Vancsa Zalán az NB I legifjabb gólszerzője

2021. augusztus. 23., 19:35   |    

Vancsa Zalán az NB I legifjabb gólszerzője
Fotó: MTK Budapesz

A DVSC az eddigi mindkét hazai meccsén két-két gólt kapott, összesen egy pontot szerzett. Stopira a 217. magyar élvonalbeli mérkőzésén kapta meg második piros lapját. A Paks a legutóbbi kilenc idegenbeli veresége alkalmával mindig legalább három gólt kapott. A Mezőkövesd és a Gyirmót legutóbbi öt, Mezőkövesden játszott tétmérkőzése kivétel nélkül döntetlent hozott. Az MTK a legutóbbi nyolc idegenbeli bajnoki meccséből csak az Újpest ellenieket nyerte meg.

DEBRECENI VASUTAS SC–ZALAEGERSZEGI TE FC 1–2 (0–1)
Gólszerzők: Korhut (65.), illetve Skribek (29.), Grezda (86.)

– Az újonc DVSC először kapott ki, a ZTE ellenben először győzött az idényben.
– A debreceniek mind a négy eddigi fordulóban hátrányba kerültek a mérkőzés egy bizonyos szakaszában, most kétszer is. Először még egyenlítettek, másodszor már nem tudtak.
– A Loki az eddigi mindkét hazai meccsén két-két gólt kapott, összesen egy pontot szerzett.
– Korhut Mihály, több mint öt év után szerzett ismét gólt a magyar élvonalban, a szombati előtt 2016. július 31-én a Gyirmót ellen szerzett gólt.
– Skribek Alen már a második mérkőzésén szerzett gólt az OTP Bank Liga mostani idényében, a Puskás Akadémia után a Debrecen kapuját is bevette.
– A ZTE a legutóbbi két a DVSC elleni idegenbeli mérkőzését megnyerte.
– A koszovói Eros Grezda a második OTP Bank Ligás mérkőzésén első gólját, sőt első győztes gólját szerezte.

MOL FEHÉRVÁR FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 2–1 (1–0)
Gólszerzők: Zivzivadze (44.), Dárdai (75.), illetve Mešanović (91.)

– Az előző mérkőzés nyitó mondatának tartalma itt is igaz, a győztes megszerezte első győzelmét, a vesztes először kapott ki. Sőt: a Kisvárda először veszített pontokat.
– Stopira a 217. magyar élvonalbeli mérkőzésén kapta meg második piros lapját. Az elsőt még 2014. december 6-án érdemelte ki. Fiola Attilának már a hatodik piros lapja volt élvonalbeli karrierje során. A balhátvédet az 52., a jobbhátvédet a 95. percben állította ki Berke Balázs játékvezető.
– A két csapat székesfehérvári mérkőzésein eddig mindig hazai győzelem született, a Kisvárda összesen két gólt tudott szerezni, Mešanovićé a második.
– Szabics Imre irányításával mindössze harmadszor játszott bajnoki mérkőzést otthon a Fehérvár, a Ferencvárostól kikapott, az Újpestet és a Kisvárdát legyőzte a csapat.
– A Kisvárda március 13. óta először veszített idegenbeli bajnoki mérkőzést.
– Budu Zivzivadze a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésén három gólt szerzett.
– Dárdai Pál a gólja mellett közreműködött az első találatban is, ez volt az egyik legjobb magyarországi bajnokija. Az OTP Bank Liga mostani szezonjában két gólnál tart, ennyit szerzett a tavaszi idényben is.

BUDAPEST HONVÉD FC–PAKSI FC 3–1 (1–1)
Gólszerzők: Nagy D. (20., 57.), Lukics (47.), illetve Hahn (30., 11-esből)

– A Bp. Honvéd először győzött a bajnoki idényben, sőt bajnoki mérkőzésen az új Bozsik Arénában is.
– Horváth Ferenc együttese, amely a 68. perctől, Nono kiállítása miatt, tíz emberrel játszott, a mostanit megelőzően március 2-án, az MTK ellen szerzett legutóbb bajnoki mérkőzésen három gólt.
– Nenad Lukics két gólt szerzett eddig az OTP Bank Ligában, ahányszor a kezdő csapatban szerepelt, mindig betalált a kapuba.
– Nagy Dominik kitűnő formában van, az Újpest ellen tizenegyest harcolt ki, most két gólt szerzett. Hazai élvonalbeli pályafutása során először „duplázott”.
– A Paks – amelynek csapatkapitánya, Böde Dániel a 400. élvonalbeli mérkőzését játszotta szombaton – április 17. óta mindössze másodszor zárt mindössze egy szerzett góllal.
– Bognár György együttese a legutóbbi kilenc idegenbeli veresége alkalmával mindig legalább három gólt kapott.
– Hahn János a 2021–2022-es idényben mindhárom eddigi bajnoki mérkőzésén szerzett gólt. A legutóbbi 11 bajnokiján 12 gólt ért el.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–GYIRMÓT FC GYŐR 0–0

– E találkozó volt a 2021–2022-es OTP Bank Liga-idény első gól nélküli kilencven perce.
– Noha Mezőkövesden aligha elégedettek az eredménnyel, továbbra is tény: Pintér Attila együttese tavaly november óta mindössze két bajnoki mérkőzést veszített el pályaválasztóként.
– A Mezőkövesd a koronavírus-járvány előtti kényszerszünet előtti utolsó bajnokiján, 2020. március 14-én játszott a mostanit megelőzően utoljára pályaválasztóként 0–0-s mérkőzést az OTP Bank Ligában.
– A két csapat legutóbbi öt, Mezőkövesden játszott tétmérkőzése kivétel nélkül döntetlent hozott.
–  A Gyirmót az egyedüli csapat a tizenkettes mezőnyben, amely már háromszor is „ikszelt” a bajnoki idényben.
– Két csapat nyeretlen még az OTP Bank Liga 2021–2022-es mezőnyében, az Újpest és a Gyirmót.
– A kisalföldi együttes élvonalbeli történetének ez volt a 37. mérkőzése és az ötödik 0–0-ja. Ez a harmadik leggyakoribb eredménye, holtversenyben az 1–1-gyel, a 0–1 és az 1–2 (6–6) után.

ÚJPEST FC–MTK BUDAPEST 1–2 (0–0)
Gólszerzők: Tallo (66.), illetve Miovszki (71.), Vancsa (92.)

– 2018 márciusa óta egy döntetlen és egy lila-fehér győzelem mellett hetedszer nyertek a kék-fehérek ebben a párharcban.
– A két csapat legutóbbi négy egymás elleni tétmérkőzését kivétel nélkül az aktuális vendég nyerte meg.
– Michael Oenning legénysége a legutóbbi öt hazai bajnoki mérkőzéséből csak azt az egyet tudta megnyerni, amelyen egynél több gólt szerzett. Akkor 5–4-re verte a ZTE-t.
– Az MTK a legutóbbi négy idegenbeli bajnoki mérkőzéséből csak egyet veszített el. Ugyanakkor a legutóbbi nyolc idegenbeli bajnoki meccséből csak az Újpest ellenieket nyerte meg.
– Junior Tallo a legutóbbi két, az MTK elleni mérkőzésén két gólt szerzett. Hét gólnál tart az OTP Bank Ligában érkezése óta, az MTK-n kívül a Mezőkövesdnek és a ZTE-nek is kettőt rúgott már.
– Bojan Miovszki az eddigi kilenc NB I-es góljának egyharmadát az Újpest ellen érte el.
– Vancsa Zalán 2004. október 27-én született. Ő az OTP Bank Liga legfiatalabb gólszerzője, e dátum óta még egyetlen gólszerző sem született.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS