Újra három pontot szerzett idegenben az Újpest, rossz szériában a Puskás Akadémia

2019. augusztus. 12., 13:17   |    

Újra három pontot szerzett idegenben az Újpest, rossz szériában a Puskás Akadémia

Az OTP bank Liga második fordulójának már lejátszott öt mérkőzéséből egy sem hozott döntetlent, mint ahogyan az első forduló találkozói sem. Három vendégcsapat is nyerni tudott. A Mezőkövesd éppen olyan jól rajtolt, mint 2017-ben. Megszakadt a DVTK jó és az Újpest rossz sorozata. Július 11. után Augusztus 11-én is háromgólos győzelmet aratott a DVSC. Futács Márkó vezeti a góllövőlistát.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 1–2 (1–2)
Gólszerzők: Nagy K. (12.), illetve Nagy D. (14.), Cseri (30.)

– A Mezőkövesd két forduló után hat ponttal, hibátlan teljesítménnyel áll. 2017-ben ugyancsak két győzelemmel, 2018-ban egy győzelemmel és egy döntetlennel rajtolt.
– Kuttor Attila csapata vendégként február 16. óta csupán másodszor nyert vendégként, de az is igaz, hogy a legutóbbi három idegenbeli mérkőzéséből kettőt megnyert. 
– Ugyancsak február 16., a Haladás elleni idegenbeli győzelem óta először szerzett a Mezőkövesd vendégként két gólt az OTP Bank Ligában.
– A nyáron Újpestről igazolt Nagy Dániel tavaly is idénybeli második bajnokiján szerezte meg az első gólját. A Kaposváron elért volt a tizedik találata élvonalbeli pályafutása során.
– Cseri Tamás az első futballista a Mezőkövesd történetében, aki három különböző (sőt, három egymást követő) bajnoki szezonban is szerzett gólt a klub mezében az élvonalban.
– Nagy Krisztián a legutóbbi három idényben az NB III-ban, az NB II-ben és az NB I-ben is szerzett gólt. Utóbbihoz mindössze két mérkőzésre volt szüksége.
– A Kaposvár két forduló után még pont nélkül áll, az újoncok közül tavaly a Kisvárda vett hasonló rajtot. Érdekes, hogy a szabolcsiak is a Vidi elleni négy kapott góllal zárt mérkőzésen debütáltak, s az első hazai meccsükön két gólt kaptak.

DIÓSGYŐRI VTK–ÚJPEST FC 1–2 (1–1)
Gólszerzők: Tajti (37.), illetve Zsótér (14.), Obinna (48.)

– Megszakadt a DVTK jó sorozata: a borsodiak április 6. óta minden diósgyőri bajnokijukon megszerezték a három pontot. Mostanáig.
– 2017 áprilisa óta a DVTK (a májusi 3–0-s győzelemtől eltekintve) nyeretlen az Újpest ellen.
– A lila-fehérek február 16. óta hat bajnoki meccset játszottak idegenben, s a diósgyőri előtt csak a Paksot győzték le, a többin vereséget szenvedtek. 
– Nebojsa Vignjevics együttese április 6. óta először nyert, sőt először szerzett pontot az OTP Bank Ligában.
– Tajti Mátyás élvonalbeli pályafutása során először szerzett egy idényen belül két egymást követő bajnoki mérkőzésén is egy-egy gólt. Mi több: a legutóbbi három bajnokiján három gólt termelt, ezekből kettőt az Újpest ellen.
– Zsótér Donát immár sorozatban az ötödik élvonalbeli idényében szerzett gólt az OTP Bank Ligában. Most elmondhatja magáról, hogy az első és a legutóbbi NB I-es gólját is a Diósgyőrnek rúgta.
– A nagyon látványos gólt szerző Obinna Nwobodo 2019-ben két bajnoki mérkőzésen lépett pályára (eddig) a Diósgyőr ellen, mindkettőt megnyerte a csapata, mindkettőn gólt szerzett.

DEBRECENI VSC–KISVÁRDA MASTER GOOD 4–1 (2–1)
Gólszerzők: Szatmári (13.), Varga K. (25.), Garba (62.), Pávkovics (94.), illetve Grozav (28.)

– A Loki a február 2-i, Újpest elleni döntetlen óta egy kivételével minden bajnokiját megnyerte pályaválasztóként.
– A két csapat négy mérkőzést vívott eddig egymással az élvonalban, mindegyiken legalább három gól született.
– A Kisvárda elveszített két egymást követő idegenbeli mérkőzést. Márciusban volt ilyenre legutóbb példa.
– A DVSC az előző idény végén 4–1-re verte a Paksot, most 4–1-re a Kisvárdát. 2015 májusa óta először szerzett két, egymást követő hazai bajnoki mérkőzésen legalább négy-négy gólt.
– Gheorghe Grozav először szerzett két egymást követő magyar bajnokiján is gólt. Az első fordulóban a Paks, most a DVSC kapuját vette be. Más kérdés, hogy az első három pontot ért, a második nullát. A korábbi román válogatott két bajnokit játszott eddig a DVSC ellen a Nagyerdőben, három gólt szerzett ezeken.
– Tizenegyedikén nagyon megy a Lokinak: július 11-én az albán Kukësit verte 3-0-ra Herczeg András csapata.
– Pávkovics Bence a negyedik gólját szerezte az élvonalban, a másodikat megnyert mérkőzésen.

PAKSI FC–BUDAPEST HONVÉD 3–1 (2–0)
Gólszerzők: Remili (35.), Hahn (45+1., 63.), illetve Moutari (76.)

– A Paks a legutóbbi három, pályaválasztóként játszott bajnoki mérkőzését megnyerte.
– A tolnai zöld-fehérek tavaly október 6. óta először jutottak hazai bajnokin három gólig.
– Remili Mohamed 2017 szeptembere óta először szerzett gólt az OTP Bank Ligában a Bp. Honvéd ellen. Akkor mesterhármasig jutott.
– Továbbra is tart a rossz sorozat: a Bp. Honvéd tavaly november óta nem nyert vendégként olyan ellenféllel szemben bajnoki mérkőzést, amely most is az élvonal tagja. (Tavasszal egyedül az MTK-t győzte le idegenben.)
– A Paks 2015 augusztusa óta 11 mérkőzésen hétszer kikapott és négyszer döntetlent játszott a Honvéd ellen. Most megszakadt a rossz széria, nyert.   
– Batik Bence a 87. percben piros lapot kapott, a Honvéd tíz játékossal zárta a mérkőzést.
– Amadou Moutari, a Honvéd szépítő góljának szerzője egy perccel a beállítása után talált a kapuba.

PUSKÁS AKADÉMIA–MOL FEHÉRVÁR FC 0–2 (0–0)
Gólszerzők: Huszti (48., 11-ből), Futács (80.)

– Négy mérkőzés után nyert ismét a MOL Fehérvár a Puskás Akadémia ellen.
– 2018 márciusa óta mindig hoz legalább két gólt a két csapat egymás elleni bajnokija.
– A Puskás Akadémia 2018 nyarán is szerzett gól nélküli vereséggel kezdte hazai bajnoki mérkőzései sorát. 2017-ben is vereséggel kezdett otthon, akkor éppen a Viditől kapott ki 3–1-re a második fordulóban.
– A székesfehérváriak április 6. óta először nyertek vendégként az OTP Bank Ligában.
– A Puskás Akadémia a legutóbbi három hazai bajnokiján győzelem nélkül maradt, egy éve nem volt ilyen rossz szériája.
– Huszti Szabolcs hét gólt szerzett eddig a Vidi játékosaként az élvonalban. Ezekből ötöt vendégként játszott mérkőzéseken.
– Futács Márkó a Kaposvár elleni két gólja után a Puskás Akadémia ellen is betalált a kapuba, három góljával vezeti a góllövőlistát. Magyar élvonalbeli pályafutása során először szerzett két egymást követő mérkőzésen összesen három gólt. Két meccsen másfélszer annyi gólt ért el, mint a teljes tavaszi idényben.

(A Zalaegerszeg–Ferencváros mérkőzést a zöld-fehérek kupaszereplése miatt elhalasztották.)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS