Vereséggel kezdett az újonc, legyőzte az Újpestet a DVTK

2012. július. 27., 21:56   |    

Vereséggel kezdett az újonc, legyőzte az Újpestet a DVTK

Pénteken két mérkőzést játszottak le az OTP Bank Liga 1. fordulójából.

Szombathelyi Haladás - Egri FC 4-2 (0-1)

Vezette: Berger József (Szalai Dániel, Kis Zoltán)
Gólszerző: Kenesei az 50., Halmosi az 52., Iszlai az 58. (11-esből), Andorka a 63. (11-esből), ill. Pisanjuk a 45., Németh a 74. percben

Az újonc egriek nem tudtak pontot szerezni Szombathelyen, pedig a szünetben még vezettek a Haladás ellen. A hazaiak mezőnyfölényben játszottak ugyan, de csak kapufáig jutottak el az első félidőben, míg az Eger a 45. percben egy védelmi hibát követően Preklet Csaba adott középre jobbról, az érkező Igor Pisanjuk pedig 5 méterről a léc alá lőtt (0-1). A Haladás a második félidőben gyorsan megfordította az állást, az 50. percben Tóth Péter jobb oldali beadása után Kenesei Krisztián fejelt közelről a hálóba (1-1), két perccel később pedig egy kontrtámadás végén Radó András hozta kihagyhatatlan helyzetbe Halmosi Pétert, aki az üres kapuba továbbított (2-1). Az 58. percben a Halmosi lerántásáért megítélt büntetőt Iszlai Bence értékesítette magabiztosan (3-1), újabb öt perccel később pedig egy kezezés után Andorka Péter váltott gólra egy újabb tizenegyest (4-1). A 74. percben az egriek szépítettek, Pisanjuk átadásával Németh Norbert tört kapura a balösszekötő helyén, majd 7 méterről higgadtan a hálóba lőtt (4-2). A hajrához közeledve a vendégek megfogyatkoztak, Petr Knakal kapott piros lapot Radó felvágásáért.

DVTK-Újpest FC 2-1 (1-1)
Vezette: Németh Ádám (Kispál Róbert, Farkas Balázs)
Gólszerző: Fernando a 29., Seydi a 65., ill. Vermes a 42. percben

A DVTK kezdte jobban a mérkőzést, és a mutatott játék alapján a 29. percben megérdemelten szerzett előnyt,  Luque jobb oldali szabadrúgását követően Fernando Fernández a léc alá fejelt (1–0). Az újpestiek dolgát tovább nehezítette, hogy a 38. percben a frissen igazolt Naim Aarab ütésért piros lapot kapott, emberhátrányba hozva együttesét. A 42. percben mégis egyenlítettek a vendégek, Kabát Péter szabadrúgása után a labda a keresztlécről pattant ki, Vermes Krisztián pedig 10 méterről a bal sarokba fejelt (1-1). A második félidőben nem látszott, hogy a DVTK emberelőnyben játszik, az újpestiek nem adták fel győzelmi reményeiket, veszélyesen támadtak. A 65. percben mégis a házigazdák jutottak előnyhöz, Luque gurított középre a bal oldalról, az alapvonal közeléből, Seydi pedig öt méterről, kapásból a hálóba lőtt, beállítva a 2-1-es végeredményt.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS