Futsal NB I: zöld-fehér rangadó a nyitányon

2020. július. 30., 15:29   |    

Futsal NB I: zöld-fehér rangadó a nyitányon

Augusztus 3-án elkészült a hazai futsalbajnokságok sorsolása, augusztus végén pedig kezdetét veszi az új idény.

A hazai futsalbajnokságok a koronavírus-járvány miatt idő előtt értek véget tavasszal, de több mint öt hónapos kényszerpihenő után augusztus 28-án a futsalban is újraindul az élet. Az MLSZ elnökségi döntésével összhangban a férfi NB I-ben ugyanazok a csapatok kaptak indulási jogot a 2020-2021-es idényben, mint az előző évadban, az egyedüli változás, hogy a Rubeola FC Csömör és a tavaly az NB II-ben szereplő Újpest Futsal nyáron egyesült, és Újpest RFC néven indul el az új idényben.

A bajnokság lebonyolítása nem változik az előző kiíráshoz képest: a 18 fordulós alapszakaszt követően az első öt csapat a felsőházban, a második öt csapat az alsóházban folytatja szereplését. A rájátszás végeztével a felsőház első két helyezettje három nyert meccsig zajló párharcban dönt a bajnoki aranyról, a harmadik és a negyedik pedig a bronzéremért küzd meg egymással. Az alsóház utolsó két csapata kiesik az NB II-be.

Akárcsak az előző idényben, az M4 Sport csatorna a következő évadban is rendszeresen jelentkezik futsal magazinműsorával a fordulók után, a bajnoki mérkőzések összefoglalói pedig minden héten felkerülnek az MLSZ YouTube-csatornájára.

A  férfi NB I első fordulójában a Ferencváros a Haladást fogadja, a BL-résztvevő MVFC Berettyóújfalu az Aramis ellen kezdi meg az idényt.

Férfi futsal NB I, 1. forduló:

FTC-FISHER KLÍMA-HALADÁS VSE

NYÍRGYULAJ KSE-DEAC

SG KECSKEMÉT FUTSAL-VESZPRÉM FUTSAL

MVFC BERETTYÓÚJFALU-ARAMIS SE

DUNAFERR DUE DUTRADE FC-ÚJPEST RFC 220-VOLT

 


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS