Vasas-MTK a Merkantil Bank Ligában

2019. szeptember. 18., 11:07   |    

Vasas-MTK a Merkantil Bank Ligában
Fotó: mtkbudapest.hu

Hétközi fordulót rendeznek szerdán az NB II-ben, mégpedig két nagy múltú budapesti csapat rangadójával.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Békéscsaba, 16.00)

A Békéscsaba a legutóbbi négy mérkőzéséből csak egyet nyert meg, visszaesett a tizedik helyre, a Vasas elleni hazai győzelme ritkaság számba ment. A Haladás a döntetlenek csapata, de vasárnap kikapott, s egészen a tizenhatodik helyig esett vissza.

SOROKSÁR SC–GYIRMÓT FC GYŐR
(Soroksár, 16.00)

A Soroksár továbbra is hol nyer, hol veszít, s továbbra is egygólos mérkőzéseket játszik. Vasárnap győzött Szombathelyen. A Gyirmót az utóbbi hetekben jól játszott, de a hétvégén beleszaladt egy hazai vereségbe a Dorog ellen. A Gyirmótnak egy ponttal több van, a Soroksár eggyel kevesebbet játszott.

DOROGI FC–BFC SIÓFOK
(Dorog, 16.00)

A dorogiak nyertek a hétvégén Gyirmóton, s ezzel javítottak helyzetükön, feljöttek a tizenkettedik helyre. A Siófok remek rajtot vett, de vasárnap is győzött, mégpedig a Budaörs ellen. Viszont idegenben háromból csak egyszer nyert.

BUDAÖRS FC-SZEGED–CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Tatabánya, 16.00)

A Budaörs az egyetlen csapat a mezőnyben, amely a legutóbbi két mérkőzését elveszítette. Két eddigi még számító hazai mérkőzéséből az egyiket elveszítette, a másodikat megnyerte. A Szeged-Csanád gárdája idénybeli, de még az sem túlzás, hogy idei legszebb győzelmét aratta vasárnap a stadionavatón a Csákvár ellen. Idegenben még veretlen!

KAZINCBARCIKA BSC–VÁC FC
(Putnok, 16.00)

A hazaiak három döntetlen után kikaptak vasárnap, a tizenharmadik helyen állnak. A vendégek ellenben három vereség után játszottak döntetlent. A kazincbarcikaiak Putnokon győztek is, veszítettek is, döntetlent is játszottak már az idényben. A váciak vendégként március 3. óta minden mérkőzésüket elveszítették.

DUNA ASZFALT TFC–BUDAFOKI MTE
(Tiszakécske, 16.00)

A Budafok meglepő hazai vereséget szenvedett vasárnap az Ajkától, de így is a harmadik helyen áll. Idegenben viszont kiváló a mérlege, már kilenc pontot szerzett. A Duna Aszfalt együttese középcsapat közepes eredményekkel, vasárnap döntetlent játszott Vácon.

VASAS FC–MTK BUDAPEST FC
(Illovszky Rudolf Stadion, 18.00)

Hol van már 1957 és 1958, ez volt az a két év, amelyben előbb az egyik, (Vasas, 1957 tavasz), majd a másik (MTK, 1957-1958) nyert bajnoki címet az élvonalban. A Vasas a hatodik, az MTK az ötödik helyen áll most a Merkantil Bank Ligában, de négy pont a kék–fehérek előnye. Vasárnap mindkettő nyert, a Vasas 2–0-ra Nyíregyházán, az MTK otthon 1–0-ra a Kazincbarcika ellen.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–SZOLNOKI MÁV FC
(Csákvár, 19.00)

A csákváriak kikaptak vasárnap Szegeden, s ezzel visszaestek a negyedik helyre, igaz, a vesztett pontokat tekintve egyedül a Siófok áll jobban. Pályaválasztóként még hibátlan a mérlegük a Merkantil Bank Liga 2019–2020-as szezonjában. Az újonc szolnokiak a legutóbbi öt mérkőzésükön mindössze egy pontot gyűjtöttek, az utolsó előtti helyen állnak.

WKW ETO FC GYŐR–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS
(Győr, 19.00)

A győriek nagyszerűen szerepelnek, vezetik a tabellát, a legutóbbi két meccsüket megnyerték. Pályaválasztóként 2019-ben még csak a Békéscsabától kaptak ki, a mostani idényben veretlenek. A Nyíregyháza már nem áll ilyen fényesen, nyolcadik helyezett. Vendégként négyből „csak” kétszer nyert, de fontosabb, hogy mind a négy találkozón szerzett legalább két gólt.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS