Varga Szabolcs komoly kihívás előtt

2014. január. 03., 15:03   |    

Varga Szabolcs komoly kihívás előtt

Az U19-es válogatott szélsője a holland élvonalbeli Heerenveen csapatában folytatja pályafutását.

A Heerenveen pénteken jelentette be, hogy leigazolta Varga Szabolcsot, az MTK fiatal szélsőjét, és négyéves szerződést kötött a labdarúgóval. Az 1995-ös születésű labdarúgó az U19-es válogatott egyik alapembere, így fontos szerep hárul majd rá idén júliusban, a magyarországi rendezésű Európa-bajnokságon. A válogatott szövetségi edzője, Mészöly Géza az mlsz.hu-nak elmondta: örömmel értesült arról, hogy Varga a holland bajnokságba szerződött.

- Jó választásnak tűnik a Heerenveen, a tapasztalat azt mutatja, hogy a holland bajnokság fekszik a magyar futballistáknak - fogalmazott a szövetségi edző. - Fontos szempont, hogy a fiatal játékosok olyan klubhoz kerüljenek, ahol jó esélyük van a rendszeres szereplésre, és ezt a Heerenveennél adottnak érzem. Szabi már az MTK-ben is egyre több lehetőséghez jutott ősszel, sokat fejlődött Garami József kezei alatt. Hollandiában a klubok többsége tizenévesen is be meri dobni a mélyvízbe a fiatalokat, remélhetőleg tétmérkőzéseken is lehetőséghez jut tavasszal, bízom benne, hogy nemcsak ő, de a válogatott is sokat tud majd profitálni a klubváltásból. Szabolcs érett játékos, gyorsasága, technikája magasan az átlag fölé emeli, ha egy kicsit megerősödik, az ütközésekben, párharcokban is javulni tud, nagy értéke lehet a Heerenveennek. Évek óta arra készült, hogy ha eljön az ideje, kipróbálja magát külföldön is, ezért a kezdetektől fogva támogattam a hollandiai átigazolását, örülök, hogy megkapta az esélyt egy nívós bajnokságban való bizonyításra.

Varga a tavasz folyamán gyakran látogathat majd haza, az Európa-bajnokságra készülő U19-es válogatott ugyanis hamarosan megkezdi idei programját, rendszeres foglalkozások, felkészülési mérkőzések előzik meg a nyári Eb-szereplést. Az első idei program január végén egy mindenre kiterjedő orvosi felmérés lesz, februárban pedig már felkészülési mérkőzésen is pályára léphet az együttes. Az már biztos, hogy a csapat világszínvonalú orvosi háttérrel vág neki a felkészülésnek, az orvosi munkát dr. Varga Péter Pál, az MLSZ Orvosi Bizottságának elnöke, az Országos Gerincgyógyászati Központ főigazgató főorvosa felügyeli majd. A válogatott szakmai stábja jövő héten "országjárásba" kezd, felkeresi a bő keretbe játékosokat adó klubokat, hogy szakmai egyeztetéseket folytasson az egyesületek edzőivel, vezetőivel.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS