Vasárnap Oroszország ellen lép pályára a női válogatott

2015. november. 25., 11:46   |    

Vasárnap Oroszország ellen lép pályára a női válogatott

Folytatódnak a küzdelmek a 2017-ben, Hollandiában megrendezésre kerülő női Európa-bajnokság selejtezőjének ötödik csoportjában. Válogatottunk Oroszországot fogadja vasárnap 16.30 órától, a Pancho Arénában.

A fájó németországi vereség, a törökök elleni hazai győzelem és a Horvátországban elért döntetlen után hazai pályán folytatja az Eb-selejtezősorozatot a magyar női válogatott, amely ezúttal Oroszország legjobbjaival csap össze. A magyar válogatott négy ponttal a csoport harmadik helyén várja a találkozót, megelőzve vasárnapi ellenfelünket, hiszen Oroszország egy ponttal, a törököket jobb gólkülönbséggel megelőzve áll a tabella utolsó előtti, negyedik helyén. A kép természetesen csalóka, mivel Oroszország játszotta eddig a legkevesebb mérkőzést a csoportban: először a németek otthonában 2-0-ra kikaptak, majd szerdán délután, Törökországban 0-0-ás döntetlent értek el. Az orosz válogatott 22. a női világranglistán és ezzel 18 hellyel előzik meg a mieinket.

Női labdarúgó-válogatottunk Oroszország ellen három alkalommal, Szovjetunióval és a Független Államok Közösségével egyszer-egyszer játszott. Oroszország ellen 1995-ben, a Várnai Tornán játszottunk először, akkor riválisunk magabiztos, 3–0-ás győzelmet aratott. A 2003-as Eb selejtezőn, Dunaújvárosban, Agócs Annamária góljával sokáig nyílttá tettük a találkozót 0-2 után, de a 90. percben lőtt góllal, 3–1-re az oroszok győztek. A 2004-es moszkvai visszavágó 4–0-s hazai győzelemmel zárult, így a mérlegünk: 3 mérkőzés, 3 vereség, 1–10-es gólkülönbség. Az 1991–1992-es Eb-selejtező sorozatban, Moszkvában 2–1-re maradt alul a magyar válogatott a Szovjetunióval szemben, akkor Bárfy Ágnes szerezte gólunkat. A budapesti visszavágón gólnélküli döntetlen született, ekkor a Szovjetunió már FÁK, azaz Független Államok Közössége néven szerepelt.
(fotó: ifj. Thaly Zoltán)|
- Nagyon nehéz mérkőzésre készülünk, amit a két csapat világranglista-helyezése közti különbség is igazol – mondta az mlsz.hu-nak Markó Edina szövetségi kapitány. – Az oroszok a mérkőzés esélyesei, de hazai pályán a pontszerzés a célunk, ezért dolgozunk a héten. A törökországi meccs remélhetőleg fizikálisan és mentálisan is sokat ki fog venni ellenfelünkből, és ebből mi profitálhatunk, de az még fontosabb, hogy azt a mérkőzést kielemezve láthatjuk, milyen felfogásban, milyen rendszerben játszik az orosz válogatott idegenben, egy náluk hátrébb sorolt ellenféllel szemben. Bízom benne, hogy teljes lesz a keret, és a legerősebb összeállításban tudunk pályára lépni. Zeller Dóra és Jakabfi Zsanett is visszatért, jelenlétük már a horvátországi meccsen is sokat számított. Remélem, hogy a támadás befejezések és a helyzetkihasználás is javulni fog az előző meccsekhez képest. Bár hazai pályán játszunk, azt gondolom, hogy egy ilyen erős válogatott ellen nem szégyen, hogy kontrajátékra készülünk. Ehhez meg kell szilárdítanunk a védekezésünket, hogy abból tudjunk gyors támadásokat felépíteni.

Magyarország-Oroszország
Női válogatott Eb-selejtező mérkőzés
2015. november 29. vasárnap, 16.30
Pancho Aréna

A mérkőzésre szóló belépőjegyek megvásárolhatóak az MLSZ hivatalos jegyértékesítő oldalán, a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, illetve a Ticket Express jegyirodákban. Jegyár: 500 Ft (Nyugdíjas / diák: 250 Ft).

A magyar női válogatott kerete:

Kapusok:

Bíró Barbara (Viktória-Trend Optika FC)
Szőcs Réka (Fiorentina Womens FC)

Védők:

Mosdóczi Evelin (Ferencvárosi TC)
Papp Dóra (MTK Hungária FC)
Rácz Zsófia (FC Lübars, Berlin)
Szabó Viktória (FC Lübars, Berlin)
Szeitl Szilvia (1. FC Femina)
Tálosi Szabina (SC Südburgenland)
Tóth Gabriella (Werder Bremen)

Középpályások:

Csiszár Henrietta (FC Lübars, Berlin)
Fenyvesi Evelin (Ferencvárosi TC)
Hummel-Smuczer Angéla (MTK Hungária FC)
Jakabfi Zsanett (Vfl Wolfsburg)
Nagy Lilla (MTK Hungária FC)
Szarvas Alexandra (FC Basel)
Szuh Erika (FC Neunkirch)

Csatárok:

Kaján Zsanett (MTK Hungária FC)
Kocsán Petra (Kóka NFLA)
Sipos Lilla (St Pölten Spratzern)
Vágó Fanni (St Pölten Spratzern)
Zágor Bernadett (FTC)
Zeller Dóra (SV Hoffenheim)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS