Vereséggel kezdtük a Balaton Kupát

2014. augusztus. 03., 20:10   |    

Vereséggel kezdtük a Balaton Kupát

Markó Edina együttese 2-1-re kikapott a román válogatottól Balatonfüreden.

Női A-válogatottunk egy hosszú felkészülési időszak végén jár, az augusztus 20-i, franciák elleni vb-selejtező előtt a Balaton Kupán mérheti fel a játékosok formáját a szakmai stáb. A mieink tartalékosan érkeztek Balatonfüredre, a jövő héten a Bajnokok Ligája selejtezőjében szereplő MTK Hungária játékosait ugyanis ezúttal nem hívta meg Markó Edina szövetségi edző.

A románok elleni mérkőzésen jól kezdett a válogatott, az első negyedórában Zeller Dóra és Sipos Lilla előtt is adódott egy-egy nagy helyzet, de mindkét lehetőség kimaradt. A románok a mi kapunk előtt is szerencsések voltak, a 18. percben, egy szöglet után a menteni igyekvő Tálosi Szabina csúsztatott a hálóba, öngól, 0-1. A kapott gól megfogta a mieinket, egy perccel a középkezdés után ismét a hálónkban pihent meg a labda, ezúttal egy szabadrúgást követően hibáztunk, ezzel máris 2-0 volt a vendégek javára.

A folytatásban sokat tettünk a gólszerzésért, a helyzetek is megvoltak a felzárkózáshoz, de a kapu előtt nem voltak kellően határozottak a játékosok, a román válogatott egészen a hajráig őrizte a kétgólos előnyt. A második félidőben ráadásul a csereként pályára lépő Fenyvesi Evelin térdsérülést szenvedett, és nem tudta befejezni a mérkőzést, a kórházi vizsgálatok után derül ki, hogy mennyire súlyos a sérülése.

A 82. percben egy szépen kijátszott akció végén, Dénes Dorottya centerezését követő Vágó Fanni volt eredményes, de ezt a gólt nem követte újabb, a román válogatott 2-1-re megnyerte a találkozót. A mieink kedden 14 órától a harmadik helyért lépnek pályára a tornán, az ellenfél a szlovákoktól 2-1-es vereséget szenvedő horvát válogatott lesz.

- Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, mezőnyben kiegyenlített volt a játék, de nekünk voltak nagyobb helyzeteink - értékelt a mérkőzés után Markó Edina. - Sajnos rövid időn belül két nagy egyéni hibából két gólt is kaptunk, és hiába játszottunk fölényben a második félidőben, vereséggel zártuk a meccsen. Játékban sikerül előrelépnünk, de a gólokat az ellenfél szerezte. Helyzetkihasználásban javulnunk kell, az egyéni hibákat pedig ki kell küszöbölnünk ahhoz, hogy az ilyen mérkőzéseket magabiztosan meg tudjuk nyerni.

Magyarország-Románia 1-2 (0-2) Magyarország: Németh Júlia - Szabó Boglárka, Szeitl Szilvia, Tálosi Szabina, Tóth Gabriella - Csiszár Henrietta (Fenyvesi Evelin, 61., Marsi Nikolett, 74.), Rácz Zsófia - Zeller Dóra, Szuh Erika, Sipos Lilla (Dénes Dorottya, 67.) - Vágó Fanni

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS