Újpestre látogat a kieső helyen álló DVSC

2020. június. 09., 14:33   |    

Újpestre látogat a kieső helyen álló DVSC

Kedden és szerdán rendezik az OTP Bank Liga 28. fordulóját. Három találkozó jut mindkét napra, az M4 Sport az összes meccset élőben közvetíti.

KISVÁRDA MASTER GOOD–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Kedd, Kisvárda, 16.55)

A kisvárdaiak a hetedik helyen állnak a bajnokságban, azonos pontszámmal a mögöttük lévő ZTE-vel. A legutóbbi fordulóban kikaptak Székesfehérváron, de a legutóbbi négy hazai bajnoki meccsükön veretlenek maradtak, sőt, a legutóbbi kettőn még gólt sem kaptak. A Mezőkövesd hullámvölgybe került, a legutóbbi hét tétmérkőzésén győzelem nélkül maradt. Ilyen rossz sorozata 2017 ősze óta nem volt, bár a tavalyi március-április sem sikerült jól. Mindazonáltal a kövesdiek még mindig a harmadik helyen állnak, jó esélyük van a nemzetközi kupaszereplés kiharcolására. Kisvárdán eddig háromszor játszott Kuttor Attila együttese élvonalbeli bajnokit, kétszer nyerni tudott.

ÚJPEST FC–DEBRECENI VSC
(Kedd, Szusza Ferenc Stadion, 19.00)

Az Újpest megnyerte első mérkőzését az edzőváltás óta (Nebojsa Vignjevicset Predrag Rogan váltotta az újrakezdést követő első teljes forduló után), míg a DVSC múlt vasárnap döntött úgy, hogy Vitelki Zoltán helyett Kondás Elemér dirigálja majd a csapatot az utolsó hat fordulóban. A DVSC legutóbb 2013 őszén nyert az Újpest vendégeként, akkor is Kondás Elemér dirigálta a piros-fehéreket. A lilák 2020-ban eddig három bajnoki mérkőzést játszottak a Megyeri úton, mindegyiken egyetlen gól esett. Kétszer a vendégek (MOL Fehérvár FC, Ferencváros) egyszer az újpestiek nyertek. A DVSC a legutóbbi három idegenbeli bajnokiját is a fővárosban játszotta, e találkozókon pont nélkül maradt.

BUDAPEST HONVÉD–MOL FEHÉRVÁR FC
(Kedd, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 21.05)

A Honvéd a legutóbbi öt bajnoki mérkőzéséből csak egyet nyert meg, pályaválasztóként május utolsó napján a DVSC elleni 3–1-gyel zárta le három mérkőzésből álló nyeretlenségi szériáját. A MOL Fehérvár az OTP Bank Liga 2019–2020-as idényében vendégként eddig csak a Ferencvárostól szenvedett vereséget. Ugyanakkor február 1. óta idegenben csak egyszer, a Puskás Akadémia ellen tudott győzni. A Honvéd ellen a Vidi még nem játszott idegenben, de tavaly háromból három mérkőzését nyerte meg.

DIÓSGYŐRI VTK–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Szerda, Diósgyőr, 16.55)

Nehéz lenne e mérkőzés kimenetelére tippelni, hiszen a Diósgyőr a legutóbbi három hazai bajnokiját kivétel nélkül megnyerte, míg a ZTE a legutóbbi öt fordulóban 13 pontot gyűjtött. Vendégként a legutóbbi három meccsét megnyerte, a 270 játékpercben 11 gólt szerzett. A két csapat kétszer találkozott a mostani idényben, mind a kétszer a borsodiak nyertek. Feczkó Tamásé alakulata a negyedik, Márton Gáboré a nyolcadik helyen áll az OTP Bank liga tabelláján, a különbség nyolc pont a DVTK javára. Ugyanakkor a Zete hattal több gólt szerzett eddig.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC
(Szerda, Pancho Aréna, 19.00)

A Puskás Akadémia négy forduló óta nyeretlen, a legutóbbi kilenc hazai bajnoki találkozójából csupán egyen tudott három pontot szerezni. A Rákóczi pénteken döntetlent játszott vendégként, ezzel lezárt egy hosszú nyeretlenségi sorozatot, de a 27. forduló további eredményei miatt elveszítette matematikai esélyét a bennmaradásra.

PAKSI FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Szerda, Paks, 21.05)

A Paks február 5. óta két mérkőzését nyerte meg, egyet otthon a Debrecen ellen, egyet pedig, szombaton, idegenben, a Mezőkövesd ellen. Pályaválasztóként a legutóbbi két mérkőzésén gól nélküli döntetlent játszott, 2020-ban még veretlen. A Ferencváros kilencpontos előnnyel vezet a MOL Fehérvár előtt az OTP Bank Ligában. A legutóbbi három, vidéken játszott bajnoki mérkőzésén nyeretlen maradt!


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS