Vendéggyőzelmek az OTP Bank Ligában

2020. október. 03., 21:45   |    

Vendéggyőzelmek az OTP Bank Ligában

A Kisvárda Mezőkövesden, a Paks Diósgyőrben szerezte meg a három pontot az OTP Bank Liga 6. fordulójának szombati játéknapján.

Mezőkövesd Zsóry FC-Kisvárda Master Good 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Ene (90., öngól), illetve Simovic (5.), Navratil (14.)
Mezőkövesd: Rjabenko (Szappanos, 18.) - Szeles (Nagy D., a szünetben), Neszterov, Katanec (Borjacsuk, 74.), Karnyickij, Lakveheliani - Cseri, Vadnai (Farkas D., 54.), Berecz - Szerderov (Jurina, a szünetben), Vutov
Kisvárda: Dombó - Hej, Melnyik, Ene, Rubus - Lucas (Karaszjuk, 66.), Simovic - Navratil (Horváth Z., 81.), Bumba (Cukalasz, 89.), Sassá (Kukoc, 89.) - Viana (Camaj, 81.)

A mérkőzés előtt köszöntötték a hazaiak válogatott középpályását, Cseri Tamást, aki századszor lépett pályára az élvonalban. A mezőkövesdi ünneplés azonban nem tartott sokáig, egy hatalmas védelmi hiba után ugyanis gyorsan vezetést szerzett a Kisvárda, amely a folytatásban is lendületben maradt, és a házigazdák zavarodottságát kihasználva már a 14. percre kétgólos előnybe került. Kuttor Attila vezetőedző a történtek hatására a 18. percben kapust cserélt, és a Rjabenko helyére beállt Szappanosnak is bőven akadt dolga. A kövesdieket többször csak a kapufa vagy a szerencse mentette meg az újabb góltól, miközben ők szinte alig jelentettek veszélyt a kapura. A második félidőt jobban kezdték a hazaiak, de a lendületük nem tartott sokáig, a folytatásban pedig leginkább a mezőnyben folyt a játék. A kisvárdaiak a hajrában átadták a területet vendéglátóiknak, akik azonban veszélyes helyzeteket továbbra sem tudtak kialakítani, s bár egy öngóllal szépítettek, összességében megérdemelte a vendégsiker.

Diósgyőri VTK-Paksi FC 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Molnár (49.), illetve Windecker (45+1.), Szakály (91.)    
DVTK: Antal - Sesztakov, Polgár, Hegedűs J., Memolla - Márkvárt, Iszlai - Molnár (Rui Pedro, 86.) - Hasani (Ivanovski, 74.), Drazic, Grozav
Paks: Hegedüs - Lorentz, Osváth (Kulcsár, 67.), Gévay, Szabó J. - Windecker, Balogh, Böde (Csősz, 56.) - Bertus (Szakály, 67.), Sajbán, Hahn (Haraszti, 82.)

Szervezettebben és veszélyesebben játszott a mérkőzés elején a Paks, letámadta ellenfelét, ezzel többször hibára késztette a Diósgyőrt. A hazai csapat a játékrész feléhez közeledve már fel tudta vinni a labdát, és több lövési kísérlete is volt. Kiegyenlítetté vált a játék, sőt a játékrész hajrájában viszonylag sok időt tartózkodott a vendégek kapuja előtt a DVTK, a vezetést mégis az utolsó percekre ismét felpörgő paksiak szerezték meg a ráadáspercben.  A pihenő után szabadrúgásból gyorsan egyenlített a Diósgyőr, amely aktívan kezdte a második félidőt. Élénk iramú volt ez a játékrész, mindkét csapat úgy érezte, hogy meg tudja szerezni a győzelmet érő gólt. Sok helyzet ezzel együtt nem adódott, de a Paks egy szöglet utáni ellentámadásnál a 90. percben nagy gólszerzési lehetőséget hagyott ki, a védést követő szögletből pedig betalált. Ezzel begyűjtötte a három pontot az összességében kiegyenlített mérkőzésen. A vendégcsapat, amely a két gólját az első és a második félidő ráadásában szerezte, a nyolcadik helyre lépett előre, a hazai együttes pedig jelenleg a 11. az élvonal tabelláján.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS