Várva várt időszak kezdődik a válogatott életében

2016. március. 15., 14:23   |    

Várva várt időszak kezdődik a válogatott életében

Bernd Storck szövetségi kapitány kihirdette 24 fős keretét a március 26-i, horvátok elleni felkészülési mérkőzésre (Groupama Aréna, 18.00), amelyre korlátozott számban még kaphatók a belépőjegyek.

A magyar válogatott március 26-án, szombaton játssza idei első nemzetközi mérkőzését, ellenfelünk a szintén Eb-résztvevő horvát nemzeti csapat lesz. A vendégek szövetségi kapitánya, Ante Čačić már múlt héten kijelölte keretét, amelyből nem hiányzik egyetlen világsztár sem, vagyis a horvátok a legerősebb csapatukkal érkeznek Budapestre, így kifejezetten nehéz találkozó vár a mieinkre.

Bernd Storck a kerethirdetéssel megvárta a hétvégi OTP Bank Liga-fordulót, és kedden hozta nyilvánosságra annak a 24 játékosnak a nevét, akik március 20-án, vasárnap megkezdik a válogatott egyhetes összetartását a találkozóra, és tágabb értelemben az Eb-re, Telkiben.

A keretben négy kapus kapott helyet, Király Gábor, Dibusz Dénes és Bogdán Ádám mellett Gulácsi Péter is ott lesz az edzőtáborozáson, az RB Leipzig játékosa első alkalommal kapott meghívót Bernd Storcktól. A norvégok elleni sikeres Eb-pótselejtezőkön pályára lépő futballisták kivétel nélkül ott vannak az együttesben, a bővebb keret tagjai közül a télen Lengyelországba igazoló Gyurcsó Ádám és a DVSC-Teva színeiben szereplő Korhut Mihály formáját is felmérheti a szövetségi kapitány.

- Nagyon örülök, hogy a Norvégia elleni Eb-pótselejtezőt követően ismét együtt lehet az egész csapat, mondhatom, ezt a pillanatot mindenki nagyon várta már - mondta a kerethirdetést követően az mlsz.hu-nak Bernd Storck. - A felkészülés szempontjából roppant fontos, hogy egy olyan nemzetközileg magasan jegyzett, erős rivális ellen játszhatunk barátságos mérkőzést, mint a FIFA-ranglistán a 18. helyen álló Horvátország. Ellenfelünk legtöbb játékosa olyan együttesben játszik, mint az Inter, a Barcelona, a Real Madrid vagy a Liverpool, ez nagyon jól mutatja, hogy milyen magas színvonalat képvisel a horvát együttes. Ezen a mérkőzésen lesz lehetőségünk megköszönni a szurkolóknak a selejtező sorozat és a pótselejtezők során nyújtott óriási támogatásukat. Boldoggá szeretnénk tenni őket, és megmutatni, hogyan fejlődik a játékunk. Éppen ezért nagyon profi módon akarjuk felkészíteni a csapatot, meggyőződésem, hogy remek mérkőzést fogunk játszani a horvátokkal.

valogatott|

A szövetségi kapitány kitért az összetartás programjára is, melynek első napjaiban a fizikai felkészítésre helyezi a hangsúlyt a szakmai stáb.

- Az összetartás hetének első napjaiban a fizikai felkészülésé lesz a főszerep, azok a játékosok, akiknek még nincsenek meg a teszteredményeik, el fogják végezni ezeket a felméréseket, hogy mindenki esetében pontosan lássuk, milyen munkát kell elvégeznie a felkészülés során. Ezt követően pedig a horvátok elleni mérkőzésre való közvetlen felkészülés következik. A legfontosabb, hogy olyan játékosokat hívtam meg a keretbe, akik rendszeresen játszanak klubjaikban, többségük kellő meccsrutinnal rendelkezik. Ezúttal a kapusok eggyel többen lesznek a megszokottnál, mert szeretném megnézni az összetartás alatt Gulácsi Pétert is. Ő rendszeresen játszik csapatában, a Bundesliga másodosztályában szereplő RB Leipzigben, és nagyon jó munkát végzett az utolsó hat-hét mérkőzésen. Szerettem volna pár új játékosnak lehetőséget adni, például Gyurcsó Ádámnak, akit most először hívtam meg az A-válogatott keretébe. Ádám rendszeresen játszik lengyel klubjában, nagyon jól teljesít, ezért szeretném megnézni a mostani edzéseinken. Az edzőtáborban tizenhárom légiós tart velünk, nagyon örülök, hogy mindannyian egészségesek és jól felkészítettek. Az OTP Bank Ligából tizenegy játékos lesz a keretben, többségük szintén rendszeresen játszik csapatában, úgy vélem, nagyon jó az itthon és a külföldön szereplő labdarúgók összetétele, ennek köszönhetően kifejezetten jó csapatunk van - tette hozzá a szövetségi kapitány.

A horvátok ellen készülő válogatott keret:

Kapusok:

Király Gábor (Szombathelyi Swietelsky-Haladás)
Dibusz Dénes (Ferencváros)
Bogdán Ádám (Liverpool)
Gulácsi Péter (RB Leipzig)

Védők:

Fiola Attila (Puskás Akadémia)
Lovrencsics Gergő (Lech Poznan)
Juhász Roland (Videoton FC)
Guzmics Richárd (Wisla Krakow)
Lang Ádám (Videoton FC)
Pintér Ádám (Ferencváros)
Kádár Tamás (Lech Poznan)
Korhut Mihály (DVSC-Teva)

Középpályások:

Nagy Ádám (Ferencváros)
Stieber Zoltán (Nürnberg)
Gera Zoltán (Ferencváros)
Elek Ákos (DVTK)
Kleinheisler László (Werder Bremen)

Támadók:

Dzsudzsák Balázs (Bursaspor)
Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin)
Böde Dániel (Ferencváros)
Németh Krisztián (Al-Garafa)
Nikolics Nemajna (Legia Warszawa)
Priskin Tamás (Slovan Bratislava)
Szalai Ádám (Hannover)

Jegyinformációk a horvátok elleni mérkőzésre

A mérkőzésre érvényes, névre szóló jegyeket - szurkolói kártyával - interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, személyesen országszerte a Ticket Express több mint 350 partnerirodájában (irodakereső) lehet megvásárolni. Szurkolói kártya nélkül két fővárosi helyszínen, a Ticket Express Bálnában és a Ticket Express Syma-csarnokban található irodáiban lehet belépőket váltani (aki ezt a módját választja a belépők megvásárlásának, csak saját részre tud jegyet venni).

A klubokkal történt egyeztetéseket követően, három vidéki helyszínen vásárolhatnak szurkolói kártya nélkül jegyeket az érdeklődők a Magyarország-Horvátország felkészülési mérkőzésre. A ZTE FC és a DVTK, illetve a Békéscsaba Előre jegyértékesítő helyein szerezhetik be belépőjüket a kártyával nem rendelkező szurkolók.

A mérkőzésre szóló jegyek négy árkategóriában (2500, 3500, 5000, 8000 forint) vásárolhatók meg. A VIP-szektorokba két árkategóriában, 15 ezer és 25 ezer forintért lehet jegyeket vásárolni.

Külföldi állampolgárok (a horvát állampolgárok kivételével, akik a horvát szövetségénél juthatnak belépőhöz) utalványt vásárolhatnak a meccsjegy.mlsz.hu internetes oldalon, amit a mérkőzés napján a helyszínen cserélhetnek belépőre, útlevelük ellenőrzése után. A mérkőzésre megvásárolt jegyeket legkésőbb 72 órával a mérkőzés előtt lehet átíratni más nevére.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS