Vendégként győzött a Budafok és a MOL Fehérvár is

2020. október. 25., 19:18   |    

Vendégként győzött a Budafok és a MOL Fehérvár is
Fotó: molfehervarfc.hu

Zalaegerszegen is folytatta jó szereplését a BMTE, a MOL Fehérvár elle folytatódott a Mezőkövesd rossz sorozata, több mint két hónap után nyert újra bajnokit a DVTK, a Puskás Akadémiát győzte le az OTP Bank Liga 5. fordulójában.

Kötelező a maszkviselés a mérkőzéseken!

Kötelező a maszkviselés a mérkőzéseken!

Az október 23-i kormányrendeletnek megfelelően kötelező a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken, így a sportrendezvényeken is.

Tovább

OTP Bank Liga, 8. forduló:
ZTE FC–Budafoki MTE 1–3 (1–2)
Zalaegerszeg, v.: Erdős
gólszerzők: Szalai D. (10.), illetve Kovács D. (11.), Kulcsár K. (21.), Skribek (76.)
sárga lap: Kovács B. (35.), Gergényi (45.), Lesjak (88.)

ZTE FC: Demjén – Szalai D., Bobál D., Lesjak, Gergényi – Sankovic, Bedi – Vass P. (Tajti, 67.), Kovács B. (Babati, 54.), Szánthó (Kun, 75.) – Dragóner (Zimonyi, 54.)
Budafoki MTE: Póser – Margitics (Huszti A., 57.), Vaszicsku (Soltész, 54.), Nikolic, Medgyes – Micsinai, Oláh B. – Ihrig-Farkas (Skribek, 72.), Kulcsár K. (Zsóri, 72.), Szabó M. – Kovács D.

A hazaiak már az első percben nagy helyzetet hagytak ki, de így sem kellett sokáig várniuk a vezető gólra. Azonban nem örülhettek sokáig, mert a középkezdés után a vendégek az első támadásukból egyenlítettek. A ZTE próbált irányítani, de támadásai legtöbbször korán elhaltak, ellenben a budafoki kontrák veszélyesebbek voltak. A fővárosiak aztán nem akciógóllal, hanem Kulcsár szabadrúgásával fordítottak a játékrész derekán. A kék-fehérek hátrányban sem tudtak újítani, a Budafok viszont közel járt ahhoz, hogy megduplázza az előnyét, ugyanis Vaszicsku fejes gólját les miatt nem adták meg, a szünet előtt pedig Kovács Dávid rontott el egy ziccert.

A folytatásra nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a ZTE, és annak ellenére sem sikerült egyenlítenie, hogy a kezdeti rohamok során akadt néhány lehetősége. Az idő múlásával meddővé vált a hazaiak fölénye. Az utolsó negyedórára ismét fokozta a nyomást a Zalaegerszeg, azonban ezt hamar kihasználta a Budafok, amely egy gyors ellentámadás végén a csereként beállt Skribek révén eldöntötte a három pont sorsát. Az újabb bekapott gól, megtörte a kék-fehérek lendületét, így a lefújásig az eredmény már nem változott.

Mezőkövesd Zsóry FC–MOL Fehérvár FC 1–2 (0–1)
Mezőkövesd, v.: Berke
gólszerzők: Berecz (87., 11-esből), illetve Nego (32.), Houri (83., 11-esből)
sárga lap: Besirovic (44.), Cseri (71.), Farkas (74.), illetve Musliu (27.), Nego (57.), Nikolov (58.), Fiola (67.)

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas, Jagodics, Karnyicki, Eperjesi – Cseri (Jurina, 83.), Mahszi, Berecz, Szerderov (Borjacsuk, 70.) – Besirovic (Vajda, 83.), Vutov (Lakveheliani, 70.)
Fehérvár: Rockov – Bolla, Musliu, Stopira, Fiola – Nikolov, Nego – Bamgboye (Hangya, 84.), Houri, Petrjak – Nikolics (Zivzivadze, 73.)

Többször veszélyeztettek az első negyedórában a székesfehérváriak. Nem egyszer volt olyan támadásuk, melynek során hosszan benntartották a labdát a hazaiak tizenhatosán, néhányszor lövéssel zárták le akciójukat, de ezek nem voltak pontosak, erősek. A Mezőkövesd rövid szakaszokban birtokolta a labdát, később viszont, amikor kicsit már bátrabban futballozott, hátrányba került Nego fejesgóljának következtében.

A Fehérvár az első félidőben nagy mezőnyfölényben játszott, a széleken sokszor került a mezőkövesdi védelem mögé, a beadások, utolsó passzok azonban gyakran pontatlanok voltak – nem "találtak" társat a betömörülő védők között –, ezért több lehetőség kihasználatlanul maradt.

A szünet után aktívabbá vált a Mezőkövesd, magasabban védekezett, igyekezett letámadni és hibára kényszeríteni a fehérvári játékosokat. A bátrabb futball kisebb helyzeteket eredményezett. Kiegyenlítettebb lett a játék, majd a végéhez közeledve előbb a Fehérvár, azután a Mezőkövesd rúghatott tizenegyest, így alapvetően nem változott a helyzet. A vendégcsapat elsősorban az első félidőben nyújtott jóval jobb teljesítménye révén megérdemelte a három pontot.

Diósgyőri VTK–Puskás Akadémia FC 3–0 (3–0)
Miskolc, v: Andó-Szabó
gólszerzők: Drazic (5.), Ivanovski (18., 11-esből), Grozav (38.)
kiállítva: Spandler (56.)
sárga lap: Drazic (9.), Ivanovski (54.), Karan (68.), Márkvárt (71.), illetve Spandler (14., 56.), Szolnoki (21.), Plsek (25.), Mance (68.), Van Nieff (72.)

DVTK: Danilovic – Szűcs, Polgár, Hegedűs, Memolla (Hasani, 71.) – Márkvárt, Karan – Max, Ivanovski (Korbély, 87.), Grozav (Rui Pedro, 77.) – Drazic (Makrai, 89.)
Puskás Akadémia: Tóth B. – Nagy Zs., Meissner, Szolnoki, Spandler – Plsek, Van Nieff (Komáromi, 83.) – Mance, Baluta (Urblik, 59.), Slagveer (Kiss T., 63.) – Knezevic

Alig több mint negyedóra után kétgólos előnyre tett szert a hazai együttes Drazic vezetésével. A szerb légiós az ötödik percben remek egyéni megmozdulása végén lőtt a kapuba, bő 10 perc múlva pedig büntetőt harcolt ki, melyet Ivanovski értékesített. A hátrányban futballozó vendégek kissé feszülten folytatták a küzdelmet, de azért előttük is adódott gólszerzési lehetőség. A szünethez közeledve egy védelmi hibát kihasználva viszont a DVTK szerzett újabb gólt, ezzel gyakorlatilag egy félidő alatt eldöntötte az összecsapást.

Fordulás után hamar végleg megpecsételődött a Puskás Akadémia sorsa, Spandler ugyanis megkapta a második sárga lapját, így a vendégek emberhátrányba is kerültek. A folytatásban változatlanul a Diósgyőr volt az aktívabb, de a hazaiak a magabiztos előny tudatában már nem erőltették túlzottan a támadásokat, a lefújásig megőrizték háromgólos előnyüket.

OTP Bank Liga NB I. 8. forduló

Sorsolás
2023. 09. 29. 20:00
ZTE Aréna
2023. 09. 30. 14:30
Paksi FC Stadion
2023. 09. 30. 17:00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2023. 09. 30. 19:30
Debreceni Nagyerdei Stadion
2023. 10. 01. 15:00
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2023. 10. 01. 17:30
DVTK Stadion


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC
Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS