Vendégek vasárnapja

2007. július. 22., 21:14   |    

Vendégek vasárnapja

Az NB I első fordulójának mindkét vasárnapi mérkőzése vendégsikert hozott: a Debrecen 2-1-re győzött Diósgyőrben, a Honvéd pedig 3-0-ra Rákospalotán.

Biztos kispesti győzelem

A Budai II László Stadionban a kispestiek a 39. percben szereztek vezetést: ekkor Ivancsics Gellért átadása után Bárányos Zsolt lőtt 12 méterről a kapuba (0-1). A vendégek az 53. percben növelték előnyüket, ekkor az első gól szerzője, Bárányos indította Guie-Guie Gneki Abrahamot, aki közelről helyezett a hálóba (0-2). Hat minutummal később újabb kispesti gólt láthattak a nézők: Pomper Tibor 24 méterről, szabadrúgásból növelte a vendégek előnyét, s ezzel be is állította a végeredményt (0-3).

Kouemaha nagyszerűen kezdett

Nyolc perccel a kezdés után Dorge Rostand Kouemaha lépett ki a hazai védők közül, majd 16 méterről a kapuba bombázott (0-1). A 16. percben a kameruni támadó 20 méterről újabb bombagólt szerzett, megduplázva ezzel a debreceniek előnyét (0-2). A diósgyőriek azonban nem adták fel, s a 21. percben szépítettek is: Sipeki István szöglete után Katona Attila fejelt a kapu közepébe (1-2). Az eredmény később már nem változott, így tehát a bajnoki címvédő győzelemmel kezdte az új pontvadászatot.

REAC - Budapest Honvéd 0-3 (0-1)
Gólszerző: Bárányos a 39., Abraham az 53., Pomper az 59. percben

Diósgyőr - DVSC-TEVA 1-2 (1-2)
Gólszerző: Katona a 21. illetve Kouemaha a 8., Kouemaha a 16. percben

(A mérkőzések jegyzőkönyvei megtekinthetők a Bajnokságok menüpont alatt, az Eredmények címszónál.)


(Fotó. NB1.hu)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS