Vereséggel kezdett az Újpest, győzelemmel a Ferencváros

2013. július. 27., 23:25   |    

Vereséggel kezdett az Újpest, győzelemmel a Ferencváros

Az OTP Bank Liga 1. fordulójában a címvédő Győri ETO 1-1-es döntetlent ért el a DVTK ellen. Az MTK magabiztosan verte az újonc Mezőkövesdet, az Újpest otthon kapott ki a Pakstól, a Ferencváros Pécsről hozta el a három pontot.

Újpest FC - MVM Paks 1-2 (1-0)
Vezette:
Németh Ádám (Huszár Balázs, ifj. Varga Gábor)
Gólszerzők: Kabát (11-esből) a 42., ill. Báló a 61., Simon a 90. (11-esből) percben

Színvonalas első negyedórát láthattak a nézők, az Újpest láthatóan szeretett volna visszavágni a Paksnak tavaszi súlyos vereségéért, de hiába alakított ki helyzeteket, Molnár Péter kapus remekül védett, és többször is megakadályozta a gólt. A 42. percben mégis megszületett a hazaiak vezető találata, a Kabát Péter ellen elkövetett szabálytalanság után a sértett értékesítette a megítélt büntetőt (1-0). A második félidőt is az Újpest kezdte jobban, de a 61. percben a Paks szerzett gólt, Báló Tamás lövését követően Balajcza Szabolcs későn vetődött, a labda pedig a bal sarokban kötött ki (1-1). Az újpestiek a folytatásban kapufáig, a veszélyesen kontrázó vendégek a hajrában gólig jutottak: a 90. percben Fiolát vágták fel a 16-oson belül, a megítélt 11-esből Simon Attila talált a hálóba (1-2), így a paksiak ismét három ponttal távoztak a Szusza Ferenc Stadionból.

A mérkőzés összefoglalója

PMFC-Matias - Ferencváros 1-2 (0-1)
Vezette:
Szabó ZSolt (Lémon Oszkár, Takács Gábor)
Gólszerzők: Koller a 61., ill. Tuijp a 28., Valpoort a 78. percben

Nagy iramot, de viszonylag sok pontatlanságot hozott az első negyedóra, majd a 28. percben a nyáron igazolt Jack Tuijp megszerezte első ferencvárosi gólját, a 16-oson belül csapott le egy labdára, majd átjátszotta a védőket és 6 méterről a jobb sarokba lőtt, Dibusz Dénes már nem tudott menteni (0-1). A folytatásban a pécsiek kétszer is egyenlíthettek volna, de kihagyták a helyzeteket, s csak a második félidő első negyedórájának végén sikerült betalálniuk, ekkor Koller Krisztián fejelt 5 méterről a bal sarokba egy szögletet követően (1-1). A 61. percben Szatmári Lóránd megkapta második sárgáját, a Fradi pedig órási rohamokat indított, és bő negyedórával később kihasználta az emberelőnyt: egy jobb oldali beadás után Dibusz rossz helyre ütötte ki a labdát, a szintén első ferencvárosi bajnokiját játszó Arsenia Valpoort pedig 13 méterről az üres kapuba továbbított, megszerezve csapatának a győztes találatot (1-2).

A mérkőzés összefoglalója

MTK Budapest - Mezőkövesd-Zsóry 3-0 (0-0)
Vezette:
Becséri Dániel (ifj. Tóth Vencel, ifj. Kormányos Gábor)
Gólszerzők: Pölöskei az 50., Ladányi a 78., Varga a 87. percben

Az első félidőben a hazaiak valamivel veszélyesebbek voltak ugyan, de jelentősebb fölényt nem tudtak kiharcolni, az újonc Mezőkövesdnek is voltak lehetőségei. A második félidőt már sokkal jobban kezdték a kék-fehérek, az 50. percben Pölöskei Zsolt egy legurított szabadrúgás után 24 méterről laposan a jobb sarokba lőtt (1-0). A 78. percben megduplázta előnyét az MTK, Nagy Tibor jobbról adott középre, az érkező Ladányi pedig 5 méterről, estében a bal sarokba továbbított (2-0). A végeredmény a 87. percben alakult ki, amikor Kanta József indította a jobb oldalon az U21-es válogatott Bese Barnabást, aki pontosan centerezett, a csereként beállt (szintén utánpótlás-válogatott) Varga Szabolcs pedig a közelről a kapuba passzolt (3-0).

Győri ETO - DVTK 1-1 (0-0)
Vezette:
Erdős József (Viszokai László, Farkas Balázs)
Gólszerzők: Wolfe a 78., ill. Husic az 53. percben

Az első félidőben a győriek alakítottak ki több helyzetet, mégis a DVTK vonulhatott elégedettebben szünetre, a 42. percben ugyanis Völgyi Dánielt kiállította a játékvezető. A fordulás után 10 percet sem kellett várni a diósgyőriek vezető találatára, Husic 19 méterről, szabadrúgásból talált a hazai kapuba (0-1). A 62. percben a DVTK is megfogyatkozott, Kádár Tamás kapta meg második sárgáját. A 72. percben a diósgyőri Vági András kapufát lőtt, hét perccel később egyenlített az ETO: egy nagy bedobásra Rafa Wolfe érkezett jól, és 5 méterről a hálóba fejelt, beállítva az 1-1-es végeredményt.

A mérkőzés összefoglalója

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Magabiztos fehérvári sikerrel indult a 31. forduló
Bajnokságok / Kupák
Női futsal NB I – Vasárnap rajtol a bajnoki döntő
Bajnokságok / Kupák
Tovább küzd a bennmaradásért a Kisvárda és az Újpest

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS