Vad, Albert, Berettyán: irány Új-Zéland!

2015. március. 29., 18:39   |    

Vad, Albert, Berettyán: irány Új-Zéland!

A Magyarországtól legtávolabb eső Új-Zélandra nem pusztán U 20-as labdarúgó-válogatottunk utazik május végén, hanem a Vad, Albert, Berettyán játékvezetői trió is ott lesz a korosztályos vébén.

Három egymást követő U20-as vb-n lehet ott magyar hármas: 2011-ben Kolumbiában Vad II István, Ring György és Szpisják Zsolt, míg 2013-ban Törökországban Kassai Viktor, Erős Gábor és Albert István képviselték országunkat. Ezúttal a válogatott is ott lesz a huszonnégyes mezőnyben, az E-csoportban Brazília, Nigéria és Észak-Korea vár a csapatra.

Vad II István hajszálpontosan a vb nyitónapján tölti be 36. életévét. A FIFA-keretnek 2007 óta a tagja, a Bajnokok Ligájában 2010-ben debütált az Olympique Marseille–Zilina mérkőzésen. Ugyanabban az évben lehetett részese Ring Györggyel és Albert Istvánnal a szingapúri ifjúsági olimpiának, ahol a finálét vezették. Édesapja is nemzetközi kerettag volt, míg húga úgyszintén tagja az országos keretnek asszisztensként.

Albert István a Vasas–Diósgyőr meccsen mutatkozott be az élvonalban egy évtizede. Vad II Istvánhoz hasonlóan 2007-tól FIFA-kerettag, és szintén szívesen gondol vissza a szingapúri tornára. Tavalyelőtt az Atletico Madrid–Austria Wien mérkőzésen mutatkozott be a BL-ben. Tavaly a máltai U17-es Európa-bajnokságon reprezentálta Magyarországot, ahol a döntőben asszisztálhatott a 35 esztendős sportember.

Berettyán Péter játékvezetőként lett országos kerettag 2003-ban, majd 65 másodosztályú mérkőzés után válaszút elé került: asszisztens lett, és 2007 őszén már közreműködhetett a Portugália – Anglia U21-es play-off találkozón. Az eddigi leghasznosabb nemzetközi tapasztalatgyűjtés számára a CORE-program volt, amelyen Farkas Ádámmal és Horváth Róberttel vettek részt. Két éve FIFA-kerettagként kamatoztathatja a tudását. Szeptemberben a Galatasaray–Anderlecht mérkőzésen mutatkozott be a legrangosabb európai kupasorozatban a jelenleg 30 éves asszisztens.

Új-Zéland földrajzilag a Föld legelszigeteltebb állama: még Ausztráliától is körülbelül 1500 km-re fekszik. Területe Magyarország területének majdnem háromszorosa, tőlünk légvonalban 18 ezer kilométernyire, időben 22 órányira fekszik.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC
Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS