Utánpótlás-válogatottak góljai döntöttek a Jet-Sol Ligában

2019. április. 29., 15:12   |    

Utánpótlás-válogatottak góljai döntöttek a Jet-Sol Ligában
Fotó: fradi.hu

A Fradi nyerte az örökrangadót a Jet-Sol Ligában. Nagy a harc a második helyért az MTK és a DVTK között. November óta nyert újra az MLE, a Szent Mihály viszont kikapott. Ki búcsúzik az NB I-től?

MTK Hungária FC–Ferencvárosi TC 0–2 (0–1)
Gólszerzők: Allegra Poljak (9.), Pusztai Sára (56.)

A Jet-Sol Liga 19. fordulójának legizgalmasabb mérkőzésén az MTK fogadta örök riválisát, a Ferencvárost. Most azonban nem sikerült a kék-fehéreknek az, ami októberben igen: a Fradi győztesen távozott az Új Hidegkuti Nándor Stadionból. Allegra Poljak már a 9. percben betalált az MTK kapujába. A légiós után egy magyar utánpótlás válogatott, Pusztai Sára is eredményes volt, az 56. percben döntötte el a mérkőzést.

Haladás-Viktória–DVTK 1–2 (0–1)
Gólszerzők: Siklér Kinga (83.), illetve Biljana Bradic (16.), Vachter Fanni (47.)

Nagy a harc a második helyért a tabellán. Az MTK pozíciója megingott a vereséget követően., főleg, mert üldözője győzni tudott. A 19. fordulóban a negyedik Haladás-Viktória fogadta a harmadik DVTK-t, amely elvitte a három pontot Szombathelyről. A találkozó első gólját a góllövőlistát vezető Biljana Bradic (16.) szerezte, majd az utánpótlás válogatott Vachter Fanni (47.) növelte a diósgyőriek előnyét. A 83. percben Siklér Kinga tudott szépíteni, de ez a pontszerzéshez még kevés volt. A DVTK győzelmével egy pontra megközelítette a második MTK-t.

Győri ETO FC–Szent Mihály 3–0 (2–0)
Gólszerzők: Süle Dóra (23., 25., 50.)

Az ETO viszont otthon tudta tartani a három pontot, a Szent Mihályt győzte le 3–0-ra, méghozzá Süle Dóra mesterhármasával. A szezonban eddig 19 gólt jegyző játékos a 23., a 25. és az 50. percben is betalált.

Astra–MLE 1–2 (1–1)
Gólszerzők: Szabó Boglárka (11.), illetve Maja Joscak (15.), Vári Viktória (88.)

Az MLE nagy bravúrt hajtott végre: legyőzte az Astrát. A baranyaiaknak ez volt a második megnyert meccsük a bajnokság 2018/19-es kiírásában, korábban csak a Szent Mihályt tudták felülmúlni, a novemberi siker előtt és azóta egyetlen pontot sem szereztek. A vezetést még a hazai gárda szerezte meg Szabó Boglárka révén a 11. percben. De az MLE-ben első meccsén pályára lépő Maja Joscak kiegyenlített,  a horvát válogatott csapatkapitánya a 15. percben volt eredményes. A győztes gólt a szintén az U19-es válogatottban szereplő Vári Viktória lőtte.

Ezzel az eredménnyel a Szent Mihály helyzete is meggyengült, mivel a 19. forduló után, két körrel az alapszakasz vége előtt az MLE három pontra megközelítette. A bennmaradás kiharcolására csak a Jet-Sol Liga 7. helyezettjének lesz esélye NB II-es ellenféllel szemben, az utolsó biztosan kiesik. 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS