a vendég védők számos lövést blokkolni tudtak, amikor pedig ez nem sikerült, akkor Dombó védett, illetve Pozeg Vancas fejesénél a bal kapufa segítette ki a zalaegerszegi kapust. Térfélcserét követően sem változott a játék képe, azaz a Diósgyőr támadott, a Zalaegerszeg védekezett, de az első félidő első feléhez hasonlóan a hazaiak fölénye meddőnek bizonyult, azaz helyzetek nem voltak. A vendégek a szórványos ellenakciók egyikéből Mim remek egyéni megmozdulásának köszönhetően - kisodródott helyzetből lőtt a rövid felső sarokba a keresztléc érintésével - váratlanul vezetést szereztek. A bekapott góltól teljesen megzavarodott a DVTK, amelyet előbb még megmentett a kapufa, de Mim második gólja végleg eldöntötte a három pont sorsát. A hajrában is elképzelés nélkül futballozott a miskolci együttes, amely így semmi veszélyt nem jelentett az ellenfél kapujára, míg a felbátorodó ZTE a hosszabbításban a kegyelemdöfést is megadta a riválisának. Sikerükkel a kék-fehérek elmozdultak a kiesőzónából, Márton Gábor vezetőedző pedig, aki 2020-ban már irányította az együttest, visszatérése óta először vezette győzelemre a ZTE-t.

Ferencvárosi TC-Mezőkövesd Zsóry FC 0-0

A Ferencváros játszott fölényben az első félidőben, de labdabirtoklását kevés helyzetre tudta csak váltani, gólig pedig nem jutott. A mezőkövesdiek bátran játszottak és nem elégedtek meg csupán a védekezéssel, szórványos támadásikat viszont nem koronázta siker. A félidő végén ijesztő jelent zajlott a mezőkövesdi 16-oson belül, egy beívelést követően a vendégek kapusa felugrott a labdáért és a ferencvárosi Abena elől megszerezte a játékszert, de estében tarkón rúgta ellenfelét, aki elterült a földön. Abenát hosszú percekig ápolták, majd hordágyon vitték le a pályáról. A második játékrészt óriási lendülettel kezdte a címvédő, az első 10-15 percben több nagy helyzetet is kidolgozott, de képtelen volt a kapuba találni, ahogy a folytatásban is minden lehetőségét kihagyta, így meg kellett elégednie az egy ponttal. A Konferencia-ligában csütörtökön a Cukarickit legyőző FTC ezzel sorozatban negyedik meccsén nem tudott nyerni a bajnokságban és már a vesztett pontok tekintetében is az éllovas Paks mögött van.

OTP Bank Liga NB I. 15. forduló

Sorsolás
2023. 12. 02. 13:00
Kecskeméti Széktói Stadion
2023. 12. 02. 15:30
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2023. 12. 02. 19:30
Kisvárdai Várkerti Stadion
2023. 12. 03. 12:45
Szusza Ferenc Stadion
2023. 12. 03. 15:15
DVTK Stadion
2023. 12. 03. 17:45
Groupama Aréna

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS