Vége a szezonnak, kiesett a Siófok

2013. június. 02., 18:43   |    

Vége a szezonnak, kiesett a Siófok

Utolsó meccsén vesztette el hazai veretlenségét az FGSZ Siófok, ezzel kiesett az OTP Bank Ligából. A Lombard Pápa diósgyőri pontvesztése ellenére meghosszabbította élvonalbeli tagságát.

FGSZ Siófok - Újpest FC 0-1
Vezette:
Farkas Ádám (Szpisják Zsolt, Márkus Tamás)
Gólszerző: Zamostny a 90. percben

Az első pillanatoktól kezdve érezhető volt, hogy a siófokiak számára fontosabb a mérkőzés, a házigazdák igyekeztek nyomás alatt tartani az újpesti kaput, de a vendégek védelme jól működött. A 28. percben Pál Szabolcs zavarta meg az újpesti 16-oson belül Vermes Krisztiánt, a védő szabálytalankodott, így a hazaiak büntetőhöz jutottak. Melczer Vilmos végezte el a tizenegyest, de Balajcza Szabolcs védte a nem túl jól helyezett lövést. Az első félidőben ehhez fogható lehetőség már nem adódott a Siófok előtt, szünetben kiesésre állt Horváth Károly csapata. A fordulás után is a hazaiak kezdeményeztek, de a támadó harmadban nem tudtak váratlan megoldásokat húzni, az újpesti védelem hatékonyan szűrte a támadásaikat. A hajrában két nagy lehetősége is volt a Siófoknak, de a 90. percben egy kontra végén a lila-fehérek megszerezték a győztes találatot, az ősszel még a Balaton-partján játszó Zamostny Balázs lőtt a jobb alsó sarokba (0-1), megpecsételve a hazaiak sorsát.



DVTK - Lombard Pápa 1-1 (0-0)
Vezette:
Andó-Szabó Sándor (Horváth Róbert, Bozó Zoltán)
Gólszerző: Kádár a 91., ill. Vadász (öngól) a 83. percben

A pápaiak számára csak a győzelem jelentett biztos bennmaradást, minden más eredménynél a párhuzamosan futó Siófok-Újpest meccs eredményétől függött a sorsa. Ennek ellenére a DVTK kezdte aktívabban a meccset, az első félidőben a vendégek előtt nem alakult ki komolyabb helyzet, a diósgyőriek viszont többször is közel jártak a gólszerzéshez, Szűcs Lajosnak nagyokat kellett védenie. A második félidőben is a diósgyőriek játszottak veszélyesebben, a 81. percben kapufát is lőttek, ezért is volt váratlan a pápaiak vezető találata a 83. percben: Griffith kapu mellé tartó lövése megpattant Vadász Viktoron és a kapuban kötött ki (0-1). A 90. percben Dóczi Krisztián megkapta második sárgáját, a DVTK pedig a 91. percben kihasználta az emberelőnyt, egy bal oldali szabadrúgás után Kádár Tamás kanalazta a labdát a kapuba (1-1). A pápaiak nem tudták elérni céljukat, mert elmaradt a győzelmük, de a Siófok sem nyert, így a döntetlennel is sikerült kiharcolniuk a bennmaradásukat.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS