V. Esély Fesztivál: nem csak a góloké volt a főszerep

2016. május. 24., 10:51   |    

V. Esély Fesztivál: nem csak a góloké volt a főszerep

Szombaton ötödik alkalommal került sor az Esély Fesztiválra, melyen a szociális programban résztvevő célcsoport tagjai rúghattak labdába.

- A fesztivál főszereplői olyan fogyatékossággal élő és halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok voltak, akik nagyon szeretik a labdarúgást. Az évente megrendezésre kerülő Esély Fesztivál a szociális programunk nagy fociünnepe, ahol minden célcsoport egy időben, egy helyen tudja demonstrálni, hogy a futball mindenkié - mondta Petrika Ibolya, Grassroots koordinátor, szociális programvezető.

A rendezvényt a köszöntők után Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tag nyitotta meg.

- Kecskemét kiváló házigazdája volt az Esély Fesztiválnak. Az ország minden részéről érkező fiatal sportolók bebizonyították, hogy focizni és egymást segíteni egyaránt nagyszerű dolog. Voltak megható, nagyon szép pillanatok, mikor nem a gól volt a legfontosabb szempont - mondta Nyilasi Tibor az mlsz.hu-nak.

A játékosok labdarúgás iránt érzett szeretetét és elhivatottságát jól tükrözték a mérkőzések utáni élménybeszámolók:

- A legjobban azt szeretem, hogy amikor a pályán vagyok, akkor nem számít, hogy hogyan hallok, csak az, hogy hogyan lövök. Ettől én is ugyanolyannak érezhetem magam, mint bárki más, aki focizik - mondta a Budapesti Nagyothallók egyik játékosa.

- Azt az érzést szeretem a legjobban a fociban, amikor már elrúgtam a labdát, de még nem tudom, hogy gól lett vagy sem, csak várom, hogy a segítő felkiáltson, hogy „gól!”. Ilyenkor még a lélegzetvételét is hallom, annyira koncentrálok rá - fogalmazott a LÁSS csapat egyik tagja.

A Somogyvár egyik játékosa elmondta, hogy a barátaival töltött közös utazásokat szereti a legjobban és az érmeket, melyeket folyamatosan gyűjt a fesztiválról.

Eredmények:

1., Hallássérültek: 1. Budapest Nagyothallók 2. Szeged 3. Budapest Siketek

2., Látássérültek: 1. LÁSS 2. Budapest LÁSS

3., Speciális Szakiskola:1. Kiskunhalas; 2. Homok 3. Győr Staféta

4., Speciális Olimpia Tagozat (SO): 1. Győr, Staféta 3. Budapest Csalogány

5., Gyermekotthonok: 1. Komádi 2. Dunavecse 3. Sopron

6., Oltalom (hajléktalan): 1. SOS Gyerekfalú 2. Somogyvár Sárbogárd (Előszállás)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS