Vb-selejtezős ellenfeleink: Portugália, Svájc, Feröer, Lettország, Andorra

2015. július. 25., 18:57   |    

Vb-selejtezős ellenfeleink: Portugália, Svájc, Feröer, Lettország, Andorra

A szentpétervári Konstantin Palotában elkészítették a 2018-as oroszországi világbajnokság selejtezőinek csoportbeosztását. A magyar válogatott a B csoportba került, Portugáliát, Svájcot, Feröert, Lettországot és Andorrát kapta ellenfélnek.

A 2018-as világbajnokság selejtező sorozata jövő ősszel kezdődik meg, de a csoportbeosztások már most kialakultak, a FIFA szombaton, szentpétervári gáláján sorsolta ki a selejtező csoportjainak összetételét. Az európai sorozatban 52 ország indul a 13 világbajnoki helyért - míg a kontinens 14. csapata, Oroszország a rendező jogán lesz tagja a vébé mezőnyének. Európa többi 52 válogatottját kilenc csoportba osztották be, így hét hatcsapatos és két ötcsapatos csoporttal kezdődik meg a selejtező sorozat.

A csoportok első helyezettjei automatikusan kvalifikálják magukat a tornára, a nyolc legjobb csoportmásodik pedig pótselejtezős párharcokban dönt egymás között a maradék négy hely sorsáról.

A sorsolás előtt a júliusi világranglista alapján készült el a kalapbeosztás, a magyar válogatott a harmadik kalapból várt ellenfelekre, Ukrajna, Skócia, Svédország, Albánia, Észak-Írország, Szerbia és Görögország társaságában.

Az európai csoportok csapatait az orosz válogatott gólrekordere, Alekszander Kerzsakov és a németekkel 1996-ban Európa-bajnoki címert nyerő Oliver Bierhoff húzták ki. A mieink a B csoportba kerültek a harmadik kalapból, Andorra, Lettország és Feröer mellé, majd a második kalapból megkaptuk Svájcot, az elsőből pedig Portugáliát.

A selejtező sorozat 2016 szeptemberétől 2017 októberéig tart.

Bernd Storck, a magyar válogatott megbízott szövetségi kapitánya az mlsz.hu kérdésére így értékelte a sorsolást:

- Az én megbízatásom négy mérkőzésre szól, a világbajnoki selejtezők pedig még távol vannak, de sportigazgatóként is úgy gondolom, összességében jónak mondaható a sorsolásunk, hiszen a negyedik, ötödik és hatodik kalapból olyan ellenfeleket kaptunk, amelyek ellen nyernünk kell majd a sorozatban. Feröerrel a mostani Eb-selejtező sorozatban, Andorrával az előző vb-selejtező sorozatban voltunk egy csoportban, ezért aktuális képünk van mindkét válogatott játékerejéről. A portugál csapat kiemelkedik a csoportból, de két éve még Svájc is a nyolcadik helyen állt a FIFA világranglistáján, tehát nem kérdés, hogy mindkét együttes előttünk jár jelenleg. Ezzel együtt hazai pályán, egy jól szervezett magyar válogatottnak egyik rivális ellen sem kell majd esélytelenül felmennie a pályára - fogalmazott Bernd Storck.

Az európai csoportok beosztása:

A-CSOPORT

Hollandia
Franciaország
Svédország
Bulgária
Fehéroroszország
Luxemburg

B-CSOPORT

Portugália
Svájc
MAGYARORSZÁG
Feröer
Lettország
Andorra

C-CSOPORT

Németország
Csehország
Észak-Írország
Norvégia
Azerbajdzsán
San Marino

D-CSOPORT

Wales
Ausztria
Szerbia
Írország
Moldova
Grúzia

E-CSOPORT

Románia
Dánia
Lengyelország
Montenegró
Örményország
Kazahsztán

F-CSOPORT

Anglia
Szlovákia
Skócia
Szlovénia
Litvánia
Málta

G-CSOPORT

Spanyolország
Olaszország
Albánia
Izrael
Macedónia
Liechtenstein

H-CSOPORT

Belgium
Bosznia-Hercegovina
Görögország
Észtország
Ciprus

I-CSOPORT

Horvátország
Izland
Ukrajna
Törökország
Finnország


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS