Változatlan az élmezőny a Jet-Sol Ligában

2018. november. 13., 10:18   |    

Változatlan az élmezőny a Jet-Sol Ligában
Fotó: ETO FC Győr

A dobogós csapatok megszerezték a 3-3 pontot a Jet-Sol Liga 10. fordulójában. Az ETO harmadszor játszott döntetlent. A DVTK távolabb került a harmadik helytől. Az MLE és a Szent Mihály továbbra is a tabella alján helyezkedik el.

A Ferencváros – ahogy azt a Jet-Sol Liga 2018/19-es kiírásában már megszokhattuk a csapattól – magabiztos győzelmet aratott a 10. fordulóban. Ellenfele az MLE volt, aminek Pusztai Sára (3.), Ienes Spindler Luana (34.), Fogl Katalin (89.) talált be. A Fradi nyolc 20 éven aluli magyarral a kezdőjében, korosztályos válogatottak sorával diadalmaskodott.

Mivel az MTK Hungária FC is hozta a maga meccsét és 4–0-ra verte a Szent Mihályt, a tabella élén nem történt változás, továbbra is 11 ponttal vezet a Fradi. A fővárosi gárdában kezdőként kapott szerepet az utánpótlás válogatott Czellér Dorottya és Csolti Réka is. Az első gólt a 9. percben szerezte Magyarics Zoé, aki aztán az 57. percben meg is duplázta csapata előnyét. Mészáros Eszter 72. percben esett öngóljával változott 3–0-ra az eredmény, majd Kós Petra Klaudia állította be a 4–0-s végeredményt a 89. percben, aki nyolc és fél hónap után törte meg gólcsendjét a Jet-Sol Ligában. Az MLE és a Szent Mihály tehát továbbra is 3-3 ponttal áll a tabella utolsó két helyén.

Az ETO FC Győr az előző két körhöz hasonlóan most is csak egy pontot szerzett: a DVTK-val játszott 2–2-t hazai pályán. Tóth Alexandra 8. percben lőtt góljával még a vendégek jutottak vezetéshez, majd Bradic Biljana a 49. percben kettőre növelte előnyüket – így a gólkirálynő-jelöltek csatájában 13–12-re vezet az ETO támadója, Süle Dóra előtt. A győriek aztán felpörögtek a második félidőre: Horváth Cintia (52.) első élvonalbeli gólját szerezte és Dénes Dorottya (73.) is betalált, így pontot mentettek a győriek a negyedik helyezettel szemben. A Diósgyőr így három ponttal eltávolodott a harmadik helytől.

Az AstraHaladás Viktória párharcokon a tavalyi bajnokságban mindig az aktuális pályaválasztó győzött, ennek fényében meglepetés a hétfő délelőtti mérkőzés végeredménye, a dobogó legalsó fokán ugyanis idegenben tudott győzni Haladás Viktória az Astrával szemben 1–3-ra. A hazai együttes gólját Sipos Lilla szerezte a 48. percben. A szombathelyiknél előbb Öreg Cintia Mónika (22.), majd Manhart Heike (46.) és Siklér Kinga (61.) talált be. Ezzel egy döntetlent és egy vereséget követően egymás után másodszor nyert a Haladás Viktória.


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS