Utolsó vb-selejtezőjét játssza a női A-válogatott

2014. szeptember. 16., 21:38   |    

Utolsó vb-selejtezőjét játssza a női A-válogatott

Markó Edina együttese Bulgáriában mérkőzik meg a házigazdákkal.

Szerdán véget ér női A-válogatottunk számára a világbajnoki selejtező sorozat, a mieink a csoport utolsó helyén álló bolgárokkal mérkőznek meg. A két együttes tavaly októberben a Bozsik-stadionban mérkőzött meg egymással, akkor a mieink 4-0-ra nyerni tudtak. A bolgárok egyetlen pontot szereztek eddig a selejtező sorozatban (a kazahok ellen játszottak döntetlent), Markó Edina szövetségi edző azonban felhívta játékosai figyelmét arra, hogy egy pillanatig sem lehet félvállról venni a találkozót. A maximális koncentrációra azért is szükség van, mert a szombati, osztrákok elleni selejtező és a hosszú utazás sokat kivett a játékosokból.

- Felkészültünk a bolgárokból, kielemeztük a játékukat, és visszanéztük a tavalyi, egymás elleni mérkőzésünket - mondta Markó Edina az mlsz.hu-nak. - Nem volt akkora különbség a két csapat között, mint amit az eredmény mutat, ellenfelünk emberhátrányban is jól tartotta magát, csak az utolsó húsz percben vált biztossá a győzelmünk. Lesz változás a kezdőcsapatban az osztrákok elleni mérkőzéshez képest, más rendszerben, támadóbb felfogásban fogunk játszani, emellett igyekszem frissíteni a csapatot, mert a szombati találkozó sokat kivett a futballistákból.

Kedden a találkozó helyszínén, Lovecsben edzett az együttes, a játékosok szakadó esőben végezték a gyakorlatokat. A keretben egyetlen változás történt az elmúlt napokban, Papp Dóra a szombati összecsapás előtt megsérült, ezért ő már Ausztriából hazautazott, helyére Mosdóczi Evelin érkezett az együttesbe.

- Elszánt és bizakodó a hangulat a csapaton belül, mindenképpen győzelemmel akarjuk zárni a sorozatot. Nehezíti a dolgunkat, hogy itt napok óta ömlik az eső, nagyon mély a pálya talaja. Bízom benne, hogy szerdára javulnak a körülmények, mert nem mindegy, hogy milyen pályán játszunk, a mély talaj inkább az ellenfél játékát segíti - tette hozzá Markó Edina.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS