Véber György meglepetéssel térne vissza az NB I-be

2013. július. 27., 11:45   |    

Véber György meglepetéssel térne vissza az NB I-be

Négy mérkőzéssel folytatódik ma az első forduló az OTP Bank Ligában. Pályára lép a bajnok és az egyik újonc is.

ÚJPEST FC–MVM PAKS
(Június 27., szombat, 16.30)

Az előző bajnoki idény egyik legnagyobb szenzációját szolgáltatta a paksiak Megyeri úti vendégjátéka. A zöld-fehérek 6-0-ra nyertek Lázok János vezérletével. A vereség egy rossz folyamatot is elindított a liláknál: a korábbiakhoz képest gyengébben teljesített a csapat hazai pályán (a Paks ellenben éppen idegenben szerepelt jobban). A nyáron mind a két csapatnál edzőt váltottak, az újpestieknél Kozma István, a paksiaknál a korábban mindkét klubban futballozott, első élvonalbeli edzői állomáshelyéről, Kecskemétről érkezett Horváth Ferenc az új tréner. Mint emlékezetes, a korábbi válogatott csatár a KTE-nél remekül mutatkozott be, sorozatban nyerte a mérkőzéseit. A vendégeknél nagy volt a játékosmozgás a nyáron, két olyan futballista is érkezett (Simon Attila esetében: érkezett vissza, a másik Hullám Attila), akik korábban az Újpest játékosai is voltak. A lila-fehérekhez eddig alig érkezett erősítés, egyedül a korábban a csapatban már jól szerepelt észt Jarmo Ahjupera visszatérése nevezhető annak.

PMFC-MATIAS–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Június 27., szombat, 19.00)

Érdekes, hogy egy évvel ezelőtt is a Fradi vendégjátéka jelentette a Pécsnek az idény hazai nyitányát, illetve a zöld-fehérek Pécsen léptek pályára első idegenbeli mérkőzésükön. Az a találkozó 0-0-ra végződött, a két mostani edző közül egyik sem volt még csapatánál. Sőt: Lőrincz Emil az élvonalban, vezetőedzőként, még sohasem játszott döntetlent. A pécsieknél is nagy volt a játékosmozgás, az érkezők közül különösen Mohl Dávid és Rácz Ferenc lehet nagy erősítés. Érdekes, hogy a korábbiaknál kevesebb, mindössze négy légiós van csak a keretben. A nagy terveket szövő Ferencváros elsősorban a csatársorát erősítette meg légiósokkal, Jack Tuijp, aki korábban a holland második vonal gólkirálya is volt, könnyen az idény meglepetésembere lehet. A zöld-fehérek egyébként 13 légióssal vágnak neki a szezonnak.

MTK BUDAPEST–MEZŐKÖVESD-ZSÓRY
(Június 27., szombat, 19.00)

Véber György két nappal ezelőtt ünnepelte a 44. születésnapját, szép ajándék lenne neki a csapatától a jó rajt. Ez azonban cseppet sem lesz egyszerű feladat, mert az előző idényben az MTK újonc létére elképesztően jól szerepelt hazai pályán, csak a bajnoki Győri ETO szerzett nála több pontot pályaválasztóként. Garami József együttese több fontos játékosát is elveszítette a nyáron (Wolfe, Tischler, Hidvégi, Zsidai, Rácz, Nikházi), a legjobbnak tűnő erősítés, Horváth Zsolt pedig súlyosan megsérült. Nem lesz így könnyű a rajt a tavaly pazarul indult a 7. forduló után még az élen állt kék-fehérek számára. A Mezőkövesd abszolút újonc a mezőnyben, nem abszolút újonc játékosokkal. Véber György keretéből 17-en (!) játszottak már az NB I-ben.

GYŐRI ETO FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Június 27., szombat, 21.00)

Az előző idény legjobb hazai mérlegével rendelkező, bajnoki címet is nyert alakulata az idegenben gyengén teljesített Diósgyőri VTK-t fogadja. „Országos egyes” – olvashatná ki bárki a fenti mondatból a jóslást, de a helyzet aligha ilyen szimpla. A Győri ETO az előző idénybeli produkcióihoz méltatlan játékot produkált a BL-selejtezőben, feledtetve azt, milyen magabiztos játékkal nyerte meg a DVSC-Teva ellen a Szuperkupát. Arra is érdemes emlékezni, hogy a diósgyőriek új edzője, Tomiszlav Szivics tavasszal a Paks csapatával meglepetésre győzött az ETO Parkban. Mindkét együttesben változott a keret az előző idényhez képest, a bajnok Martinezzel, Wolfe-val, és a Mevoungouval erősített. A borsodiak elveszítették három fontos és népszerű spanyol játékosukat, s nem erősítettek olyan léptékben, mint az előző években. A legnagyobb fogásnak a volt újpesti, Barczi Dávid megszerzése tűnik.

A meteorológiai előrejelzések alapján a hétvégén rendkívüli melegre számíthatunk. Még az esti órákban is nagyon magas hőmérsékletre kell készülni, várható hogy az illetékes szervek hőségriadót rendelnek el. A hőségriadó közvetlenül nem érinti a forduló meccseit, hiszen az általában 11-15 óra között szabályozza a napon való tartózkodással és a védőitallal kapcsolatos kérdéseket. Az MLSZ ismeretei szerint az egyes csapatoknál érvényben lévő pályarendszabályok értelmében palackot nem lehet a nézőtérre bevinni, ami gondot okozhat több szurkoló számára, különösen akkor, ha gyerekekkel érkeznek. Éppen ezért az MLSZ felkéri a mérkőzéseket rendező sportszervezeteket, hogy mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy a mérkőzésre kilátogató szurkolókat megóvják az időjárás következményeitől.

A további program

Vasárnap:
Videoton FC-Szombathelyi Haladás 16.30
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano - Budapest Honvéd 18.30
DVSC-TEVA - Kaposvári Rákóczi 20.30

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS