Véget ért a rájátszás, csütörtökről aranycsata a Jet-Sol Ligában

2018. május. 14., 13:30   |    

Véget ért a rájátszás, csütörtökről aranycsata a Jet-Sol Ligában

Csütörtökön rendezik a Jet-Sol Liga döntő párharcának első mérkőzését, a két résztvevő egyike sem tudott nyerni a felsőházi rájátszás utolsó fordulójában.

A fontos kérdések már a hétvégi forduló előtt eldőltek a női NB I-ben, a Fradi hetekkel ezelőtt bebiztosította helyét az aranyéremért rendezendő, két nyert meccsig tartó párharcban, míg az MTK a múlt héten vívta ki ugyanezt a jogot. Bizonyára ez is közrejátszott abban, hogy egyik aranyesélyes csapat sem nyert a felsőházi rájátszás utolsó fordulójában. A Fradi az ETO FC otthonában játszott 2-2-es döntetlent, úgy, hogy Sipos Lilla találatával a szünetben a győriek vezettek, de Allegra Poljak és Szabó Viktória góljaival a 68. percre fordult a kocka. Sipos Lilla azonban a 84. percben ismét betalált, pontot mentve együttesének.

A DVTK két hete még reménykedhetett benne, hogy az utolsó forduló dönt a második helyről, de az eredmények másképpen alakultak, így csupán presztízsből győzte le a néhány kulcsemberét a kispadon pihentető MTK Hungáriát a miskolci csapat. A találkozó 5. percében Olar szerzett vezetést a hazaiaknak, erre a gólra Szabó Zsuzsanna a 39. percben még válaszolt, de Boros Kinga 45. percben esett találatára már nem volt megfelelő válasza az MTK-nak, Turányi Lilla ugyanis saját kapuját vette be a 47. percben, így alakult ki a 3-1-es végeredmény. A DVTK a harmadik lett a rájátszásban, ezért hazai pályán kezdi meg az ETO FC elleni, szintén két nyert meccsig tartó bronzcsatát.

Az alsóházban az Astra visszavágott a Haladás Viktóriának a 9-0-ás márciusi vereségért, igaz, csak egy góllal sikerült nyernie, 2-1-ra. A két csapat az 5. helyért zajló rájátszásban a héten ismét találkozik egymással. A Kóka fölényes, 7-0-ás sikerrel küldte haza az Újpestet, a teljes bajnokságban pont nélkül álló lila-fehéreknek csodaszámba menő javulásra lenne szükségük, ha az egyenes kiesés elkerüléséért rendezett helyosztót sikerrel szeretnék zárni a kókaiak ellen.

Jet-Sol Liga, rájátszás, 6. forduló:

Felsőház:

ETO FC Győr-Ferencvárosi TC 2-2 (1-0)
DVTK-MTK Hungária 3-1 (2-1)

Alsóház:

Astra-4IG-HFC-Haladás Viktória 2-1 (1-0)
Kóka FNLA-Újpest FC 7-0 (4-0)

A helyosztók 1. fordulójának programja:

 


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS