NB I: Küzdelem a bronzért, utolsó esély a bennmaradásra

2019. május. 10., 15:11   |    

NB I: Küzdelem a bronzért, utolsó esély a bennmaradásra

Noha az első játszik a harmadikkal az OTP Bank Liga szombati, 32. fordulójában, legalább annyira izgalmas a további mérkőzések sora. A Haladás valóban az utolsó szalmaszálba kapaszkodik, de a két kiesőhely valamelyike még további öt csapatot fenyeget. Most szombaton is 17.00 és 19.00 között lesz Körkapcsolás az m4sport.hu-n a 17.00-kor kezdődő meccsekről végig, majd 18.30-tól a Kossuth Rádióban hallhatnak a hajrákról. Ezeken felül a 20.11-es Sportvilág az FTC-DVSC találkozót közvetíti.

ÚJPEST FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 17.00)

A lila-fehérek a harmadik helyért, a vendégeik a bennmaradásért küzdenek. Az Újpest az első forduló óta veretlen hazai pályán, ugyanakkor a legutóbbi négy fordulóban csupán két pontot szerzett, nem volt még ebben az idényben ilyen rossz szériája. A csapat, a Debreceni VSC-vel azonos pontszámmal, a negyedik helyen áll a tabellán, még a Bp. Honvéd befoghatja. A Puskás Akadémia eredményei javultak, amióta Komjáti András irányítja a csapatot, veretlen maradt a legutóbbi négy fordulóban. Előnye mindössze két pont a tizenegyedik helyen álló Diósgyőrrel szemben. Idegenben legutóbb tavaly május 12-én szerzett pontot, sőt pontokat fővárosi csapat ellen, akkor 1–0-ra megverte Nebojsa Vignjevics csapatát a Szusza Ferenc Stadionban. 

BUDAPEST HONVÉD–DIÓSGYŐRI VTK
(Józsefváros, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 17.00)

A kupadöntőre is készülő kispestiek az ötödik helyen állnak a tabellán, de akár még a harmadikat is elérhetik, három ponttal áll előttük a DVSC és az Újpest is. A legutóbbi négy fordulóban hat pontot gyűjtöttek, veretlenek maradtak. Pályaválasztóként legutóbb legyőzték az éppen aznap biztosan bajnokká váló Ferencvárost. A Diósgyőr menekül, a legutóbbi négy fordulóban hét pontot szerzett, de szüksége van a bennmaradáshoz idegenben szerzett pontokra is. Vendégként pedig a legutóbbi hat meccsén összesen egy pontot tudott szerezni. 2016 óta nem született vendéggyőzelem ebben a párharcban, a Diósgyőr több mint öt éve, 2014 tavaszán győzött bajnoki mérkőzésen a Honvéd ellen Budapesten.

MOL VIDI FC–MTK BUDAPEST
(Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 17.00)

A már biztosan ezüstérmes, kupadöntős Vidi a legutóbbi három fordulóban csupán egyetlen pontot szerzett, nem volt korábban ebben a szezonban ilyen rossz szakasza. Pályaválasztóként a Puskás Akadémia elleni döntetlen előtt ötször nyert. Az MTK ellen októberben, a nagy Európa-liga-menetelés közepette 3–0-s vereséget szenvedett Felcsúton. A kék-fehérek egyre hátrább csúsznak a táblázaton, már nincsenek pontelőnyben a kieső helyen álló Diósgyőrrel szemben. Ugyanakkor eggyel többször nyertek, mint a borsodi rivális – ez elég is lenne a jobb hely megtartásához, ha a hátralévő két fordulóban azonos számú pontot gyűjt a két csapat. Az MTK mindazonáltal a mezőny legrosszabb formában lévő csapata, a legutóbbi öt mérkőzését elveszítette, február 9. óta csupán négy pontot szerzett. 

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–SZOMBATHELYI HALADÁS 
(Mezőkövesd, Városi Stadion, 17.00)

A Mezőkövesd az előző fordulóban biztosította a bennmaradását, sőt, a tabella első felében, a hatodik helyen áll. Pályaválasztóként a legutóbbi négy mérkőzéséből hármat megnyert, csak a bajnok Ferencvárostól kapott ki. A Haladás, miután az előző fordulóban a 92. percben gólt kapott, három helyett csak egy pontot szerzett a Paks ellen. Így ötpontos a hátránya a Diósgyőrrel és az MTK-val szemben, tehát, ha nem győz Mezőkövesden, biztosan kiesik. Februárban, a Magyar Kupában, gól nélküli döntetlent játszott Kuttor Attila legénységével, de az is igaz, hogy története során csak egyszer, 2013-ban tudott nyerni vendégként Mezőkövesden. 

PAKSI FC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Paks, Városi Stadion, 17.00)

A forduló egyetlen mérkőzése, amelynek mindkét résztvevője kieshet. A Paks a nyolcadik, a Kisvárda a kilencedik helyen áll, a zöld-fehérek pontelőnye Remili Mohamed látványos múlt heti szögletgóljából ered. Csertői Aurél együttese a legutóbbi fordulókban csak nagyon ritkán nyert, de az igaz, hogy idén eddig még csak az Újpest ellen veszített otthon bajnoki mérkőzést. Egy győzelemmel akár biztosíthatja is élvonalbeli tagságát. A Kisvárda az elmúlt hetekben szenzációs idegenbeli formát mutatott, a legutóbbi három mérkőzését, a Puskás Akadémia, az MTK és a Debreceni VSC ellen, megnyerte! A sorozatban negyedik siker akár a bennmaradást is jelenthetné. 

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–DEBRECENI VASUTAS SC
(Ferencváros, Groupama Aréna, 19.30)

A már bajnok zöld-fehérek a legutóbbi tíz hazai bajnokijukat kivétel nélkül megnyerték, egy újabb siker azt jelentené, hogy a mezőny minden tagja ellen a legutóbbi hazai meccsén győzött a Fradi. Ugyanakkor meg kellene nyernie mindkét hátralévő mérkőzését ahhoz a csapatnak, hogy legalább elérje a 2015–2016-os, a 29. bajnoki címet hozó idény 76 pontját. A legutóbbi három, Loki elleni hazai bajnoki meccsből kettő döntetlenre végződött. Herczeg András együttese versenyben van a harmadik helyért, azonos pontszámmal áll, de több győzelmével megelőzi az Újpestet. A debreceniek idén még nem nyertek pályaválasztóként az OTP Bank Ligában, négy vereség után a legutóbbi két találkozójukon egy-egy pontot gyűjtöttek.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS