Újra győzött a Szpari, öt gólt rúgott a Vasas a Merkantil Bank Ligában

2018. november. 25., 18:27   |    

Újra győzött a Szpari, öt gólt rúgott a Vasas a Merkantil Bank Ligában
Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu

Egy délutánra listavezető lehetett a ZTE a Merkantil Bank Ligában, az esti mérkőzésén aztán visszavette az elsőséget a Gyirmót. A 18. játéknapot rendezték az NB II-ben.

Tíz meccs után veszített a Tiszakécske, a Vác győzte le 2–0-ra a Merkantil Bank Liga 18. játéknapján. Hazai pályán kapott két gólt Szabó Norman Árontól a Duna Aszfalt TVSE. A vendégek már a 27. percben eldöntötték a mérkőzést, az állás nem is változott a lefújásig.

A Kaposvári Rákóczi FC házigazdaként hátrányból vette át a vezetést a Dorog ellen, amely Tomás Lénárt góljával a 87. percben mentette 2–2-re a mérkőzést. A Nyíregyháza Spartacus FC több mint másfél hónap után tudott újra győzni, Rezes László (23.) és Daru Bence (88.) góljaival nyert 2–0-ra a Soroksár SC ellen.

Az ETO csak egy pontot szerzett Győrben, gólt még annyit sem – a Kazincbarcikával 0–0-t játszott. A ZTE FC viszont kiütötte a Monort. Az első gólt a zalaegerszegi Babati Benjamin szerezte a 9. percben, ez után sokáig egyik csapat sem tudott betalálni a mérkőzésen. Majd 56 perc elteltével Tóth Barna egyenlített. A ZTE azonban gyorsan reagált a bekapott gólra és három perc múlva már 2–1-re vezetett Bedi Bence jóvoltából. A találkozó utolsó 20 percére a hazaiak megfogyatkoztak. Ez után nem sokkal Babati Benjamin megduplázta góljai számát. A 89. percben aztán egy öngóllal lett 4–1 a vége. Így néhány órára a tabella élére állt a ZTE. 

A Gyirmót FC Győr azonban szintén behúzta a maga mérkőzését – annak ellenére, hogy több mint 20 percig emberhátrányban játszott –, a 18. forduló előtt a harmadik helyezett Békéscsaba vendégeként nyert 1–0-ra Marek Strestik 3. percben lőtt góljával. Tehát továbbra is a Gyirmót a listavezető. 

A Budaörs feljött a rangsor harmadik helyére, miután a Siófok otthonában 1–0-ra nyert, és több győzelmének köszönhetően megelőzi a vele azonos pontszámmal álló Békéscsabát, valamint Kaposvárt.

Az NB II-ben a 18. helyet elfoglaló Budafoki MTE egy 90. percben szerzett Kercsó Bence István góllal győzte le a 16. Balmazújvárost. A 30. percben Kóródi Nándor találatával még a balmaziak jutottak vezetéshez, majd Kovács István a 65. percben egalizált, a Budafok hátrányból fordítva nyert 2–1-re.

A Mosonmagyaróvár 2–2-es döntetlent játszott Csákváron. A mosonmagyaróváriaknak is sikerült korán vezetést szerezniük, Kovács Ádám Tibor lőtt gólt a 4. percben. A második félidő elején aztán Tamás Nándor Károly kiegyenlített és Dulló Martin találatával egy ideig vezetett is az időközben szintén egyik játékosát piros lap miatt elvesztő a hazai csapat. A végeredményt Jelena Richárd állította be az 58. percben.

A Vasas 5–1-re győzte le a vendég Cegléd csapatát. Az angyalföldiek pályaválasztóként nyolcadik mérkőzésükön a második sikerüket aratták a szezonban, míg legutóbb október elején szerezték meg a három pontot, azóta két döntetlen és négy vereség volt a mérlegük.

A Merkantil Bank Liga eredményeit az Adatbankunkban találják meg.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS