Újra élre állt a Gyirmót, győzött a Vasas az évzárón

2018. december. 16., 19:03   |    

Újra élre állt a Gyirmót, győzött a Vasas az évzárón
Fotó: vasasfc.hu

Két góllal győzött az újonc Kaposvár, ami így a harmadik helyen telel. Az ETO is otthon tartotta a három pontot a Merkantil Bank Liga idei utolsó játéknapján, a győriek a középmezőnyből várják a tavaszt.

Ismét veszített és így továbbra is utolsó a Merkantil Bank Ligában a Monor, a 21. fordulóban Siófokon kapott ki 1–0-ra. Ezzel zsinórban a hatodik vereségét szenvedte el a vendég együttes, amely legutóbb a most utolsó előtti Mosonmagyaróvárt tudta legyőzni.

Az ETO FC Győr otthon tartotta a három pontot: egy, a 32. percen lőtt Bagi István góllal felülmúlta a Ceglédet. Nyíregyházán ikszelt a Mosonmagyaróvár, hiába vezetett egy órán keresztül a házigazda Dragoner Dávid Filip (29.) révén, a 94. percben Forgács András egalizált és mentett pontot csapatának.

Az újonc létére remeklő Kaposvár ismét nyert, ezúttal a Kazincbarcikát győzte le 2–0-ra. Gólgazdag mérkőzést játszott egymással a Duna Aszfalt TVSE és a Gyirmót FC Győr Tiszakécskén. A feljutásért küzdő vendégek a 22. percben ugyan megszerezték a vezetést Lázár Patrik találatával, de nem örülhettek sokáig, a 35. percben Puskás Zoltán egyenlített. Még a félidő vége előtt Szarka Ákos (41.) és Herjeczki Kristóf Gábor (45.) is betalált, kétgólos előnyhöz juttatva a Gyirmótot. A házigazda azonban nem adta fel és a 47. percben Benkó Bence rúgott újabb gólt, amire a vendégek részéről ismét Szarka Ákos válaszolt (77.). A 4–3-as végeredményt Kardos Norbert állította be, aki a 86. percben értékesített egy büntetőt.

A Soroksár a Balmazújvárost fogadta és legyőzte 4–0-ra Lőrinczy Attila három (13., 32., 81. büntetőből) és Gyömbér Gábor (73. büntetőből) egy góljával. A VácDorog mérkőzésnek pontosztozkodás lett a vége: a házigazda ugyan vezetéshez jutott a 12. percben Zsolnai Richárd Tibor góljának köszönhetően, a Dorog a 28. percben válaszolt, Vígh Ádám talált be. Az 1–1-es eredmény a lefújásig már nem változott.

Sokáig 0–0 volt az állás a BékéscsabaBudaörs találkozón, a hazaiak két gyors góllal (Urbin Péter 73. büntetőből, Szatmári István 76.) mégis otthon tartották a három pontot.

A Zalaegerszeg gyorsan megszerezte a vezetést Csákváron, már a második percben 1–0 állt az eredményjelzőn; a házigazda a 21. percre azonban megfordította a mérkőzés állását és végül 2–1-re győzött. Ezzel a ZTE visszacsúszott a második helyre, újra a Gyirmót vezeti a Merkantil Bank Ligát. 

Sorozatban negyedik győzelmét aratta a Vasas az év utolsó bajnokiján, a Szusza Ferenc Stadionban: négy gólt rúgott a Budafoknak, amire csak kettőt kapott válaszul. Az angyalföldiek góljait Birtalan Botond (26., 63.) és Balajti Ádám (36., 44. büntetőből) szerezték, míg a másik oldalon Kovács Dávid (52. 92.) volt kétszer eredményes. 

Az NB II eredményeit az adatbank.mlsz.hu oldalon találják. 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS