Vendégként tavasszal még nyeretlen DVSC látogat a Vidihez

2019. március. 29., 17:33   |    

Vendégként tavasszal még nyeretlen DVSC látogat a Vidihez
Fotó: dvsc.hu

A válogatott sikerét követő eufória után ismét a kluboké a főszerep, szombaton a huszonhatodik fordulót rendezik az OTP Bank Ligában. A Ferencváros Kisvárdán játszik, a MOL Vidi a Debrecent fogadja. A 17.00-es meccseket online körkapcsolásban az m4sport.hu-n követhetik, a Kossuth Rádió pedig hajrákról ad jelentést 18.30-tól, míg a 20.11-es Sportvilágban a MOL Vidi FC–DVSC rangadót közvetítik.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–BUDAPEST HONVÉD
(Mezőkövesd, 13.45)

Érdekes, hogy egyetlen hely, de hét pont választja el egymástól a két együttest, a Honvéd áll jobban, az ötödik helyen. A hazai csapat a legutóbbi két fordulóban veszített, a legutóbbi négy meccséből csak egyet nyert meg. Pályaválasztóként legutóbb győzni tudott a Paks ellen, de november 3. óta hatból csak két mérkőzésen szerzett három pontot. A Bp. Honvéd ellen 2016 óta nem tud otthon nyerni. A kispestiek a legutóbbi hat idegenbeli mérkőzésükön mindössze két pontot szereztek, ebből következően nyeretlenek maradtak.

PAKSI FC–ÚJPEST FC
(Paks, 17.00)

A Paks a nyolcadik, az Újpest a negyedik a tabellán, a lila-fehérek kilenc ponttal állnak jobban. Csertői Aurél legénysége győzelemmel kezdte a tavaszt a Hungária körúton az MTK ellen, de azóta csak a Debrecent tudta legyőzni. Pályaválasztóként október 27. óta csak ezt az egy mérkőzést nyerte meg, ellenben a legutóbbi három találkozóján veretlen maradt. Az Újpest két elrontott mérkőzés után a válogatott mérkőzések miatti szünet előtt ismét nyert, az előtte álló Debrecennel azonos pontszámmal negyedik. Vendégként november 10. óta csak egyszer, a Puskás Akadémia ellen nyert, két vereség mellett jellemzően döntetleneket játszott. A Paks egy időben az Újpest mumusának számított, de az utóbbi időben sok a döntetlen a két csapat párharcában, a zöld-fehérek lassan három és fél éve nyeretlenek Nebojsa Vignjevics gárdája ellen.

KISVÁRDA MASTER GOOD–FERENCVÁROSI TC
(Kisvárda, 17.00)

Az elmúlt években a Ferencváros háromszor játszott Kisvárdán, a Magyar Kupában nem tudott nyerni, a bajnokságban igen. Összesen egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség a mérlege. Dajka László együttesének akadt egy nagyszerű sorozata a tavasz elején, de a legutóbbi hét tétmeccsén, beleértve a Ferencváros elleni Magyar Kupa-mérkőzéseket is, nyeretlen maradt. Az OTP Bank Ligában, pályaválasztóként a legutóbbi öt mérkőzésén veretlen maradt, a 450 perc alatt csupán egy gólt kapott. A listavezető Ferencváros a legutóbbi négy bajnokiját megnyerte, de vendégként kevésbé eredményes, a legutóbbi nyolc találkozójából csak hármon győzött.

SZOMBATHELYI HALADÁS–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Szombathely, 17.00)

A Puskás Akadémia csak két hellyel áll a még kiesőhelyen lévő Kisvárda előtt, de a sereghajtó Haladással szemben óriási, tizennégy pontos az előnye. A legutóbbi három bajnokijából kettőt megnyert, de mindkettőt pályaválasztóként. Vendégként eddig egyszer nyert a szezonban, a MOL Vidi ellen, Székesfehérváron. A Haladás az előző fordulóban veszített, de előtte két fővárosi csapatot is le tudott győzni. Pályaválasztóként legutóbb nyert, az Újpest ellen. A felcsútiak eddig egyszer, 2017 augusztusában tudtak győzni a Haladás vendégeként.

MTK BUDAPEST–DIÓSGYŐRI VTK
(Hungária körút, 17.00)

A forduló egyetlen budapesti mérkőzésén a hetedik helyezett MTK fogadja a mindössze négy ponttal lemaradva álló Diósgyőrt. A kék-fehérek az edzőváltás előtt nem szerepeltek jól pályaválasztóként, a legutóbbi három hazai találkozójukon pont nélkül maradtak. Lucsánszky Tamás ezen a mérkőzésen mutatkozik be otthon is a csapat élén. A Diósgyőr az elmúlt négy fordulóban csupán három pontot szerzett. A legutóbbi négy idegenbeli bajnokiját a tabella első négy helyezettje ellen játszotta, a MOL Vidi elleni bravúros győzelem óta háromszor kikapott, 0–1–3-as gólkülönbséggel.

MOL VIDI FC–DEBRECENI VSC
(Székesfehérvár, 19.30)

A Vidi viszonylag sokszor játszott már pályaválasztóként tavasszal. Borzalmasan kezdte a maga szempontjából az évet, az első két meccsét elveszítette a Puskás Akadémia és a Diósgyőr ellen. Azóta sem tündököl, de gyűjtögeti a pontokat, a Haladás, a Kisvárda és a Mezőkövesd ellen is egygólos győzelmet aratott. A DVSC kétarcú csapat, a hazai mérlege jó, ennek köszönheti, hogy a harmadik helyen áll. Vendégként ellenben 2019-ben még nem szerzett pontot. 2014 novembere óta nyeretlen a Debrecen a Vidi ellen a bajnokságban.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS