Utolsó pillanatban nyert a Ferencváros a Csukaricski otthonában

2023. november. 30., 23:22   |    

Utolsó pillanatban nyert a Ferencváros a Csukaricski otthonában
Fotó: MTI

A Konferencia-liga csoportkörének utolsó fordulójában a Ferencváros az első félidőben hátrányba került a Csukaricskival szemben, de a hajrában sikerült fordítania, és kedvező helyzetben várja a Fiorentina elleni utolsó fordulót.

A Ferencváros egy hosszabb nyeretlenségi sorozattal a háta mögött érkezett a Csukaricski elleni idegenbeli mérkőzésre, amelyen nagy szüksége volt a győzelemre ahhoz, hogy az utolsó forduló előtt jó esélye maradjon a továbbjutásra a Konferencia-liga csoportköréből.

A Ferencváros kezdte jobban a mérkőzést, az első helyzetre mindössze négy percet kellett várni, de a Pesic passzából kiugró Traoré közeli lövését védte a szerb kapus. A magyar bajnok hiába irányította a játékot, a belgrádi rivális az első gyors ellenakciójából betalált. A hazaiak vezető találata hidegzuhanyként érte a zöld-fehéreket, akik bár többet birtokolták a labdát, helyzetig nem jutottak. A Cukaricki előnyben játszhatta a saját játékát, azaz védekezésre rendezkedett be, majd labdaszerzésekből igyekezett gyors kontrákat vezetni, amire volt is esélye, mert a Ferencváros görcsösen és pontatlanul futballozott. Elöl a magyar kísérletek elkerülték a kaput, viszont Dibusznak kellett néhányszor védenie. A szünet előtti 15 percben valamelyest ismét veszélyesebbé vált a magyar csapat játéka, azonban hiányzott a lendület és az átütőerő, a befejezések pedig továbbra is célt tévesztettek, így a Cukaricki vonulhatott előnnyel a szünetre.

Dejan Stankovic vezetőedző hármas cserével próbálta frissíteni a csapatát, sőt, néhány perc múlva Traoré sérülése miatt már a negyedik változtatási lehetőségét is ki kellett használnia. Valamelyest ugyan javult az FTC játéka, mert több elképzelés és lendület volt az akciókban, azonban a kulcspasszok továbbra sem sikerültek, így az egyenlítés is elmaradt. A Cukaricki továbbra is a gyors ellenakciókban bízott, de ezek a térfélcserét követően kevesebb veszélyt hordoztak magukban, mint az első félidőben. A hajrában a magyar bajnok átállt a háromvédős rendszerre, de fölénye így is meddőnek bizonyult, ritkán adódott lehetőség a támadók előtt.

Végül góllá érett a nyomás, de a Ferencváros helyzetén jelentősen csak diadal javított volna, ezért támadásban maradt. Amikor már úgy tűnt, meg kell elégednie az egy ponttal, akkor Pesic villanása a 98. percben mégis győzelemhez segítette a magyar csapatot, amely így lépéselőnybe került a belga Genkkel szemben.

A Ferencváros két hét múlva az utolsó fordulóban az éllovas és már továbbjutott olasz Fiorentinát fogadja. A magyar bajnok sikerrel csoportelsőként a nyolcaddöntőbe lépne, míg egy ponttal játszania kellene a 16 közé kerülésért az Európa-liga egyik csoportharmadikjával, vereség esetén pedig még kieshet.

Konferencia-liga, F csoport, 5. forduló:
Csukaricski (szerb)-Ferencvárosi TC 1-2 (1-0)
Leskovac, Dubocica Stadion, 1000 néző, v.: Mohammed al-Emara (finn)
gólszerzők: Adzic (11.), illetve Zachariassen (83.), Pesic (98.)
sárga lap: Nikcevic (74.), Jovanovic (99.), illetve Abena (44.), Abu Fani (74.), Pesic (99.)
Csukaricski: Filipovic - Stankovic, Subotic, Kovacevic - Tosic, Sissoko, Kovac (Jovanovic, 85.), Ivanovic, Miladinovic (Singh, 81.) - Adzic (Nikcevic, 71.), Cvetkovic (Adetunji, 85.)
Ferencvárosi TC: Dibusz - Makreckis (Lisztes, a szünetben), Cissé, Abena (Besic, 69.), Ramírez (Civic, a szünetben) - Sigér (Botka, a szünetben), Zachariassen, Abu Fani - Marquinhos, Pesic, Traoré (Katona, 49.)

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS