Vereségével kiesett a ZTE

2012. április. 21., 20:20   |    

Vereségével kiesett a ZTE

Az OTP Bank Liga 25. fordulójának szombati játéknapján a Videoton győzelme a ZTE kiesését jelentette.

ZTE FC - Videoton 0-2 (0-1)
Vezette:
Oláh Gábor (Farkas Balázs, Butkai Zsolt)
Gólszerző: Nikolics a 37. (11-esből), Gosztonyi a 73. percben
Kiállítva: Vaskó a 69., ill. Jahic a 36., Bogunovic a 36. percben

A mérkőzés első félidejében a Videotonnak volt több helyzete, a ZTE legnagyobb lehetősége a 32. percben alakult ki, ekkor Mladen Brkic fejese után Tomás Tujvelnek kellett nagyot védenie. A 36. percben - kezezés miatt - büntetőhöz jutott a Videoton, az esetnél a játékvezető két vehemensen reklamáló zalai labdarúgónak, Milan Bogunovicnak és Safet Jahicnak is piros lapot mutatott fel. A 11-est Nikolics Nemanja gólra váltotta (0-1). Kettős emberelőnyben a vendégek meddő fölényben játszottak, majd a 69. percben a Videoton is megfogyatkozott, Vaskó Tamás jutott a kiállítás sorsára. A 73. percben Milan Peric fejesét követően Vlaszák Géza csak kiütni tudta a labdát, az érkező Gosztonyi András pedig közelről a hálóba passzolt (0-2), bebiztosítva a címvédő sikerét. Vereségével a Zalaegerszeg már nem kerülheti el a kiesést, a Videoton pedig harcban maradt a bajnoki címért.


Ferencváros - Kecskeméti TE 2-1 (2-0)
Vezette:
Solymosi Péter (Medovarszki János, Horváth Róbert)
Gólszerző: Simic az 1., Grúz a 32., ill. Litsingi a 47. percben
Kiállítva: Sváb a 80., ill. Pekár a 70. percben

A Ferencváros már az 1. percben vezetést szerzett, Sváb Dániel bal oldali beadását követően Beliczky Gergő fejelt a lécre, a kipattanóra Marko Simic érkezett, és közelről a kapuba bólintott (1-0). A folytatásban is az történt a pályán, amit a Ferencváros eltervezett, a hazaiak a 32. percben növelték is az előnyüket, Juha Hakola szabadrúgását követően Grúz Tamás csúsztatott 5 méterről a jobb alsó sarokba (2-0). A második félidő is góllal kezdődött, de ezúttal a Kecskemét örülhetett, a 47. percben Bertus Lajos ívelt a kapu elé, Francis Litsingi jól érkezett, és a kapu jobb sarkába fejelt (2-1). A 70. percben a frissen beállt Pekár László kapott piros lapot, majd a 80. percben a hazaiak is megfogyatkoztak, Sváb állt ki második sárgával. A hajrában a vendégek sokat tettek az egyenlítésért, de mindhiába, a Fradi megtartotta előnyét, és otthon tartotta a három pontot.

Vasas - Lombard Pápa 1-1 (1-1)
Vezette:
Kassai Viktor (Kispál Róbert, Ring György)
Gólszerző: Görgényi a 20., ill. Farkas (11-esből) a 27. percben

A Vasas és a Pápa kiesési rangadóján mindkét csapat számára kulcsfontosságú volt a pontszerzés, a rosszabb helyzetben lévő hazaiak már a döntetlennel sem nagyon lettek volna kisegítve. Ennek megfelelően a Vasas kezdett némi fölényben, és a 20. percben gólt is sikerült szereznie, Jusuf Dajic elől röviden próbáltak felszabadítani a védők, a labda Görgényi Dávid elé került, aki 15 méterről a jobb sarokba helyezett (1-0). A pápaiak hét perccel később egyenlítettek, a Seye buktatásáért megítélt büntetőt Farkas Attila értékesítette (1-1). A második félidőben a Lombard előtt adódtak nagyobb lehetőségek, ezek azonban kimaradtak, így döntetlennel zárult az összecsapás.


PMFC-MATIAS - Paksi FC 1-2 (0-0)
Vezette:
Bognár Tamás (Lémon Oszkár, Viszokai László)
Gólszerző: Bajzát a 67., ill. Hrepka az 52., Hrepka a 70. percben

A pécsiek egy lesgóllal kezdték a meccset, majd az övék volt a félidő legnagyobb lehetősége is, de az első 45 percet gólnélküli döntetlennél fújta le a játékvezető. A fordulás után a Paks szerzett vezetést, Szatmári Lóránd indításával Hrepka Ádám tört kapura, majd 13 méterről a kapu jobb sarkába helyezett (0-1). A 67. percben Frőhlich Roland labdáját Bajzát Péter vette át mellel, majd 5 méterről a kapuba lőtt (1-1). A 70. percben egy védelmi kihagyást használt ki a Paks, Hrepka Ádám 12 méterről lőtt az üres kapuba (1-2), beállítva a végeredményt.

Haladás Sopron Bank - Újpest FC 1-1 (1-0)
Vezette:
Szilasi Szabolcs (ifj. Tóth Vencel, Takács Gábor)
Gólszerző: Kenesei a 13., ill. Balogh a 80. percben
Kiállítva: Rajczi Péter a 92. percben

A Haladás lendületesen kezdte a meccset, és a 13. percben megszerezte a vezetést is, Nagy Dániel néhány csel után középre passzolt, Kenesei Krisztián 6 méterről kapura lőtt, a labda a keresztlécről pattant a gólvonal mögé (1-0). A folytatásban visszavettek a hazaiak, az Újpest így átvette az irányítást, helyzetekig azonban nem jutott el. A második félidőben sok volt az apró szabálytalanság, kevés volt a gólszerzési lehetőség, csak a hajrához közeledve élénkült meg a játék. A 80. percben az Újpest egyenlített, egy kontra során Simon Krisztián futott el a jobbszélen, visszapasszolt Balogh Balázsnak, aki 8 méterről lőtt a kapu közepébe (1-1). A 92. percben Rajczi Péter megkapta második sárgáját, de a Haladásnak már nem volt ideje arra, hogy gólra váltsa az emberelőnyt, döntetlennel ért véget a találkozó.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS