Van miért visszavágnia az MTK-nak az örökrangadón

2020. augusztus. 13., 15:51   |    

Van miért visszavágnia az MTK-nak az örökrangadón

Az MTK Budapest és a Ferencváros legutóbbi közös élvonalbeli idényében a zöld-fehérek nagyon magabiztosan nyertek mindhárom egymás elleni összecsapáson. A kék-fehérek a pénteki OTP Bank Liga-szezonrajton revánsot vehetnek az utóbbi évek vereségeiért.

Az MTK és a Ferencváros a 2018-2019-es idényben szerepelt legutóbb azonos bajnokságban, akkor a zöld-fehérek mindhárom egymás elleni összecsapáson begyűjtötték a három pontot (idegenben 4-1-re és 3-1-re, hazai pályán 2-0-ra nyertek), ráadásul a statisztikai adatokat vizsgálva is kitűnik, hogy mindegyik esetben nagyon magabiztos győzelmet arattak. Az MTK azóta edzőt váltott, Michael Boris irányításával most először játszik majd a Ferencváros ellen a kék-fehér alakulat.

Az eddigi utolsó egymás elleni összecsapáson, tavaly tavasszal 3-1-re nyert a Hidegkuti-stadionban a Fradi, ezen a mérkőzésen Varga Roland góljára és Davide Lanzafame duplájára a hajrában Gera Dániel tudott válaszolni. A Fradinak ezen az összecsapáson csaknem kétszer annyi lehetősége volt a gólszerzésre mint ellenfelének: a zöld-fehérek 11 helyzetet dolgoztak ki, míg a hazai csapat csak hatszor tudott veszélyeztetni. Az MTK a találkozón négyszer találta el a kaput, az FTC hétszer. A Fradi a többi mutatóban is felülmúlta akkor ellenfelét: a 96 párharc 55 százalékát megnyerte és 616 passzának 88 százaléka sikeres volt – ugyanezek a számok az MTK-nál 472 passz és 86 százalékos sikeresség. Más kérdés, hogy az MTK akkori kezdőcsapatából mindössze ketten tagjai a jelenlegi keretnek is. A pontos kulcspasszok száma 12-4 volt a Ferencváros javára.

A kék-fehérek alaposan megerősítették keretüket nyáron, kilencen távoztak, tizenhárom játékost a kék-fehérek kölcsönadtak, de érkezett hat új futballista, és visszatért a Bp. Honvédtól Patrick Ikenne-King. A friss szerzemények között két magyar játékos van (Balázs Benjámin és Barna Szabolcs), míg a portugál Tiago Ferreira a román Universitatea Craiovától, a montenegrói Milan Mijatovics a bolgár Levszkitől, míg a kolumbiai Sebastián Herrera és az észak-macedón Bojan Miovszki egyaránt az észak-macedón élvonalból, a Rabotnicskiből, illetve a Renovából érkezett.

A Ferencváros nemcsak megtartotta a bajnokcsapat magját (és Szerhij Rebrov vezetőedzőt), hanem jelentős erősítésekkel készült az új idényre. Bogdán Ádám a legismertebb név az érkezők között, a többiek külföldiek: a horvát Roko Baturina (legutóbb: a szlovén NK Bravo), a bosnyák Adnan Kovačević (a lengyel Korona Kielce), a francia Aissa Laidouni (a román FC Voluntari), és az albán Myrto Uzuni (a horvát NK Lokomotiva korábbi játékosa). A légiósok közül különösen előbbi kettő lehet nagy fogás.

Az MTK tavalyi házi gólkirálya, Lencse László volt, aki az új idényben is kulcsszerepet vállalhat a kék-fehéreknél. Lencse a másodosztályban 30 mérkőzésen 14 gólt szerzett a kék-fehérek színeiben az előző idényben, emellett hat gólpasszt is kiosztott. A Fradinál Franck Boli 39 összecsapáson 12 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját és két gólpassz is került a neve mellé. Mindkét játékos 77 lövést adott le az ellenfelek kapujára, és mindketten 35 százalékos hatékonysággal vívták meg párharcaikat. Boli 49 sikeres cselt mutatott be az idény során, Lencsénél 41 jó cselt jegyezhettük fel. Kulcspasszok tekintetében Lencse 72-es értéke jelentősen meghaladja Boli 34 kulcspasszát.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS