Vasas-Haladás és Gyirmót-DVSC rangadók a Merkantil Bank Ligában

2020. augusztus. 22., 10:18   |    

Vasas-Haladás és Gyirmót-DVSC rangadók a Merkantil Bank Ligában
Fotó: vasasfc.hu

Néhány éve a Vasas-Haladás és a Gyirmót-DVSC is élvonalbeli bajnoki lehetett volna, most a Merkantil Bank Ligában játszanak rangadókat az említett csapatok. Vasárnap az ötödik fordulót játsszák a másodosztályban.

VASAS FC–SZOMBATHELYI HALADÁS (Illovszky Rudolf Stadion, 15.00)

A piros-kékek két döntetlennel kezdték a szezont, majd kétszer nyertek. Pályaválasztóként a Kazincbarcika elleni „iksz” után győztek a Csákvár ellen. A védelem mind a négy eddigi fordulóban egységesen teljesített: egy gólt kapott. A Haladás nagyszerű idegenbeli győzelemmel rajtolt, azóta minden eredménytípusból produkált egyet: döntetlen, vereség, újra győzelem. Vendégként kikapott Gyirmóton.

SOROKSÁR SC–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC (Soroksár, 17.30)

A nyitányon, az újonc DEAC ellen aratott siker óta a Soroksár nyeretlen, két vereség és egy döntetlen a mérlege. A múlt heti, Győr elleni találkozó volt az első, amelyen szerzett és kapott is gólt a csapat (1-1), az első három fordulóban egygólos találkozókat játszott. A Kazincbarcika a Vasas elleni idegenbeli döntetlennel rajtolt, majd kikapott Ajkán és döntetlenre végzett Kaposváron. Múlt vasárnap játszott először otthon, a pályaavatón kikapott a Pécstől.

DOROGI FC–WKW ETO FC GYŐR (Dorog, 17.30)

A dorogiak rossz rajtot vettek, súlyos vereségbe szaladtak bele Pécsen, azóta ellenben kitűnően szerepelnek. Megnyerték a Soroksár és a DEAC elleni találkozót és döntetlent játszottak az addig százszázalékos Nyíregyházával. Otthon még hibátlan a mérlegük, igaz, egyetlen meccs után. Az ETO is kikapott az első fordulóban, s azóta is nyeretlen, igaz, a legutóbbi három fordulóban mindig szerzett egy pontot.

DEAC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC (Debrecen, 17.30)

Az újonc még pont nélkül áll, Soroksáron, Siófokon és a kettő között otthon a DVSC-től és a Dorogtól kapott ki. Ellentétben az első két fordulóval, a legutóbbi két mérkőzésén már szerzett gólt, sőt, a Balaton partján gólokat. A Nyíregyháza az első három fordulóban csak nyert, majd otthon döntetlent játszott a Doroggal. Gálhidi György együttese vendégként még nem kapott gólt.

PÉCSI MFC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE (Pécs, 19.00)

Az újoncok közül eddig a PMFC szerepel a legjobban, négy mérkőzéséből kettőt megnyert, egyen döntetlent játszott. Pályaválasztóként először kiütötte a Dorogot, majd 2-2-re végzett az ETO-val. Pályaválasztóként a szerzett góljai mérkőzésenkénti átlaga: három. A Békéscsaba azonban veszélyes ellenfél: még veretlen, mindkét eddigi idegenbeli meccsét megnyerte.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC–AQVITAL FC CSÁKVÁR (Kaposvár,19.00)

A júniusban még az OTP Bank Ligában játszó Rákóczi egyelőre nyeretlen. A Merkantil Bank Liga 2020–2021-es szezonját nyitó, Nyíregyháza elleni meccset elveszítette, azóta háromszor döntetlenre végzett. A Csákvár is elmarad eddig a várakozásoktól, vagy éppen előző őszi teljesítményétől. egyetlen pontot szerzett, a legkevesebb gólt szerezte és a legtöbbet kapta.

FC AJKA–SZENTLŐRINC (Ajka, 19.00)

Kiválóan szerepelt eddig az ajkai csapat, a négy mérkőzéséből hármat megnyert. Igaz, pályaválasztóként botlott, kikapott a Békéscsabától 1-0-ra. Játékosa, a már hét találatnál járó Nagy Krisztián vezeti a góllövőlistát. A Szentlőrinc négy pontot szerzett az eddigi négy fordulóban, vendégként a szolnoki vereség után egy pontot elvitt Szegedről.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–BUDAÖRS   (Szeged, 19.00)

A szegediek egyelőre nem találnak magukra, nyeretlenül állnak. Pályaválasztóként kikaptak a Békéscsabától, majd döntetlent játszottak az újonc Szentlőrinccel. Október 27. óta mindössze egy hazai bajnokit tudtak megnyerni, de azt éppen a Budaörs ellen, március 14-én. A Budaörs otthon megverte a Siófokot, de a többi mérkőzését elveszítette. November 10. óta csak a Vác ellen szerzett vendégként pontot, igaz, akkor hármat.

GYIRMÓT FC GYŐR–DEBRECENI VSC (Gyirmót, 19.00)

E mérkőzés ígérkezik a forduló rangadójának. A Gyirmót általában jól szerepel a bajnokság első felében, most a négy meccséből hármat megnyert, csak a Szentlőrinc ellen, Kozármislenyben szaladt bele egy vereségbe. Pályaválasztóként még hibátlan az idényben, ez a Csákvár és a Haladás elleni győzelmeket jelenti. A DVSC a tabella élére ugrott jobb gólkülönbségének köszönhetően, három győzelem és egy döntetlen áll a neve mellett. Ám eddig csupán egyszer játszott Debrecentől távol – s akkor nem nyert.

SZOLNOKI MÁV FC–BFC SIÓFOK (Szolnok, 19.00)

A Szolnok kétarcú csapat eddig, otthon százszázalékos (kétszer nyert, mindannyiszor 1-0-ra), vendégként ellenben még nyeretlen, egy döntetlen és egy vereség a mérlege, igaz, utóbbit a Loki otthonában szenvedte el. A Siófok az első két fordulóban veszített, de aztán a két debreceni csapat ellen négy pontot szerzett, s ezzel javított helyzetén. Vendégként eddig csak egyszer játszott a mostani idényben – Tatabányán, a Budaörs ellen –, ott általában nem megy neki. Szolnokon szoros meccseket játszott az utóbbi években, februárban elvitt egy pontot a Tisza partjáról.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS