Vasárnap feljuthat a ZTE

2019. április. 27., 19:06   |    

Vasárnap feljuthat a ZTE

A ZTE már ebben a fordulóban biztosíthatja feljutását, ha tizenkét pontosnál nagyobbra növeli előnyét a harmadik helyezett előtt. Ehhez, például, az is kell, hogy nyerjen a Budaörs ellen. A riválisok közül a Gyirmót Siófokon játszik, míg a Vasas a Kazincbarcikát, a Kaposvár a Tiszakécskét fogadja. Vasárnap rendezik a Merkantil Bank Liga 34. fordulóját.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ
(Nyíregyháza, 15.00)

Az elmúlt hetekben veretlen Nyíregyháza a tizedik helyen áll, a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő a tizenhetediken. Nagy a különbség a két csapat között. A hazaiak középcsapattá léptek elő, a vendégek még mindig harcolnak a kiesés elkerülése érdekében, négy pont az előnyük a már kieső helyen álló Mosonmagyaróvár előtt. A nyírségiek a legutóbbi öt hazai bajnoki meccsüket kivétel nélkül megnyerték, a hajdúságiak a legutóbbi öt bajnoki meccsüket elveszítették.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–VÁC FC
(Békéscsaba, 17.00)

A Békéscsaba matematikailag még a feljutásra sem esélytelen, de meg kell nyernie minden meccsét ahhoz, hogy minél tovább éltesse a reményt. Pályaválasztóként az ősz nagy részében pazar volt a mérlege, ám november vége óta mindössze két mérkőzését tudta megnyerni a Kórház utcában. A legutóbbi három hazai mérkőzésén győzelem nélkül maradt. A Vác tizenegyedik, öt hellyel áll a Békéscsaba mögött. Nyolc ponttal gyűjtött kevesebbet lila-fehér riválisánál. Idegenben a legutóbbi két meccsét elveszítette, de két nagy formában lévő rivális, a Zalaegerszeg és a Vasas ellen. Az angyalföldieknek négy gólt is lőtt – de hetet kapott.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZ FC–DUNA ASZFALT TVSE
(Kaposvár, 17.00)

A Rákóczi a maga szempontjából a legjobbkor tudott ismét győzni, múlt vasárnap három vereség után szerzett három pontot. Hazai mérlege is romlott az elmúlt időszakban, idén tavasszal mindössze egy bajnokiját, s ZTE elleni rangadót tudta csak megnyerni. A somogyi újonc a harmadik helyen áll, egyetlen ponttal a második Gyirmót mögött. A tiszakécskeiek tizenöt döntetlent játszottak eddig, az elmúlt hetekben is ez volt a legjellemzőbb eredményük. A tizennegyedik helyen állnak a táblázaton, tizenkét ponttal jobbak, mint a már kiesőhelyen tanyázó Mosonmagyaróvár. Vendégként október 27. óta csak kétszer kaptak ki, a többi mérkőzésük „ikszre” végződött.

BSS MONOR–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Monor, 17.00)

A bennmaradás szempontjából rendkívüli fontosságú találkozó előtt a hazaiak a tizenkilencedik, a vendégek a tizennyolcadik helyen állnak, mindössze egy pont választja el kettőjüket. A Monor a legutóbbi öt meccséből csak egyet veszített el, a Mosonmagyaróvár kettőt, viszont nyeretlen maradt. Amelyik gárda nem tud nyerni ezen a mérkőzésen, csökkenti esélyét a bennmaradásra. A Monor tavasszal mindössze egyetlen hazai mérkőzését, a Soroksár ellenit veszítette el, igaz, csak egyszer is nyert, a Balmazújváros ellen. A kisalföldiek szeptember óta nem tudtak győzni idegenben, de a legutóbbi nyolc idegenbeli mérkőzésükből haton szereztek egy pontot.

VASAS FC–KAZINCBARCIKA BSC
(Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 17.00)

A Vasas az utóbbi hetekben remekül szerepel, a legutóbbi hat meccsét megnyerte, a legutóbbi nyolcon a megszerezhető huszonnégyből huszonkét pontot megszerzett. Sokat javított újpesti (hazai) mérlegén is: február 17. óta minden meccsét megnyerte. A Kazincbarcika vendégként a legutóbbi hat meccsén hat pontot szerzett, a legutóbbi két fordulóban vereséget szenvedett.

BFC SIÓFOK–GYIRMÓT FC GYŐR
(Siófok, 17.00)

A Siófok a tizenhatodik helyen áll, az utóbbi hetekben sokat javított helyzetén azzal, hogy négy mérkőzésen hét pontot szerzett. Egy újabb győzelemmel óriásit lépne a bennmaradás felé. Nincs rossz sorsolása: a Gyirmót után még két csapatot fogad otthon, a Mosonmagyaróvárt és a Ceglédet is. A Gyirmót érthetetlen formahanyatlással nehezíti a saját helyzetét, a legutóbbi hat bajnokiján mindössze négy pontot tudott gyűjteni. Idegenben idén eddig csak egyszer, a Cegléd ellen nyert. 

AQVITAL FC CSÁKVÁR–SOROKSÁR SC
(Csákvár, 17.00)

A hazaiak kikaptak a legutóbbi fordulóban, ezzel lezártak egy hetek óta tartó veretlenségi sorozatot. Pályaválasztóként meglepően gyenge a mérlege, négy eddigi tavaszi bajnokijából hármat elveszített, majd egyen döntetlent játszott a Tiszakécske ellen. A Soroksár a héten elbúcsúzott a Magyar Kupától, az utolsó fordulóban kikapott a Bp. Honvédtól az elődöntőben. A csapat a hetedik helyen áll, a legutóbbi két bajnokiját elveszítette, de vélhetjük, hogy ezeken a találkozókon elsősorban a kupaszereplésre koncentrált.

WKW ETO FC GYŐR–DOROGI FC
(Győr, 17.00)

A nyolcadik helyen álló ETO múlt vasárnap kikapott, ezzel lezárult egy három győzelemből álló sorozat. A zöld-fehérek november vége óta (a Békéscsaba elleni találkozót leszámítva) minden mérkőzésüket megnyerték pályaválasztóként. A Dorog 41 ponttal a 13. helyen áll, a legutóbbi négy fordulóban öt pontot gyűjtött. Mivel tizennégy ponttal áll a tizennyolcadik Mosonmagyaróvár előtt, az eredmények szerencsés alakulása esetén biztosítja bennmaradását. Vendégként november vége óta egyszer nyert, egyszer kikapott, a többi mérkőzése döntetlent hozott.

CEGLÉDI VSE–BUDAFOKI MTE
(Cegléd, 17.00)

A CVSE a legutóbbi öt fordulóban csupán egy pontot szerzett, visszacsúszott az utolsó helyre. Igaz, egy ponton belül van két riválisa is előtte. A bennmaradás szempontjából fontos tizenhetedik helyen álló Balmazújváros ellenben öttel. A ceglédiek pályaválasztóként a legutóbbi öt alkalomból kétszer kikaptak, háromszor döntetlent játszottak. Idén még nyeretlenek. A Budafok a legutóbbi három fordulóban egyetlen pontot szerzett, de így is tizenegy pont az előnye a kiesőhelyen tanyázó Mosonmagyaróvárral szemben.

ZALAEGERSZEGI TE–BUDAÖRS FC
(Zalaegerszeg, 18.00)

A listavezető előnye tíz pont a második Gyirmót és tizenegy a harmadik helyen álló Kaposvár előtt. Hazai pályán a legutóbbi hét meccsét megnyerte, sőt a legutóbbi tizenkettőből tizenegyet. A Budaörs az ötödik helyen áll, hat pont a hátránya a második Gyirmót előtt. Vendégként a legutóbbi két meccsét megnyerte, de talán még ennél is érdekesebb, hogy tavasszal a második Gyirmót és a harmadik Kaposvár ellen is győzött vendégként.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS