Vasárnap rajtol a Merkantil Bank Liga

2023. július. 28., 14:52   |    

Vasárnap rajtol a Merkantil Bank Liga
Fotó: honvedfc.hu

Vasárnap kezdődik a Merkantil Bank Liga 2023–2024-es idénye. Ezúttal tizennyolc csapat szerepel a második osztályban, kilenc az ország nyugati feléből, négy a keletiből, s az utóbbi idők egyik rekordját jelentő öt Budapestről.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–BFC SIÓFOK
(Balmazújváros, 17.30)

Valószínűleg rekorder a magyar férfi labdarúgás első két osztályában a Szpari azzal, hogy huszonegy játékosa távozott a nyáron. Ebből következően bő az érkezők névsora is, utóbbiak közül Nagy Dominik és Géresi Krisztián válogatott is volt, de van NB I-es tapasztalata Bese Balázsnak, Harjeczki Kristófnak, Rjasko Mihajlónak, Kesztyűs Barnának, valamint Tamás Olivérnek is.

A Siófok alacsonyabb osztályból érkező játékosokkal erősített főleg, érkezett Böndi Ádám (Kaposvár), Kitl Miklós (Békéscsaba), Kercsó Bence (Iváncsa), Nagy-Kolozsvári Dániel (Iváncsa), Schildkraut Krisztián (Hódmezővásárhely), Szedlár Zoltán (Dorog), Vékony Viktor (Bicskei TC). Paksról kölcsönvette a klub Nagy Richárdot. László Dávid a Bp. Honvédtól érkezett, de az előző szezont nem az OTP Bank Ligában, hanem Szentlőrincen töltötte.

BVSC-ZUGLÓ–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Budapest, Szőnyi út, 17.30)

A második vonalban újonc zuglói csapat két rutinos korábbi élvonalbeli játékossal erősített, Hidi Patrikkal és a már magyar állampolgársággal is rendelkező Nikola Mitroviccsal. A további új szerzemények: Balogh Máté (MTK II), Csősz Richárd (Nyíregyháza), Hesz Olivér (Dorog), Lénárt Gábor (Szentlőrinc) és Mészáros András (KFC Komarno). Csősz 2020 őszének végéig 53 mérkőzést játszott az élvonalban.

A Haladástól távozott Devecseri Szilárd, Csilus Tamás, Lencse László, Molnár Rajmund és Németh Milán is. Visszatért a klubhoz Jagodics Márk (Budafok), érkezett még Jancsó András (Szentlőrinc), továbbá öten is visszatértek korábbi kölcsönadásból. 

GYIRMÓT FC GYŐR–ETO FC GYŐR
(Gyirmót, 17.30)

A gyirmótiaknál Adamcsek Máté (Nyíregyháza), Jova Bálint (Iváncsa) Szőke Gergő (MTK) és Takács Ronald (Budafok) új szerzemény, Mayer Ádám visszatért a kölcsönadásból. Berki István, Herjeczki Kristóf Kicsun, Nagy Patrik, Nahirnij Artem, valamint Simon András távozott.

A városi rivális ETO volt az egyik legaktívabb a piacon. Tizenkilencen távoztak, vagy éppen befejezték pályafutásukat. Nincs már a keretben Kovácsik Ádám vagy Priskin Tamás, két korábbi válogatott. Tizenöten érkeztek, köztük külföldi játékosok is. Az újak: Paul Anton (Arad), Buna Gábor (Kecskemét), Claudiu Bumba (Fehérvár FC), Csóka Bálint (DAC 1904), Farkas Balázs Kesző (Siófok), Hamed Yasin (Nyíregyháza), Kovács Márk (DAC 1904), Matija Krivokapics (DAC 1904), Christopher Kröhn (FAC Wien), Mamady Diarra (Cádiz), Pap Eduárd (FC Botosani), Michal Skvarka (Levadiakosz), Szépe János (MTK), Luciano Vera (Deportivo Maipu).

HR-RENT KOZÁRMISLENY–TISZAKÉCSKEI LC
(Kozármisleny, 19.00)

A Kozármisleny igazolt egy kipróbált harcost, a 180 élvonalbeli mérkőzésen szerepelt Egerszegi Tamás profi pályafutása tizenegyedik magyar klubjában kezdi az idényt. Hozzá hasonlóan a III. Kerületből érkezett Kozics Barnabás és Schuszter Ronald, sőt tulajdonképpen a kölcsönből visszatérő Tóth Zoltán is. Major Sámuel (DVSC) korábban korosztályos válogatott volt. Rácz Balázs is a Lokiból érkezett, kölcsönbe. Új szerzemény még Hegedűs Márk és Horváth Péter (Siófok) Ipacs Péter (Kaposvár). Az MTK kölcsönadta a baranyai klubnak Barkóczi Benedeket. A tavaszi keretből tizenhárman távoztak, köztük kölcsönben ott lévők (Kosznovszky Márk, Vogyicska Balázs, Várkonyi Bence, Guth Ádám, Daru Bence).

A tiszakécskeiek is karcsúsították a keretet, tizenketten távoztak, eddig tízen érkeztek. Az öt éve jogi doktor Fodor Ferenc, aki az ETO-tól igazolt a sárga-kékekhez, pályafutása elején a Kozármislenyben is játszott. Ugyancsak a győri zöld-fehérektől került Kécskére Bekker Roland és Bencze Márk. Az érkezők között van egy kecskeméti ikerpár, Lovas Andor és Zsombor. További új fiúk: a kölcsönvett Kocsis Dominik (Puskás Akadémia) és Kiss Ágoston (ZTE), valamint Márkus Attila (Mezőkövesd), Prokop Rostislav (Szentlőrinc) és Torvund Alexander (Csákvár).

AQVITAL FC CSÁKVÁR–BUDAPEST HONVÉD
(Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 19.00)

A Csákvár keretéből tizenhárman távoztak, közülük öten visszatértek a Puskás Akadémiára. A korábbi válogatott Vaskó Tamás visszavonult. Érkezett öt újabb futballista Felcsútról (Babós Levente, Major Marcell, Noel Nathaniel, Pécsi Ármin), Juhász Levente az MTK-tól, Nagy Zoárd Mosonmagyaróvárról. Rutinos futballistákat is igazolt a klub, mint Papucsek Barna (Nyíregyháza), Simon András (Gyirmót FC Győr), Somodi Bence (MTK), Szakály Dénes (Szeged).

A Merkantil Bank Liga bajnoki címére pályázó Honvéd húsz játékost engedett el, köztük a tavaszi keret összes külföldi játékosát. Ketten maradtak az OTP Bank Ligában, Brendon Dominges (DVSC) és Tamás Krisztián (Újpest). Hét új játékos érkezett, közülük Kálnoki-Kis Dávid (ZTE), Holman Dávid (Slovan) és talán Adorján Krisztián (Budafok) képviselheti majd a rutint a következő szezonban. Új szerzemény még Haragos Viktor (Monor), Kovács Nikolasz (Paks), valamint a kölcsönből visszatérő Horváth Milán (Siófok) és Megyeri Gábor (Kazincbarcika).

FC AJKA–SOROKSÁR FC
(Ajkai Városi Sportcentrum, 19.00)

Az ajkai csapathoz eddig mindössze ketten érkeztek, Borsos Filip (ETO FC Győr) és a Fehérvártól kölcsönvett Babos Bence. Az öt távozó között van a pályafutását éppen a Soroksárban folytató Dragóner Filip.

A Soroksár Dragóner Filipen kívül Gálfi Zoltán Norberttel (VLS Veszprém) és Katona Mátéval (Kecskeméti TE) erősödött. A nyolc távozóból hárman élvonalbeli klubhoz mentek, Halmai Ádám a Ferencvárosba, Hudák Martin Mezőkövesdre, Kovács Marcel Kisvárdára, a korábbi kölcsönjátékos, Németh Erik pedig Zalaegerszegre.

VASAS FC–BUDAFOKI MTE
(Illovszky Rudolf Stadion, 19.00)

A piros-kékek tizennégy játékostól váltak meg, köztük Balogh Norberttől, Feczesin Róberttől, Géresi Krisztiántól, Pátkai Mátétól és Márkvárt Dávidtól, hogy csak a korábbi válogatottakat emeljük ki. Érkezett Ajkáról Szabó Benjámin és (kölcsönbe) Papp Csongor Zalaegerszegről.

A BMTE-től távozott Adorján Krisztián, Beke Péter, Jagodics Márk, Soltész István és további nyolc játékos. Érkezett Elek Bence (III. Kerületi TVE), Kocsis Bence (Paks), Lorentz Márton (Paks), Merényi Ádám (MTK), Nagy Gergő (Nyíregyháza), Orosz Marcell (Ferencváros), Pintér Ádám (Szentlőrinc) és Szerető Krisztofer (Nyíregyháza).

KOLORCITY KAZINCBARCIKAI SC–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Kolorcity Aréna, 19.00)

A Kazincbarcikától tizenketten távoztak, közülük Pálinkás Gergő csütörtökön már nemzetközi kupamérkőzést játszott a Kecskemétben. Érkezett  Boros Zsombor (ZTE), Csilus Ádám (Szentlőrinc), Csilus Tamás (Haladás), Dóra Donát (MTK), Gyurkó Máté (BKV Előre), Kotula Máté (Mezőkövesd), Papp Milán (ETO FC), Pekár László (Nyíregyháza), Pinte Patrik (Zlaté Moravce),  Ternován Patrik (Soroksár) és Tóth Balázs (FC Liefering). Az Ausztriából hazatért 21 éves kapus a Sajóvölgyében kezdte pályafutását.

A szegediek tavaszi keretéből tizenegyen távoztak. Érkezett Borvető Áron (Haladás), Dimitrije Acsimovics (FK Partizan), Haris Attila (Paksi FC), Magyar Zsolt (Csákvár), Nagy Zsombor (MTK), Nyári Patrik (Paksi FC), Óvári Zsolt (ETO FC), Palincsár Martin (MTK) és Radics Márton (Puskás Akadémia), kölcsönből tért vissza Vaits Marcell (Hódmezővásárhely) és Daru Bence (Kozármisleny).

PÉCSI MFC–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(PMFC Stadion, 19.00)

Hatan távoztak Pécsről, Grabant Bence, Katona Levente, valamint kölcsönszerződése lejártával Kesztyűs Barna, Kocsis Bence, Major Sámuel és Makrai Gábor. Érkezett Hadaró Valentin (Kecskemét), Hornyák Marcell (DVSC) és Gyurkits Gergő (Paksi FC), Vas Bence visszatért kölcsönadása után.

A Mosonmagyaróvár Deákovits Richárddal (ETO FC), Szabó Bencével (ZTE), Szegő Imrével (Tatabánya – kölcsönből vissza) és Nagy Patrikkal (Gyirmót) erősödött, nyolcan távoztak, köztük a korábbi válogatott, junior vb-bronzérmes Debreceni András.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS