Vasas, DVTK, MTK - az első pontok a téli edzőváltás után

2016. február. 20., 19:19   |    

Vasas, DVTK, MTK - az első pontok a téli edzőváltás után

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában a Ferencváros 2-0-ra legyőzte a Puskás Akadémiát. Megszerezte első győzelmét télen kinevezett edzőjével a DVTK és a Vasas, míg az MTK egy ponttal távozott Újpestről.

DVTK - Budapest Honvéd 2-1 (2-0)
Vezette: Kassai Viktor
Gólszerző: Bacsa a 18., Bacsa a 34., ill. Kamber a 69. percben

Az első félidőben a DVTK dominált, a több kulcsemberét is nélkülöző Honvéd nem találta a meccs ritmusát. A 18. percben Bacsa Patrik indult meg keresztbe a jobbösszekötő helyéről a 16-oson belül, három védőt is maga mögött hagyott, majd a bal összekötő helyéről, 13 méterről ballal a bal alsó sarokba helyezett (1-0). A 34. percben elképesztő hibát követően duplázta meg előnyét a Diósgyőr: Vernes Richárd kezdett el cselezgetni saját 16-osán belül, de elvesztette a labdát, amit Bacsa passzolt közelről a hálóba (2-0). A második félidőre megváltozott a játék képe, a Honvéd feljavult, és egyre többet veszélyeztetett, a DVTK támadójátéka pedig a meccs végéhez közeledve jelentősen visszaesett. A 69. percben egy szabadrúgást követően Bobál Dávid erőszakossága eredményezett gólhelyzetet, a fiatal védő passzából Kamber Dorde helyezett közelről az üres kapuba (2-1). A hátralévő időben a kispestiek sokat tettek az egyenlítésért, de mindhiába, a hazaiak megőrizték előnyüket a lefújásig.

DVSC-Teva - Paksi FC 2-0 (2-0)
Vezette: Iványi Zoltán
Gólszerző: Sidibe a 20., Holman a 44. percben

A mérkőzés első negyedórája helyzetek nélkül telt, a Debrecen a 20. percben első lehetőségéből megszerezte a vezetést: a Szakály Péter ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Ibrahima Sidibe váltotta gólra (1-0). A paksiak nem tudtak újítani, a Loki pedig nemcsak tartotta az előnyét, hanem a 44. percben meg is duplázta azt, Korhut Mihály rúgta előre a labdát, a hibázó védők között kilépő Holman Dávid pedig 10 méterről a kapu jobb oldalába emelt (2-0). A második félidőben a hazaiak nem erőltették a támadásokat, és a Paks sem jelentett veszélyt ellenfele kapujára, így az eredmény nem változott, a DVSC második tavaszi bajnokiján is begyűjtötte a három pontot.

Videoton FC - Békéscsabai Előre 1-1 (1-1)
Vezette: Szilasi Szabolcs
Gólszerző: Vaskó (öngól) a 18., ill. Laczkó a 10. percben

Meglepetésre a vendégek szereztek vezetést a 10. percben a Pancho Arénában, egy ellentámadás végén Ezequiel Calvente tette a labdát a bal oldalon kilépő Laczkó Zsolt elé, aki 10 méterről lőtt a kapu bal oldalába (0-1). Gyors Vidi-helyzetek következtek a gól után, az első kettő kimaradt, majd a 18. percben érkezett az egyenlítés: Fejes András lépett ki a bal oldalon, beadását követően a menteni igyekvő Vaskó Tamás saját kapujába továbbított, öngól (1-1). A második félidőben egykapuzott a Vidi, de kihagyta helyzeteit, így nem tudta megfordítani az állást, a masszívan védekező csabaiak ponttal távoztak Felcsútról.

Vasas - Swietelsky-Haladás 1-0 (0-0)
Vezette: Németh Ádám
Gólszerző: Ferenczi (11-esből) a 82. percben

Az első félidőben egyik csapat sem tudott komolyabb helyzeteket kialakítani, pedig mindkét oldalon próbálkoztak becsülettel a támadók. A második félidőben Jagodics Márk percek alatt összeszedett két sárga lapot, így az 53. percben emberhátrányba került a Haladás. A Vasas aktívabbá vált támadásban, a helyzetek kialakításában is előre tudott lépni, de gólt végül csak büntetőből szerzett: a 82. percben a pillanatokkal korábban csereként beállt veterán csatár, Ferenczi István harcolt ki büntetőt, amit ő maga értékesített, ezzel a találattal a Michael Oenning vezette angyalföldiek megnyerték a találkozót, és elkerültek a kiesőzónából.

Ferencváros - Puskás Akadémia 2-0 (0-0)
Vezette: Farkas Ádám
Gólszerző: Ramirez a 64., Pauljevics (öngól) a 66. percben

Az első félidőben nem ment a játék a Ferencvárosnak, nemcsak a helyzetek maradtak el, de labdabirtoklásban sem sikerült fölénybe kerülnie Thomas Doll együttesének. A Puskás Akadémia irányította a játékot, és kecsegtető helyzeteket is kidolgozott, de ezeket el is puskázta. A legnagyobb vendéglehetőség a 41. percben maradt ki, ekkor a Vjacseszlav Csurko ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt tizenegyesből Pekár László lőtt a bal sarok felé, de a remek napot kifogó Dibusz Dénes védeni tudott. A második félidő elején Dibusz folytatta a bravúrok sorát, majd beállt a sérüléséből felépülő Böde Dániel, és percek alatt eldőlt a mérkőzés: a 64. percben egy szöglet után Nagy Ádám a keresztlécet találta el, a kipattanót Böde tette középre, Cristian Ramirez pedig közelről a hálóba fejelt (1-0). A 66. percben Böde kapott jó indítást, a kimozduló Pogacsics kapus fölött elpörgette a labdát, amit a gólvonalról Pauljevics már csak a saját kapujába tudott továbbítani (2-0). A hajrában Leandro megkapta második sárga lapját, így a Ferencváros emberhátrányban fejezte be a meccset, de az akadémisták nem tudtak szépíteni sem, és vereségükkel visszacsúsztak az utolsó előtti helyre a tabellán.

Újpest FC - MTK Budapest 1-1 (1-1)
Vezette: Vad II István
Gólszerző: Andrics a 8., ill. Torghelle a 45. percben

Az újpestiek jól kezdték a találkozót, a 8. percben megszerezték a vezetést, egy gyors jobb oldali támadás végén Lencse László adott hajszálpontosan középre, a kimozduló Hegedűs kapus nem érte el a labdát, Nemanja Andrics így az üres kapuba passzolt (1-0). A folytatásban is az Újpest előtt adódtak helyzetek, de a hazaiak nem tudták megszerezni a második gólt. A 45. percben váratlanul egyenlített az MTK, egy újpesti labdavesztést követő gyors akció végén Thiam hozta helyzetbe Torghelle Sándort, aki higgadtan értékesítette a ziccert (1-1). A második játékrészben az Újpest állt közelebb a gólszerzéshez, de támadójátéka elmaradt a legutóbbi meccseken megszokottól, így az MTK tartotta a döntetlent, és Teodoru Vaszilisz vezetőedző első mérkőzésén végül elvitte az egyik pontot a Megyeri útról.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS