Vereséggel lett bajnok a Ferencváros

2016. április. 02., 20:30   |    

Vereséggel lett bajnok a Ferencváros

Az OTP Bank Liga 27. fordulójában eldőlt a bajnoki cím sorsa: a Ferencváros 2-1-re kikapott ugyan Debrecenben, de a Paksi FC legyőzte az MTK-t, így Fradi előnye már behozhatatlan a tabella élén.

DVSC-Teva - Ferencváros 2-1 (2-0)
Gólszerző: Takács a 28., Takács a 30., ill. Sesták a 62. percben

A mérkőzés első 25 perce a Ferencvárosé volt, többet veszélyeztettek a zöld-fehérek, de félidő derekán a hazaiak szereztek vezetést: a korábbi ferencvárosi középpályás, Holman Dávid játszotta tisztára magát a 16-oson belül, lövését védte Dibusz, de a kipattanót Takács Tamás a hálóba lőtte (1-0). Két perccel később érkezett a második debreceni gól, Szakály Péter jobbról tette be a kapu elé a labdát, Takács pedig egy lépésről a hálóba továbbított (2-0). A Ferencvárosnak nem ment a játék, az 50. percben a Loki közel járt a harmadik találathoz is, de Leandro a gólvonalról mentett. A 62. percben mégis szépítettek a vendégek, Lamah bal oldalról tette középre a labdát, Sesták pedig 10 méterről a kapuba lőtt (2-1). Nem sokkal később kapufát lőttek a hazaiak, innentől kezdve azonban a Fradi támadott egészen a lefújásig. Az egyenlítő találat végül nem jött össze, de a zöld-fehérek a vereséggel is megnyerték a bajnokságot, 2004 után végeznek az élen újra az NB I-ben, történetük 29. bajnoki elsőségét gyűjtve be.

Paksi FC - MTK Budapest 4-1 (2-0)
Gólszerző: Bertus a 16., Szakály a 24., Strestik (öngól) az 55., Hahn a 75., ill. Strestik az 50. percben

A bajnokavatás szempontjából ugyancsak fontos mérkőzésen a paksiak meglepték a tavasszal még veretlen MTK-t, és a 24. percben már két góllal vezettek: Előbb Bertus Lajos 23 méteres szabadrúgását követően a sorfalon megpattanó labda jutott a kapuba (1-0), majd a Szabó fejesét követően Szakály Dénes közelről juttatta a hálóba a labdát (2-0). A szünet után szorossá tette az eredményt az MTK, Marek Strestik éles szögből, szabadrúgásból lőtt a kapuba (2-1), de öt perccel később visszaállt a kétgólos különbség, Strestik ezúttal a saját kapujába csúsztatott egy szöglet után (3-1). A 75. percben alakult ki a 4-1-es végeredmény, amikor Hahn János 15 méterről a bal alsó sarokba lőtt.

Budapest Honvéd - Videoton FC 2-1 Gólszerző: Eppel a 31., Vernes a 93., ill. Feczesin a 32. percben Honvéd-helyzetekkel kezdődött a mérkőzés, majd negyedóra játék után Haraszti előtt adódott a Vidi első helyzete. A 24. percben Suljic kapufáját követően Feczesin lőtt a kapu fölé, majd félóra játék után egy gyors gólváltás dobta föl a találkozót. A 31. percben egy kapu elé ívelt szabadrúgás, majd Kovácsik kapus hibája után Eppel Márton 9 méterről a hálóba lőtt (1-0). Egy perccel később Feczesin Róbert válaszolt, 16 méteres lövéssel vette be a hazai kaput (1-1). A második félidőben kevesebb lehetőség adódott a kapuk előtt, a 76. percben a Honvéd egy lesgólt lőtt, mjad Pátkai Máté 91. percben történt kiállítása után a hazaiak, a 93. percben meglőtték a győztes találatot: Eppel emelését követően Vernes Richárd pofozta a labdát a kapuba (2-1).

Békéscsaba 1912 Előre - DVTK 0-0

Kiegyenlített első félidőt láthatott a közönség, mindkét oldalon akadtak helyzetek, de ezek kimaradtak. A Békéscsaba állt közelebb a gólhoz, Bényei azonban közvetlenül a szünet előtt a kapufát találta el. A fordulást követően visszaesett az iram, a kapuk alig forogtak veszélyben. A hazaiak akartak, de nem igazán tudtak veszélyeztetni, a vendégek pedig úgy tűnt, megelégszenek az egy ponttal, így maradt a döntetlen.

Puskás Akadémia - Swietelsky Haladás 1-1 (1-1)

A Puskás Akadémia kezdett aktívabban, mezőnyfölénye a 13. percében érett góllá: Sallai kiugratása után Márkvárt Dávid lőtt 16 méterről nagy gólt Király Gábor kapujába. A vezetés birtokában a hazaiak tovább támadtak, több helyzetük is volt. Meglepetésre azonban a Haladás szerzett gólt, a 34. percben Gaál Bálint volt eredményes. A szünet előtt a vezetést is megszerezhették volna a vendégek, miután Kovács Lórántot buktatták a tizenhatoson belül, ám Iszlai rendkívül gyengén meglőtt büntetőjét Pogacsics kivédte. A második félidőt Mészáros kihagyott ziccere vezette fel, aztán nem sokkal később Castillionnak sikerült Királyba vágnia egy beadást. A folytatásban sokat hibáztak a csapatok, több gól nem is született, egy-egy ponttal gazdagodtak a felek.

Vasas - Újpest FC 3-2 (1-1)
Gólszerző: Ádám a 13., Könyves a 73., Hangya a 90., ill. Andric a 20., Bardhi a 78. percben

A 13. percben óriási góllal szerzett vezetést a Vasas, Ádám Martin 28 méterről, futtából bombázott a bal felső sarokba (1-0). Az addigra két nagy védést is bemutató Vasas-kapus, Hermány Bence a 20. percben hibázott, egy jobb oldali beadást nézett el, a jól helyezkedő Nemanja Andrics pedig közelről az üres kapuba passzolt (1-1). A folytatásban az újpestiek voltak veszélyesebbek, majd a szünet után a Vasas vált aktívabbá. Nyílt volt a találkozó, mindkét oldalon sok lehetőség adódott a támadók előtt, a 73. percben a csereként beállt Könyves Norbert használt ki egyet ezek közül, a balösszekötő helyéről, éles szögből, 8 méterről lőtte ki a bal alsó sarkot (2-1). Öt perccel később Diarra lövése levágódott egy védőről, így lett jó Enis Bardhinak a labda, aki 13 méterről a jobb alsó sarokba gurított (2-2). A 90. percben egy nagy újpesti lehetőséget követően indított ellentámadás során Hangya Szilveszter robogott el a bal oldalon, rávezette a labdát Balajcza Szabolcsra, majd a kapus lába mellett a hálóba lőtt (3-2), az angyalföldiek ezzel otthon tartották a három pontot.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS