Vendégsiker Békéscsabán és Szombathelyen

2015. július. 19., 20:16   |    

Vendégsiker Békéscsabán és Szombathelyen

Két mérkőzéssel zárult az OTP Bank Liga 1. fordulója: a DVSC némi szerencsével győzte le a Békéscsabát, a Ferencváros két góllal bizonyult jobbnak a Haladásnál.

Békéscsabai Előre - DVSC-Teva 2-3 (2-1)
Vezette: Pintér Csaba
Gólszerző: Laczkó a 14., Viczián a 36., ill. Nagy Z. a 20., Tisza a 69., Bényei (öngól) a 90. percben

A Békéscsaba nagyszerű hangulatú, változatos mérkőzéssel debütált az élvonalban. A hazaiak nem voltak megilletődve a nemzetközi kupaporondon is érdekelt szomszédvár elleni derbin, és a 14. percben megszerezte a vezetést is, egy jobb oldali szöglet után Laczkó Zsolt fejelt 6 méterről a hálóba (1-0). Hat perccel később egy debreceni szögletet követően nem tudott felszabadítani a hazai védelem, Horváth Zsolt ívelt a kapu elé, Nagy Zoltán pedig két lépésről a hálóba fejelt (1-1). A 36. percben Viczián Ádám szerzett labdát a debreceni térfélen, kapura tört, majd 6 méterről a hálóba helyezett (2-1). A folytatásban is változatos volt a találkozó, mindkét kapu előtt alakultak ki helyzetek, de a fordulás után már csak a debreceniek használták ki ezeket. A 69. percben egy védelmi hibát Tisza Tibor használt ki, és 8 méterről megszerezte a vendégek egyenlítő találatát (2-2), majd a 90. percben egy öngól jelentette a Loki győzelmét: Korhut Mihály szabadrúgása után a jobb kapufáról Bényei hátára, onnan pedig a gólvonal mögé pattant a labda (2-3).

Szombathelyi Haladás - Ferencváros 0-2 (0-1)
Vezette: Kassai Viktor
Gólszerző: Lamah a 10., Sesták a 90. percben

A Ferencváros már a 10. percben megszerezte a vezetést, Gera jobb oldali beadása után Roland Lamah érkezett jó ütemben, és 7 méterről a léc alá bombázott (0-1). Az első félidő végéig magabiztosan őrizte előnyét a Ferencváros, sőt, további gólokat szerezhetett volna, miközben a Haladásnak nem volt komoly esélye a gólszerzésre. A fordulás után két nagy helyzettel jelezték a szombathelyiek, hogy nem tettek le a pontszerzésről. Ezt követően azonban a Fradi előtt adódtak helyzetek, Király Gábor azonban pár védéssel bizonyította, hogy nem véletlenül tartják a Haladás legjobb nyári igazolásának. A 90. percben Stanislav Sestak nagy helyzetben előbb Királyba lőtte a labdát, majd a kipattanót a hálóba passzolta, így alakult ki a 0-2-es végeredmény.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS