Urbán Eszter az U19-es Eb-döntő játékvezetője

2016. július. 29., 20:33   |    

Urbán Eszter az U19-es Eb-döntő játékvezetője

Újabb nagyszerű magyar játékvezetői siker: a gyöngyösi Urbán Eszter vezeti a női korosztályos kontinensviadal fináléját.

Hosszasan lehetne sorolni az idei esztendő magyar vonatkozású nemzetközi játékvezetői sikereit (BL-döntő: Kassai Viktor a tartalék-játékvezető, Eb-finálé: Kassai Viktor a tartalék-játékvezető, Ring György a tartalék-asszisztens, emellett Kassai Viktor, Ring György, Tóth Vencel, Bognár Tamás és Farkas Ádám részvétele az Európa-bajnokságon, U19-es Eb-döntő: Buzás Balázs az asszisztens, női BL-döntő: Kulcsár Katalin a játékvezető, dr. Kulcsár Judit és Hima Andrea az asszisztensek, Gaál Gyöngyi a tartalék-játékvezető), íme, a legfrissebb rangos küldés: Urbán Esztert bízták meg a vasárnapi női U19-es Eb-döntő levezetésével.

A gyöngyösi FIFA-játékvezető Szlovákiában egyedül képviseli Magyarországot. A 8 csapatos torna nyitányán az A csoportban a francia-norvég párharcon mutatkozott be, melyet az északiak Katrine Jorgensen 36. percben elért góljával nyertek meg. Asszisztensei a bolgár Ekaterina Marinova és a skót Kylie McMullen voltak. A második körben a holland-norvég (1-0) találkozón a belga Lois Otte tartalék-játékvezetőjeként tevékenykedett – úgyszintén Zlate Moravcében. A csoportmeccsek zárófordulójában a B csoportban az FK Senica stadionjában a Németország-Ausztria (3-1) mérkőzésen fújta a sípot. Ugyanott a francia-svájci (3-1) elődöntőn ismét Lois Otte munkáját segítette negyedik játékvezetőként.

Azóta pedig kihirdették: Urbán Eszter lesz a női U19-es Európa-bajnokság Franciaország-Spanyolország döntőjének a játékvezetője július 31-én, vasárnap 19 órától. A civilben testnevelő tanár Urbán Eszter 2001-en tette le a játékvezetői vizsgát, és 2010-ben teljesedett be álma azáltal, hogy FIFA-kerettag lett. A fináléban az angol Lisa Rashid és az ukrán Maryna Striletska asszisztensként igyekeznek helyt állni, míg a tartalék-játékvezető szerepét a macedón Ivana Projkovska látja el.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS