A DVTK és a Puskás győzelmével, az újoncok vereségével kezdődött az OTP Bank Liga

2019. augusztus. 03., 21:43   |    

A DVTK és a Puskás győzelmével, az újoncok vereségével kezdődött az OTP Bank Liga

Az Újpest pályaválasztóként maradt alul a Puskás Akadémiával szemben. Az újonc Zalaegerszeg Mezőkövesden, a Paks pedig Kisvárdán kapott ki. A Honvéd vereségért utazott a Diósgyőrhöz, a Kaposvár négyet kapott Fehérváron, amire kettővel válaszolt.

OTP Bank Liga, 1. forduló:

Diósgyőri VTK–Budapest Honvéd 2–1 (1–1)
Miskolc, v.: Bognár
gólszerzők: Tajti (45., 11-esből), Sesztakov (75.), illetve N'Gog (37., 11-esből)
sárga lap: Karan (72.), Tamás (83.), illetve Niba (60.), Kamber (83.)

Diósgyőri VTK: Danilovic – Polgár, Brkovic, Karan, Tamás M. – Márkvárt, Adukor – Sesztakov (Juhar, 86.), Hasani (Boros, 57.), Tajti (Szabó B., 80.) – Prosser

Budapest Honvéd: Berla – Niba, Batik, Kamber, Ikenne-King, Uzoma (Cipf, 77.) – Gazdag (Kukoc, 34.), Kesztyűs, Banó-Szabó – Kulacs (Moutari, 71.), N'Gog

A Diósgyőr nagy elánnal kezdte a mérkőzést, próbálta kiszolgálni a több mint hatezres közönséget, ugyanakkor a Honvéd szokásához híven jól megszervezte a védekezését, így a hazaiak nem tudtak nagy helyzeteket kialakítani. A vendégek szinte a semmiből szereztek vezetést büntetőből. A vendéglátók közvetlenül a szünet előtt egyenlítettek, szintén tizenegyesből.

A fordulást követően is a hazaiak irányítottak és a játékrész közepén egy szép akció végén meg is szerezték a vezetést. Ezt követően a Diósgyőr inkább a kontrákra rendezkedett be, a Honvéd támadásaiból viszont hiányzott az átütő erő. A fővárosiak az utolsó percekben kerültek a legközelebb az egyenlítéshez, de a helyzetek kimaradtak, az eredmény nem változott.

MOL Fehérvár FC–Kaposvári Rákóczi FC 4–2 (3–2)
Székesfehérvár, v.: Solymosi
gólszerzők: Futács (5., 62.), Hodzic (16., 40.), illetve Ádám M. (7., 45+2.)
sárga lap: Rus (12.), illetve Ádám M. (65.), Nagy K. (72.), Szakály A. (76.)

MOL Fehérvár FC:
Kovácsik – Nego, Juhász R., Rus, Hangya – Kovács I., Hadzic (Nikolov, 38.), Pátkai, Petrjak (Fiola, 79.) – Futács, Hodzic (Huszti, 85.)
Kaposvár: Pogacsics – Vachtler (Nagy R., a szünetben), Ur, Hegedűs D., Hadaró – Nagy K., Jakimiv (Vojnovic, 60.) – Nagy J., Szakály A., Csiki (Bíró D., 64.) – Ádám M.

Gyors gólváltással indult a mérkőzés: előbb Futács Márkó bombázott a léc alá egy lecsorgó labdát, majd a túloldalon egy szögletet követően Ádám Martin fejelt a hazai kapuba. Az európai kupabúcsút feledtetni igyekvő Fehérvár nagy mezőnyfölényben játszott és Armin Hodzic közeli lövésével ismét előnybe került. A szünet előtt még két találat született, előbb Hodzic, majd Ádám is megszerezte második találatát.

A fordulást követően sem állt le a Fehérvár, tovább támadott és Futács közeli fejesével ismét megduplázta előnyét. A fehérvári támadó közel állt a mesterhármashoz, de ziccerben rontott, majd nem sokkal később Ivan Petrjak is rossz megoldást választott hasonló helyzetben. A Kaposvár szórványos ellentámadásai kevés veszélyt jelentettek, így pedig nem tudta megakadályozni a könnyed hazai sikert.

Újpest FC–Puskás Akadémia 1–3 (0–2)
Illovszky Rudolf Stadion, v.: Vad II
gólszerzők: Balázs B. (52.), illetve Henty (13., 31.), Knezevic (69.)
sárga lap: Zsótér (27.), illetve Hadzsiev (46.), Nagy Zs. (53.), Kiss T. (92.)

Újpest FC: Pajovic – Pauljevic, Ristevski, Litauszki, Burekovic (Balázs B., 32.) – Sankovic, Onovo – Nwobodo, Zsótér (Bjarnason, 74.), Simon K. (K. Mészáros, 84.) – Koszta
Puskás Akadémia: Hegedüs L. – Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Nagy Zs. – Radics, Van Nieff (Spandler, 72.), Knezevic, Sós B. (Kiss T., 84.) – Vanecek, Henty (Mebrahtu, 62.)

A Szusza Ferenc Stadion felújítása miatt az őszi szezonban albérletbe kényszerülő Újpest visszafogottan kezdett a Puskás Akadémia ellen az NB I nyitányán. A felcsúti együttes vezetőedzői posztjára kinevezett Hornyák Zsolt csapata már a 13. percben megszerezte a vezetést, Ezekiel Henty egy bal oldali beadás után senkitől sem zavartatva fejelt a kapuba.

A folytatásban az újpestiek birtokolták többet a labdát, ám a felcsúti együttes játszott veszélyesebben, a 31. percben pedig meg is duplázta az előnyét, miután Henty közelről a kapuba passzolta a Pajovicról kipattanó labdát. Az első félidő hajrájában mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, de újabb gól már nem született.

A fordulás után meglehetősen gyorsan szépített az Újpest, Balázs Benjámin egy szöglet után közelről lőtte a kapuba a labdát. A fővárosi alakulat azonban hiába játszott fölényben, nem sikerült egyenlíteni, sőt egy kontra végén Josip Knezevic visszaállította a kétgólos különbséget a 69. percben. A hajrában az eredmény már nem változott, így – akárcsak a két csapat hasonló pályaválasztás mellett lejátszott előző négy bajnoki mérkőzéséből háromszor – a Puskás Akadémia nyert az Újpest vendégeként.

Mezőkövesd Zsóry FC–ZTE FC 1–0 (1–0)
Mezőkövesd, v: Erdős
gólszerző: Zivzivadze (20.)
sárga lap: Pekár (60.), illetve Devecseri (15.), Mitrovic (87.)
Mezőkövesd: Szappanos – Farkas D. (Eperjesi, 25.), Katanec, Neszterov, Vadnai – Szeles T. (Berecz, 60.), Karnyickij – Cseri, Nagy D., Pekár (Vajda, 89.) – Zivzivadze
ZTE FC: Demjén – Tamás K., Lesjak, Devecseri, Bedi – Mitrovic, Kocsis G. (Gergényi, 87.) – Barczi (Bobál G., 71.), Grumic, Babati (Hudák, 76.)–- Radó

Az első félidőben többet birtokolta a labdát a vendégcsapat, többször eljutott a kapuig is, de a hazai védelem jól zárt. A mezőkövesdiek gyakran letámadással próbálkoztak, a játékrész derekán pedig egy ilyen akcióból megkaparintott labdával – az új igazolás, a grúz Budu Zivzivadze révén – megszerezte a vezetést és előnnyel vonulhatott a pihenőre.

A szünet után a ZTE sorra dolgozta ki a helyzeteket, háromszor is csak Szappanos bravúrja mentette meg a házigazdákat a góltól. A folytatásban aztán átvette az irányítást a Mezőkövesd, Demjénnek is többször akadt védenivalója. A vendégek a hajrában az utolsó pillanatig próbálkoztak az egyenlítéssel, de az eredmény már nem változott.

Kisvárda Master Good–Paksi FC 1–0 (0–0)
Kisvárda, v.: Bogár
gólszerző: Grozav (79.)
sárga lap: Tischler (3.), Beriosz (4.), Cukalasz (64.), illetve Könyves (6.), Papp (38.)

Kisvárda: Minca – Melnyik, Beriosz, Kravcsenko, Protic – Lucas, Cukalasz - Hugo Seco (Negrut, 71.), Grozav, Kovácsréti (Karaszjuk, 81.) – Tischler (Gosztonyi, a szünetben)
Paks: Holczer – Osváth, Fejes, Lenzsér, Szabó J. – Papp – Fejős (Bartha, 75.), Windecker (Cseke, 66.), Könyves (Remili, 84.), Hahn – Böde 

Mindkét csapat új edzővel kezdte meg az idényt: Kisvárdára Miriuta László, Paksra Szivics Tomiszlav érkezett.

A helyzetek számát tekintve az első negyedórában fölényben játszott a Kisvárda és többet is birtokolta a labdát. A félidő közepére kiegyenlítettebb lett a játék, többször jutott el a Paks a hazaiak tizenhatosáig, de helyzetet nem tudott kialakítani. Igaz, ekkor már a Kisvárda sem, mert stabilabbá vált a vendégek védelme.

A második félidőt is jobban kezdte a Kisvárda, amely gyorsan szerzett egy érvénytelenített lesgólt. Csakhamar komoly mezőnyfölénybe is került, alig volt a labda a paksiaknál mintegy húsz percig. A folytatásban viszont megint magukra találtak a vendégek, és már gólszerzési lehetőségük is akadt.

A hajrához közeledve ugyanakkor Grozav egy ritmusváltással szépen került helyzetbe és okos megoldással megszerezte a vezetést a hazaiaknak, akik aztán meg tudták őrizni előnyüket.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS