Újra az MTK az első

2007. március. 19., 20:13   |    

Újra az MTK az első

A Borsodi Liga 21. fordulójának hétfői találkozóján az MTK Budapest a Vasat fogadta. A kék-fehérek 2-0-ra is vezettek a találkozón, ám a remekül hajrázó angyalföldi gárda 2-2-re hozta a mérkőzést. A döntetlen az MTK-nak elég volt ahhoz, hogy ismét maga mögé utasítsa a Debrecent, s visszavegye a tabella első helyét.

A fordulóban négy hazai győzelem, két döntetlen és két vendégsiker született. Összesen 20 gólt láthattak a nézők, ez 2,5-es meccsátlagot jelent. A nyolc mérkőzésből öt találkozón is három gól esett. A 0-0-ra végződött ETO - Pécs mérkőzésen kívül a Fehérvár - Kaposvár és a Honvéd - DVSC találkozó első félidejében nem esett gól.

A leggyorsabb gólt a rákospalotaiak támadója, Torma Gábor lőtte a 4. percben, sőt, Torma a forduló egyetlen labdarúgója volt, aki két gólt ért el. Legkésőbb a tatabányai Takács Marcell talált a kapuba: a Vác elleni mérkőzésen a 92. percben volt eredményes.

Ebben a fordulóban is született öngól: a Diósgyőr védője, Katona Attila talált saját kapujába a Honvéd elleni találkozó második félidejének első percében.

A játékvezetők hat alkalommal ítéltek büntetőt, amelyekből egyet nem sikerült értékesíteni: a zalaegerszegi, Sebők József hibázott.

A fordulóban 32 sárga lap került kiosztásra. A legsportszerűbb mérkőzés a Tatabánya - Vác találkozó volt (egyetlen sárga lap). A Dunakanyar-Vác, a PMFC-Pécs Plaza, és az Újpest FC játékosai voltak a legsportszerűbbek: egyik csapat tagjai sem kaptak lapot. A legtöbb sárgát a REAC - ZTE, és a Honvéd - Debrecen találkozón osztottak ki a játékvezetők, 6-6 sárgát. A Honvéd futballistájának, Mico Szmiljanicsnak kettő is jutott, ami kiállítást eredményezett, s a védő nevéhez fűződik a legkorábbi sárga felmutatása is: a 15. percben kapta meg az elsőt. A legkésőbb kiosztott sárga lap a REAC - ZTE mérkőzésen történt, miután mindkét csapat egy-egy játékosa (Kapcsos Vince és Rajko Lekics) kakaskodásért már a hosszabbításban, a 91. percben kapott lapot, de a forduló utolsó találkozóján Németh Kristóf is ugyanebben a percben nézhette meg közelről a sárga cédulát. A csapatok közül a Kaposvári Rákóczi, a DVSC-TEVA, a Paks, a REAC, a ZTE, a Honvéd, az MTK és a Sopron 3-3 játékosa fejezte be sárga lappal a találkozót.

A fordulóban négy kiállítás történt: Budapest Honvéd - DVSC-TEVA találkozón mindkét csapat egy-egy játékosát - a kispestiek közül Szmiljanicsot a 75. percben, a Debrecenből Komlósi Ádámot a 92. percben - küldte idő előtt az öltözőbe a játékvezető. Tíz játékossal kellett befejeznie a mérkőzést a Fehérvárnak és a Sopronnak is: az 56. percben Kuttor Attila, a 26. percben pedig Horváth András kapott pirosat. A soproniaknak az 56. perctől Csertői Aurél vezetőedzőt is nélkülözniük kellett, mert a játékvezető elküldte a trénert a kispadtól.

A legkevesebb játékidőt a diósgyőriek középpályása, Rebecsák Szilárd kapta, ő a 91. percben lépett pályára.

A fordulóban egyetlen találkozó volt - a Diósgyőr - Paks összecsapás -, amelyen mindkét edző kihasználta mindhárom cserelehetőségét.

A kilenc fordulóval a Borsodi Liga befejezése előtt a forduló összecsapásai után két gárda is megvált szakvezetőjétől. Az FC Tatabánya edzője, Sisa Tibor a sereghajtó Vác ellen elszenvedett vereséget követően lemondott. Vízer László Máriusz, az FC Sopron tulajdonosa pedig az Újpest elleni mérkőzést követően menesztette Csertői Aurélt.


A 21. forduló hétfői eredménye:

MTK Budapest - Vasas 2-2 (1-0)


A mérkőzés jegyzőkönyve és rövid összefoglalója az eredményre kattintva olvasható.

Az eddigi eredmények, a sorsolás, a csapatok grafikonjai, a kereszttabella, és a statisztikák a Bajnokságok menüpontban, a Borsodi Liga alpontban, az Eredmények címszó alatt találhatók.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS