Vendéggyőzelmek az OTP Bank Ligában

2022. február. 12., 22:10   |    

Vendéggyőzelmek az OTP Bank Ligában

Az OTP Bank Liga 20. fordulójának szombati játéknapján az éllovas Puskás Akadémia 2-1-es vereséget szenvedett hazai pályán a sereghajtó MTK-tól. A Mezőkövesd Debrecenből, a Gyirmót FC Győr pedig Paksról hozta el a három pontot.

Paksi FC-Gyirmót FC Győr 2-3 (1-2)
Gólszerzők: Ádám (39., 72.), illetve Varga B. (17., 25., az elsőt 11-esből), Ventúra (82.)
Piros lap: Windecker (41.)
Paks: Rácz - Osváth, Tamás, Szélpál, Medgyes S. - Nagy R. (Balogh B., 58.), Windecker, Sajbán, Kesztyűs (Vas, 87.) - Ádám, Böde
Gyirmót: Rusák - Major, Csörgő, Hajdú, Zeke - Vass Á. - Hasani (Szegi, 92.), Nagy P. (Ventúra, 79.), Klimovics, Cvetanoski (Medgyes Z., 67.) - Varga B. (Simon A., 78.)

Eseménydús és izgalmas első félidőt láthatott a Fehérvári úti stadion közönsége, de a hazai szurkolóknak kevés öröme volt ebben. A Gyirmót egy jogosnak tűnő büntetővel, valamint a duplázó Varga Barnabás szemfüles találatával 25 perc alatt kétgólos előnybe került, majd épphogy összejött a szépítés a hazaiaknak, szinte azonnal emberhátrányba is kerültek, Windeckert a második sárga lapját követően kiállította a játékvezető. Fordulás után a leginkább az eredmény megtartására koncentráló vendégek egy videobírózással les miatt érvénytelenített gólig jutottak, majd még inkább visszaálltak. A Paks erőltette inkább a támadásokat, majd az utolsó negyedórához közeledve Ádám Martin megszerezte saját maga és csapata második találatát, ezzel az emberhátrány ellenére egyenlített a hazai együttes. Az utolsó 10 percben megélénkült a Gyirmót játéka, a vendégek nagyobb energiát fektettek a helyzetek kialakításába, aztán a percekkel korábban csereként beállt szlovák Denis Ventúra góljával újfent előnybe kerültek, és a lefújásig kivédekezték a paksi támadásokat.

Debreceni VSC - Mezőkövesd Zsóry FC 1-4 (1-1)
Gólszerzők: Dzsudzsák (45., 11-esből), illetve Jurina (19., 88.), Vadnai (63.), Besirovic (68.)
DVSC: Hrabina - Baranyai (Bévárdi, 71.), Deslandes (Soltész, 85.), Pávkovics, Ferenczi - Da. Babunszki (Bényei, 71.), Baráth, Dzsudzsák, Do. Babunszki, Ugrai (Bódi, 71.) - Szécsi (Tischler, 85.)
Mezőkövesd: Tordai - Farkas, Vadnai, Lukic, Qaka (Cseke, 67.) - Babati (Ikenne-King, 67.), Bilali, Besirovic (Drazic, 79.) - Jurina, Kocsis (Karnyicki, 61.), Calcan (Kis, 61.)

A Debrecen kezdte aktívabban a találkozót, de a vendégek védelme magabiztosan állt a lábán. Miután egy szöglet után előnybe került a Mezőkövesd, fordult a játék képe, a kövesdiek kihasználták, hogy a hazaiak rendkívül pontatlanul játszottak, és némi mezőnyfölényt alakítottak ki. Az első félidő hajrája aztán megint a házigazdáké volt, akik kapufák után közvetlenül a szünet előtt büntetőhöz jutottak, miután egy szögletnél Kocsis fellökte Baráth-ot a kapu előterében. A 11-est Dzsudzsák magabiztosan értékesítette. A fordulást követően ismét a vendégek futballoztak veszélyesebben, és a sokadik helyzetüket gólra váltották. A vezetés megszerzése után is lendületben maradtak, s öt perc elteltével - lemásolva a második találat előtti koreográfiát - újra bevették Hrabina kapuját, ezzel eldőlni látszott a mérkőzés. A hajrá nem tartogatott fordulatot, sőt, a Mezőkövesd egy újabb jobb oldali akció végén még növelte is előnyét, így megérdemelten távozott három ponttal. A kövesdiek ezzel megszakították négy mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatukat, a DVSC pedig négy veretlenül megvívott találkozó után kapott ki ismét.

Puskás Akadémia FC-MTK Budapest 1-2 (0-1)
Gólszerző: Skribek (79.), illetve Futács (34.), Ramadani (69.)
Piros lap: Baluta (76.)
Puskás Akadémia FC: Markek - Szolnoki, Spandler, Nunes, Nagy (Komáromi, 81.) - Van Nieff, Favorov - Slagveer (Skribek, 57.), Baluta, Corbu (Urblik, 46.) - Plsek (Kozák, 81.)
MTK Budapest: Mijatovic - Varju, Szépe, Rajkovic, Sluka - Ramadani, Kata, Spirovski - Stieber (Kadlec, 82.), Futács (Miovski, 81.), Palincsár (Szakály, 70.)

Mindkét gárda óvatosan kezdte a mérkőzést, a vendégeknél Futács jelentette a legtöbb a veszélyt, aki végül a 33. percben egy szép támadás végén meg is szerezte a vezetést a kék-fehéreknek. A fordulást követően a felcsúti együttes magasabb fokozatba kapcsolt és több nagy lehetőséget is kidolgozott, de a helyzetek kimaradtak, a túloldalon viszont Futács ezúttal gólpasszal jelentkezett, Ramadani duplázta meg a különbséget. Az utolsó bő negyedórára Baluta könyöklése miatt emberhátrányba került a Puskás Akadémia, de még így is tudott szépíteni, is harcossá tette a hajrát, pontot mentenie azonban nem sikerült. A kék-fehérek mindössze második sikerüket aratták idegenben ebben a szezonban, augusztus óta először diadalmaskodtak vendégként. A felcsúti gárda egymást követő három siker után kapott ki.

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS